Annons:
Etikettsjukdom-och-healing
Läst 261 ggr
Condor
2022-10-18, 16:39

Om sjukdomars andliga mening

Inom esoterik och healing scenen hör man ofta att sjukdomar har en mening och sen hör man en del olika åsikter om vilken mening de ska ha. För det mesta sägs det att det är någon sorts karma som är orsaken till sjukdomen och det måste man lära av, för sin egen utveckling. Andra anser att sjukdomar signaliserar vad man psykologiskt måste arbeta på. Har man t.ex. problem med ögonen, så finns det någonting i livet (i sin personlighet, sitt beteende t.ex.) som man inte vill se. Är det öronen som gör problem, så vill man förstås inte höra någonting.

Jag har hört sådana olika förklaringar i tiotals år och undrar hur folk kan vara så övertygade ,fast de bara har hört det av andra? I alla människor liv finns det saker som de inte vill se eller höra, men det finns ju gott om människor utan problem med ögon och öron. Reflekterar man lite om det där ser man att det inte går ihop med verkligheten. Alla tar sig för så viktiga att de bara har fokus på den egna meningen för sig själva om det handlar om sjukdom. Men ingen reflekterar över vilken innebörd den har för andra människor. Men vad händer om man iaktar och försöker att komma på vilken mening ens sjukdom har?

Själv var jag svårt sjuk för lite över 20 år. Det varade ungefär 3-4 år. Jag tänkte inte att sånt skulle hända mig, för jag var ju redan reiki master i flera år. Men det var inget problem som jag kunde lösa med bara energier och psykologi, utan ett som måste lösas på fysiskt plan, eftersom mina kvicksilver värden (amalgamfyllningar) var 30 ggr högre än den övre gränsen på referensvärdet. Det ställde det till så att hela kroppen värkte, jag var extremt trött och hade koncentrationsproblem, illamående och hela nervsystemet kändes hypersensibiliserat. Det kunde hända att jag vaknade upp på natten, för att den automatiska andningen inte fungerade och jag flämtade efter luft. Jag räknade med att kunna dö när som helst och visste aldrig om jag skulle vakna upp nästa dag.

Eftersom "amalgamförgiftningar" inte är godända som sjukdom, för då måste sjukförsäkrigen erkänna att dom gör människor sjuka, så får man ingen annan hjälp än symtombekämpning. Därför tog jag saken i egna händer. Jag lärde och läste på om tungmetallförgiftningar, vad de orsakar i ämnesomsättningen, vilka enzymer de blockerar och dök djupt in i ämnen som cellbiologi, biokemi, medicin och hälsa, för det räcker ju inte med att byta ut fyllningarna, utan avgiftningen måste göras rätt och sen måste det som blev skadat repareras och blanseras ut. Jag gjorde alltså olika tester på egna kostnader och köpte de nödvändiga kosttillskotten med egna pengar. Jag blev helt återställd igen och fick till och med tillbaka min atletiska kropp.

Skulle jag bara fokusera på vilken mening det hade för mig, så lärde jag mig ju mycket om hur kroppen fungerar, om kost och kunde iakta vilka sammanhang det finns mellan kropp, psyke och energier och hurvida det ena påverkar det andra. Men för mig själv skulle det ha varit bättre att inte göra dessa erfarenheter, så att den kunskapen som jag fick inte ens skulle ha varit nödvändig. Kanske inte helt, som jag kommer att berätta i resten av det här inlägget.

Jag träffade min sambo när hon var väldigt sjuk och hjälpen från läkarna gjorde henne inte friskare. Egentligen ville jag bara hjälpa henne, eftersom jag såg vad som antagligen är problemet och hur man löser det. Jag kunde alltså inte bara hjälpa henne med reiki, utan med kunskapen som jag tog mig till när jag själv var sjuk. Men sen kom det så att hon blev min sambo. Det var det enda positiva med min sjukdom för mig själv, att jag kom ihop men "människan för livet".

Sen lärde min sambo själv så mycket att hon har hjälpt andra. En del av dessa andra har också lärt mycket och kommer kanske själva att kunna hjälpa andra osv. Det här kanske fortsätter att sprida sig när jag själv inte lever längre. Och allt bara för att jag var sjuk……….. Dessa insikter har gett mig en annan syn på sjukdomars andliga mening.

  • Redigerat 2022-10-18, 17:06 av Condor
Annons:
Pyttelite
2022-10-18, 17:29
#1

Kanske var det det som var meningen med din sjukdom.🙏


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Condor
2022-10-18, 17:34
#2

#1:

Kanske det. Det är nog det mest sannolika.

Pyttelite
2022-10-18, 17:43
#3

#2: Eller oxå ligger det i människors natur att hitta ngt positivt i eländet.


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


snowy00
2022-10-18, 20:11
#4

När man slutar streta emot allt, då blir även det negativa positivt på något vis. Eller så slutar saker bara att vara negativa, eller positiva.😊


Condor
2022-10-19, 10:09
#5

#3:

Jag tror att rötterna med den här tron ligger långt tillbaka i tiden. För tusentals år var man övertygd om att sjukdom antingen är guds straff eller orsakas av demoner. När man i vår modernare tid inte längre trodde på demoner ( i alla fall de flesta 😄) och folk blev mindre religiösa, behövdes det en annan förklaring.

När österländska läror började bli kända här, spred sig en annan tro med saker som reinkarnation och karma. Det är speciellt begreppet karma som missuppfattas. Karma låter bättre än "guds straff" och i stället för att straffas måste man lära. I praktiken tror man ungefär så här. I det förra livet har man gjort någonting som inte var bra och i det här livet måste man lära av det. Sen sägs det ofta att man skulle behöva sjukdomen och somliga tolkar det som någonting bra.

Men karma betyder egentligen bara orsak och verkning. I mitt fall tolkar jag det så som att orsaken var att jag som barn åt mycket godis, slarvade med tandborstningen och hade en sån tandläkarskräck att jag inte gick till tandläkaren förrän jag hade ont i en tand. Så kunde karies sprida sig till andra tänder.

Verkningen var att jag redan som barn hade en massa amalgamfyllningar och genom åren hamnade mer och mer kvicksilver från fyllningarna i organ, nervsystemet och körtlar. Klart att man med tiden blir sjuk av det. Jag tror inte att man "behöver" sjukdomar och anser att det också finns behagligare sätt att lära. Sen det där med att lära……. vi alla kommer att dö och all kunskap som vi har kommer att dö med oss. Vilken mening skulle det ha för oss att bli sjuka bara för att lära?

Jag tror att man måste se sjukdomar på ett annat sätt. De flesta sjukdomar kommer faktiskt från fel livsstil, exempel, att äta dåligt, att röra på sig för lite, att leva i ständig stress, miljögifter, alkohol osv. Man måste ha en lite mer holistisk syn på sjukdomar än så enkla förklaringar som sprids ut ibland.

Om det sen blir något positivt med en sjukdom beror på en själv. Skulle jag ha lagt mitt öde i sjukvårdens händer, skulle jag ha fått en massa mediciner mot symptomerna, men aldrig blivit frisk och jag skulle inte ha lärt någonting. Men eftersom jag kämpade på och lärde, blev inte bara jag frisk, utan kunde hjälpa andra människor bättre, som också kunde hjälpa andra osv. och det kanske sprider sig till ett större antal människor. En helt annan tolkning av att "sprida ljus" än den allmänna åsikten inom esoterik scenen. 😄

Maria
2022-10-19, 10:17
#6

Jag har varit mycket sjuk i mitt liv efter jag fyllde 43 då allt började.
Jag hittar ingen förklaring mer än slumpen.

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Annons:
Pyttelite
2022-10-19, 10:21
#7

Generellt är det väl så att medellivslängden ökar i kombination med nya medicinska landvinningar så att bli mycket gammal och inte haft en och annan krämpa är väl idag sällsynt.

Så orsaken till att vi får så mycket sjukdomar är väl läkarvetenskapen - hade vi dött direkt efter minsta lilla förkylning hade vi sluppit en hel del sjukdomar.


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Condor
2022-10-19, 10:44
#8

#7:

Sjukvården erbjuder mediciner att kunna leva bättre (överleva) med en sjukdom. Förr i tiden dog folk som t.ex. hade diabetes eller till och med en enkel infektion kunde man dö utav innan det fanns antibiotika. Sjukvården och vacciner har utrotat sjukdomar som smittkoppor och annat.

Men ändå finns det brister inom sjukvården. I mitt fall var det så att det just var sjukvården som gav mig kvicksilverfyllningar, bara för att dom är billiga och för tandläkaren enkla att arbeta med. Sen var så många system i min kropp drabbade, att 3-4 specialister för olika medicinska områden skulle ha skrivit ut mediciner mot symptomerna, men det fanns ingen som behandlade orsaken. Det fick jag göra själv.

Sen sägs det att vi har en sjukvård i 2 klasser, men jag anser att det är 3 klasser. Tar vi mig som exempel, Jag har artros i mina tumsadelleder.

Första klass sjukvård för de med mycket pengar: Man tar stamceller från fettcellerna och det injiceras i lederna. Det gör att ny brosk bildas där. Den är inte så bra som den naturliga brosken, men bättre än ingen brosk alls.

Andra klass sjukvård för folk som har en bra privat sjukförsäkring: Man får hyaluron sprutor och kan åtminstone leva utan smärtor i månader, kanske ett par år.

Tredje klass sjukvård för folk med den allmänna sjukförsäkringen: Smärtmediciner.

För klass 1 och 2 har jag för lite pengar och behandlingen i klass 3 tål jag inte, eftersom jag är känslig för smärtmediciner. Därför är jag tvungen att även ta det här i egna händer och behandla med reiki, glucosamin, kondroitin, MSM, kollagenhydrolysat och med getkolostrum, som innehåller tillväxtfaktorer som gör att kroppen kan bygga in det här i lederna.

Pyttelite
2022-10-19, 10:57
#9

#8: Jag tycker att man borde introducera fler alternativa metoder för smärtlindring som ingår i patientförsäkringen men det är ju oxå så att patienter har sin syn.

Vissa smärtor är ju ett tecken på något och ska inte alltid bara medicineras bort.


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Condor
2022-10-19, 11:10
#10

#9:

Jo, det håller jag med om. Men det är en fråga om kostnader. Smärtmediciner är det billigaste. Skulle man erbjuda dyrare alternativ, skulle försäkringen bli dyrare.

Pyttelite
2022-10-19, 11:25
#11

#10: Tror att det i te bara handlar om pengar utan även synen på alternativa metoder.


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Condor
2022-10-19, 12:29
#12

#11:

Alternativa metoder är ju ett begrepp som används för allt möjligt och det används för både flum metoder och bra metoder, men som försäkringskassan inte betalar. Men om försäkringskassan skulle betala t.ex. hyaluron behandlinga mot artros, skulle det inte vara en alternativ metod längre. Men det stämmer att det finns mycket fördomar om alternativa metoder.

snowy00
2022-10-19, 12:58
#13

Ett annat exempel är nog mina psykosmediciner. De gör så jag faktiskt mår bra, och fungerar. Men de läker väl inte grundorsaken (psykossjukdomen). Men eftersom exempelvis meditation (kanske klassas som alternativ "vård") faktiskt förändrar hjärnan, borde det vara ett exempel som skulle kunna på sikt till viss grad läka den del av hjärnan som blivit sjukt (om det nu är medfött eller ej).


  • Redigerat 2022-10-19, 12:58 av snowy00
Annons:
Condor
2022-10-19, 13:19
#14

#13:

I alla fall hjälper dig meditationen, oavsett om den läker grundorsaken eller bara kompenserar den. Man ska i alla fall aldrig ge upp att få kroppen att läka och ta dom chanserna som finns.

[Borttaget]
[Borttaget]
2022-11-19, 20:17
#15

Inlägget är borttaget

[Borttaget]
[Borttaget]
2022-11-21, 17:51
#16

Inlägget är borttaget

mörkaögon
2022-11-23, 00:53
#17

Den snällaste människa jag träffat under hela mitt 65-åriga liv är nu dödligt sjuk. Karma? Nä, inte en chans! Karma drabbar på annat vis, före eller efter döden.
Att sjukdom drabbar i specifika organ beroende på vad den drabbade behöver lära? Bullshit, i min värld.
Sjukdom drabbar nyckfullt, oväntat och urskillningslöst. Den bara händer och det är inget att grubbla på eller övertänka. Sjukdom och även död är en del av livet.

"En dag ska vi dö, men alla andra dagar ska vi leva"

Condor
2022-11-23, 10:37
#18

#17:

Ja, så ser jag också på saken. Det där med att man får en sjukdom för att lära är new age flum. Visst kan man ta chancen att ibland lära av en sjukdom, men det är inte anledningen till att man blir sjuk. Vad skulle t.ex. ett nyfödd barn lära som blir sjuk och dör innan det ens hade en chans att lära.
Det är som du skriver, helt enkelt en del av livet. Vi har sårbara kroppar och ingen är osårbar.

[Borttaget]
[Borttaget]
2022-11-26, 02:52
#19

Inlägget är borttaget

[Borttaget]
[Borttaget]
2022-11-26, 11:16
#20

Inlägget är borttaget

Annons:
[Borttaget]
[Borttaget]
2022-11-29, 09:51
#21

Inlägget är borttaget

[Borttaget]
[Borttaget]
2022-11-29, 14:21
#22

Inlägget är borttaget

Condor
2022-11-29, 14:51
#23

#22:

Det är med en hel del visdomar bland det som du skriver, men kan du vara snäll och skriva rätt ämne i rätt tråd. De här inläggen skulle bättre passa i den här tråden:

https://andligutveckling.ifokus.se/discussion/1545947/andliga-visheter-del-3

Jag vill inte flytta över inläggen, för då hittar du dom inte längre och jag är ingen vän av städning. 😁 Men kanske vi kan göra så att du i framtiden kollar i vilken tråd som inläggen passar bäst i och om det inte finns en passande, kan du gärna öppna en ny tråd.

Vi är ju inte så att vi kräver att varje ord ska ha med trådens ämne att göra och vi kommer inte med pekfingret om en tråd spårar ut ibland. Men lite ordning vill vi ändå ha.

Det här är en sajt menad för alla dem som är beredda att söka inåt för att bli medvetna om människornas sanna natur. Andlig utveckling har ingenting med trosföreställningar att göra, utan snarare att ge upp dessa för att kunna erfara den absoluta sanningen.
[Borttaget]
[Borttaget]
2022-11-29, 15:51
#24

Inlägget är borttaget

Upp till toppen
Annons: