Läst 1438 ggr
LajvKrattan
2013-03-20, 21:08

Andliga råd

Hej alla här på forumet! Väldigt fin sida ni har. Jag hittar inga regler för vad man får göra, men jag skulle ändå vilja ställa några frågor. Om det inte är tillåtet så kanske ni kan se det som en möjlighet att höja er karma. ;) Jag har nämligen alltid haft någon form av lindrigare beroende eller besatthet. Aldrig något fysiskt utan oftast i form av dataspelande eller besatthet av någon ny sak att köpa. För närvarande vill jag köpa ett akvarium och använder all ledig tid till att läsa om det. Jag vill väldigt gärna ha akvariumet, samtidigt som jag tänker att det inte är bra för mig. Har ni några råd o visa gurus?

Strange women lying in ponds distributing swords is no basis for a system of government!

Pampamesayoq
2013-03-20, 21:34
#1

Jag känner igen detta och förknippar detta till att man, så att säga, vill 'fly från' själva 'existensens kärna' med att rikta sig 'utåt' på något. Alla gör vi detta i sinnesupplevelser av olika slag. Men om man stannar upp, tittar inåt och 'smakar' liksom på sig själv och nuet kommer något annat fram, som ofta något i oss blir lite orolig av. Därför vill man gärna fly in i något som man liksom 'vilar sig i', som det känns som.

Jag tror att man vill 'automatiskt fly från själva existensen av rädsla för ångest.

Ljus för Alla (((<3)))

LajvKrattan
2013-03-20, 21:55
#2

Jag har faktiskt reflekterat över detta tidigare och känt just precis så som du beskriver det, jag har till och med ritat upp det. Tack så mycket! Jag ska nog försöka släppa akvariet. Det är ungefär en lika dålig tanke som "En sista cigarett innan jag slutar" tusen tack! Ljus till dig ((((((

Strange women lying in ponds distributing swords is no basis for a system of government!

Friendship
2013-03-21, 17:18
#3

akvarium ger väldigt mycket liv till hemmet. färgterapi också om du har tänkt ha typ malawiciklider som har väldigt fina färger och väldigt intressanta beteenden som kan vara roligt att studera. :)

Men du ska nog inte köpa saker för att känna dig lycklig. att vara på jakt efter lycka genom saker är aldrig bra. och den lyckan varar sällan längre än en liten stund innan du behöver något annat för att "känna dig lycklig".    känner du igen dig? då vore det bra att vända inåt och bli lycklig inom  sig själv. 

Lycka till! :)

LajvKrattan
2013-03-21, 18:50
#4

#3 Du har helt rätt, men det kommer inte bli roligt att vända sig inåt. Det låter sååå tråkigt. Det är mycket roligare att vara instabil och vilja ha saker hela tiden, men jag får väl vänja mig. Tack för din syn på saken!

Strange women lying in ponds distributing swords is no basis for a system of government!

[civicc76]
2013-03-22, 14:44
#5

# 4  Man sitter vaäl fast i andras saker också?? :( Nå.

Illusion
2013-03-28, 12:29
#6

Men vadå? Är det ditt intresse är det ju klart att du ska köpa ett akvarium? Det låter ju mer som att du har fått en ny hobby istället för en besatthet? Intressen är bra jag tycker du ska köra på det!


☮ and ❤ among each other ✿

lunarcat
2013-03-28, 23:09
#7

Wow jag förstår precis vad du menar… och Pampamesayoq - det var SÅÅÅ skönt att läsa ditt svar!! Jag har problem med liknande :( Ska skriva en helt ny tråd om det. Vill inte ta över här för mycket!

Pampamesayoq
2013-04-01, 00:08
#8

Citat från Civicc76

"# 4  Man sitter vaäl fast i andras saker också?? :( Nå."

Hi hi, rätt så !!! =) Det är ju detta som är Kulturen och Socialiseringen som strukturerar upp de 'nyanlända barnen' så att de nästan drunknar av att 'förlora sig själv' under 'kampen' att bli 'någon' accepterad i gruppen…för att slippa bli utfryst och utnyttjad…eller våldtagen av de andras 'frustrationer'.

Men likaså behövs 'vägledningen' för de nyanlända själarna…men den bör fortsätta utvecklas…nu är det alldeles för mycket 'plånbok' och 'fasad'. Men alla tider i mänsklighetens historia 'har ju sin charm'.

*Längtar efter en ny värld / Pampamesayoq

Anna4077
2013-04-02, 14:49
#9

Jag har samma grej men mitt är (tror jag) kopplat till min add diagnos eller bipolära sjukdom. Har hela mitt liv gått från en onaturlig starkt intresse från det ena till det andra. Kan vara allt från segling, scrapbooking, bakning och nu det senaste hamster och skapa en egen familj. Ibland kan det också vara ett sätt att fly verkligheten.

Anna och taxen Max

[civicc76]
2013-04-05, 18:42
#10

Tack anna för DIN berättelse!

Upp till toppen