Etikettandlighet-utveckling
Läst 24058 ggr
Gaiatri
2012-05-02, 17:14

Nya tidsåldern

Den tid vi lever i nu innebär en förändring i hur vi ser på ledarskap, samarbete och samverkan. Artikeln belyser dessa skillnader mellan Vattummanens tidsålder och Fiskarnas tidsålder.

En skillnad mellan Vattumannens tidsålder och Fiskarnas tidsålder är att Vattumannens tidsålder för med sig en ny tid för enhet, broderskap och gruppsamverkan. Under Fiskarnas tidsålder så var fokus på en individ och en auktoritet som ledare.

Det var oftast en stor individ som ledde folket och speciellt den stora massan. Det var vanligt att man såg upp till en individ med stor personlighet och auktoritet.

Vattumannens tidsålder innebär att vi kommer att mer övergå till att tillsammans skapa den värld vi vill leva i. Grupparbete och samverkan mellan grupper har vi lättare idag för att utveckla. Förståelse för olika sätt att vara på och en genomgripande medvetenhet om vårt gemensamma ursprung och enhet på själsplanet. Själen upplever ingen separation från andra själar. Vi är i själen en enhet. Även om vi har olika infallsvinklar så kan vi från själsmedvetandet förstå och samarbeta med personer och grupper som har andra erfarenheter och perspektiv.

Vi är fortfarande i en period då energierna från båda dessa tidsåldrar överlappar. Det gör att det fortfarande ligger kvar ideal och förväntningar om en stor ledare. Detta är kännbart både inom de värdsliga aktiviteterna som tex politik, men även inom de andliga kretsarna och new age. Många dras gärna till det gamla sättet att lära ut som sker genom en andlig lärare med stor attraktionskraft som samlar en grupp som han/hon undervisar.

Detta sätt att närma sig lärorna och att lära ut tillhör Fiskarnas tidsålder och kommer troligen att så sakteliga försvinna och istället kommer grupper att utvecklas tillsammans genom gemensamma ansträngningar. Den nya tidsåldern bär med sig energier av gruppsamverkan där medlemmarna i gruppen samverkar utan någon auktoritär ledare.

Detta innebär också att man axlar ansvaret för sin egen utveckling och arbetar gemensamt mot förändring och utvecklande.

En autoritär ledare kan tex lägga på individen eller gruppen vissa restriktioner som måste följas tex diet eller övningar. Man kan då som "följare" av en auktoritär ledare (ofta andlig) lämna över ansvaret på sin egen utveckling på discipliner som måste följas som är pålagt utifrån. Det innebar också många gånger förr att ledaren tog på sig ansvaret för sina elever.

Tar man ansvaret för sin egen utveckling så ger det stora möjligheter att utvecklas inifrån och i den takt och rytm som själen påvisar. Vi behöver olika erfarenheter för att utvecklas och den inre rytmen är olika för olika individer. Det finns många individuella skillnader att ta hänsyn till och processen kan se olika ut för personer på olika strålar och med olika erfarenhet.

Sajtvärd på Andlig utveckling

theone2
2012-05-02, 19:07
#1

Men en andlig ledare är inte fel så länge den gått före. Felet är när det är som nu får leder får, vargar äter fåren och så håller det på. Likt denna artikel pratar om något som påminner om samma sak som den skall motverka.

Att säga ni skall inte längre följa någon utan ut i skogen utan karta och leta er ut så är det lika illa som att följa en som äter upp er. Vart är balansen?

Gaiatri
2012-05-02, 19:26
#2

Du får gärna kalla mig för du. Flört Vad olika personer anser eller tror i frågan är upp till var och en. Bunta inte ihop ? oss, vi, vilka?

Sajtvärd på Andlig utveckling

theone2
2012-05-02, 19:28
#3

Hmm det säger ju att jag har rätten att bunta ihop folk då det är upp till dem sedan o ta till sig eller inte.. I frågan ;)

Gaiatri
2012-05-02, 19:56
#4

Märk att du tolkar in saker i artikeln som jag inte påstår.

Jag skriver inte att man inte behöver se eller lyssna på de som redan gått vägen. Det jag skriver är att idealet med en auktoritär ledare som bestämmer allt kommer att förändras och att vi kan genom mer själsmedvetenhet själva förstå och se igenom de ledare som bara är ute efter makt och egen vinning…

…för att inte bli vilseledd av de som säger att de vet allt och vill bestämma vad andra ska tycka är sant och rätt.

Hur ska man kunna se vem som är får och vem som är varg om man inte själv ser igenom. Då hjälper det inte om någon säger att detta är sant och detta är falskt. Vi måste själva nå den insikten.

Med medvetenhet och respekt för olika idéer och förståelse för omgivningen så kan vi utvecklas tillsammans.

Sajtvärd på Andlig utveckling

theone2
2012-05-03, 09:52
#5

Ja medvetandet är att förstå allt håller jag med om. Men den som ser den värld du pratar om är lite blind. Skall jag säga hur världen ser ut?

Folk misshandlar, uttnyttjar, sexuella övergrepp, säljer barn på nätet, tar naturen för egen vinning, föder massa barn (överbefolkar), är arga, uttnyttjar, dödar djur för nöjet, förorenar våra hav, förorenar luften.

Vi kan inte ens gå ihop för att rädda vår planet, hur skall vi då rädda oss själva? Nu fins fördelen att valet att hjälpa blir i medvetande frivilliggt. Det handlar inte om måste hjälpa utan kan jag hjälpa gör jag det annars är alla slavar under sina egna handlingar. Med andra ord, jag väljer bort samhället i mycket inte allt då hade jag inte suttit här med en dator i handen. Men i väldigt mycket. Det stör mig föga om och vad folk gör. Dock bryr jag mig för de få som vill någonstans. Men de kan man räkna på sina 5 fingrar, de som vill göra jobbet.

De flesta bryr sig inte ens om sin granne, en mer egosistisk varelse får man leta efter. Sedan finns det dem som är "medium" men är det för att leva på andra av det (uttnyttjar) så inte i andlighet ens har man kunnat jobba bort den makt pengarna har över folk.

Absurt o prata om något som inte är…

Gaiatri
2012-05-03, 17:26
#6

Du tror inte att jag redan reflekterat över hur världen ser ut?

Med ökat själsmedvetandet får man mer perspektiv på saker och ser de längre perspektiven och möjlighet till utveckling.

När man utvecklat kontakt med själen så kan man se ljuset och ser också det som sker av utveckling i samhället som är inspirerat av själen.

Visst finns det mycket aktivitet i samhället som grundar sig på själviska idéer, men även de ideér som är sprunget från själens medvetande förekommer också.

Det är svårare att se de positiva trenderna för att personligheten fokuserar oftast på det negativa. Dessutom är de själviska trenderna mer synliga och de osjälviska trenderna är mer långsiktiga och tar längre tid att upptäcka.

Att stå mitt i samhället och ändå fokusera på ljuset är svårt. Det är vanligt att man antingen blundar för de orättvisor som förekommer eller fastnar i det mörker man ser och kan då inte se ljuset som växer. Det går att se mörkret och det som sker i världen utan att fastna i mörkret man ser. Det går också att se ljuset samtidigt och medverka i de trender som är inspirerade av ljuset.

Jag väljer att leva i samhället och att bry mig om mina medmänniskor. Jag är däremot inte bunden till trender, tv, traditioner eller liknande. Jag lever mitt liv efter eget tycke, men jag respekterar andras val att leva som de vill så länge man inte skadar någon annan.

Sajtvärd på Andlig utveckling

[truck70]
2012-05-03, 18:14
#7

#5 Det är lätt att prata om andra.. Bättre, men svårare att leva som hur man vill att det skall vara.
Tycker dock att du verkar ha en hel del insikter, och fastnar inte i att försöka få folks gröna ettor!!!!!!

Gaiatri
2012-05-03, 18:18
#8

Gröna ettor???

Sajtvärd på Andlig utveckling

[truck70]
2012-05-03, 19:23
#9

Ja, sådana där pluttar under inläggen. Ursäkta avbrottet, fortsätt diskutera. Skulle bara inflika lite.. :)

Upp till toppen