Annons:
Läst 68077 ggr
[Mariann]
2010-01-02, 11:51

Det tredje ögat

Öppningen av de tre centren som får latenta krafter att manifestera sig som ett strålande ljus, kan bara göras med hjälp av den teknik som framskridna yogier och esoteriker känner till.

Av Douglas Baker
Från The Opening of the Third Eye

(Dansk Oversættelse Erik Ansvang och svensk Mariann Andersson)

DET TREDJE ÖGAT

tredjeögat1.jpg

Det lättaste är att börja med att berätta vad det tredje ögat inte är. Det är inte ett eteriskt chakra, även om det är förbundet med de tre chakrana: Pannchakrat, kronchakrat och alta major chakrat. Det tredje ögat är inte en endokrin körtel, även om det är förbundet med både tallkottkörteln och hypofysen. Det är i verkligheten ett organ, som spirar fram samtidigt med den integrerade personlighetens andliga växt. Det är resultatet av de tre nämnda centrens samspel, utstrålning och överlappning.

energivirvel.jpg

Denna nya energivirvel (se illustration) drar till sig stoff från högre medvetande plan (atma-buddhi-manas planen) och bildar något som blir till en stor lins med psykiska funktioner. Varje chakra är ett slags batteri. Alla tre måste vara uppladdade och aktiva så man kan "tända lampan" - det tredje ögat.

Atma - Buddhi - Manas

Var kommer den elektriska energi ifrån till batterierna? Energin är tredubbel och har andlig karaktär. Den uttgår från själskroppen (kausalkroppen) som är det medvetanderedskap som rymmer människans själ. Man känner bara lite till dessa tre energiers egenskaper när de strömmar in i människans aura. De kallas atma buddhi och manas. De har ingen form - bara kvalitet - för själens sanna identitet är kvalitet.

Hos den vanliga människan kommer dessa energier inte alls in i personligheten, men hos den andliga människan kommer de in i auran genom en energitråd - en navelsträng som kallas anthakarana. Bara i högt utvecklade personligheter, integrerade och prövade genom invigning, kan det etableras en stabil antahkarana som med fortsatt stigande kraft kan kanalisera själens energi in i "batterierna" eller chakrana.

tredjeögat2.jpg

Efter denna berättelse om de tre batterierna och deras laddningär det relevant att avsluta med ett kort avsnitt om vad som får tredje ögat att fungera i praktiken. De tre "batterierna": tallkottkörteln, hypofysen och carotis uppladdad av kroncentret, panncentret och alta-major centret utgör tillsammans enesoterisk triangel med enorm kraft och belivandet av denna triangel resulterar i en kraftfull blandning av de tre primära strålarnas energier: Vilja och kraft, kärlek-visdom och aktiv intelligens. Det är öppningen och belivandet av de tre centren (dvs triangeln) som får den latenta kraften i alla tre att manifestera sig och bli registrerat som ett strålande ljus - vilket bara kan göras med hjälp av den teknik och disciplin som yogier och framskridna esoteriker känner till.

Djwal Kuhl säger…

När dessa tre typer energier eller dessa tre centers vibration börjar att kontakta varandra uppstår ett direkt samspel dem emellan. Detta samspel bildar efterhand en virvel eller ett kraftcenter som sitter mitt i pannan och i slutändan kommer till att likna ett öga som ser ut mellan de två andra. Det är den inre synförmågans öga och den som har öppnat den kan styra och kontrollera stoffets energi, se allt i det eviga nuet och på det sättet komma i beröring med orsaker och inte bara verkningarna, läsa de akashiska berättelserna och se clairvoyant. Därför kan den som besitter det kontrollera de lägre byggmästarna…

tredjeögat3.jpg

Det är med hjälp av detta allseende öga att adepten kan vid vilken tidpunkt som helst kan komma i kontakt med sina discipler överallt - att han kan kommunicera med sina kollegor överallt på planeten, på vår planets polära motsättning och på den tredje planet som tillsammans med de två andra bildar en triangel - att han kan kontrollera och styra byggmästarna och hålla varje tankeform han har skapat inom sin egen inflytandesfär och se till att den utför sitt tjänstearbete den är beräknad till - och att han genom den energi som strömmar ut ur ögonen kan stimulera sina discipler eller grupper av människor var som helst och när som helst.

Hämtat från visdomsnettet

Annons:
[Mariann]
2010-01-02, 11:56
#1

Här finnes lite att läsa om atma buddhi manas

Ranamir
2010-01-02, 16:58
#2

Tack, mycket intressant. Glad

Loet_old
2010-01-03, 15:12
#3

Väldigt intressant läsning.

Tack MariannGlad

[GunillaR]
2010-01-03, 21:59
#4

Detta tredje ögat har jag kunnat öppna sedan jag var liten, fast då visste jag naturligtvis inte vad det var.

[Mariann]
2010-01-04, 12:36
#5

dessa rader i artikeln är intressanta…

"Bara i högt utvecklade personligheter, integrerade och prövade genom invigning, kan det etableras en stabil antahkarana som med fortsatt stigande kraft kan kanalisera själens energi in i "batterierna" eller chakrana."

alltså måste man först genomgått invigning, sedan kan man ju då också fundera över vid vilken invigning som man kontaktar just dessa högre plan "atma-buddhi -manas"…

[Mariann]
2010-01-04, 12:41
#6

man kanske kan ha glädje av att även läsa denna artikel som behandlar chakran och centren

Annons:
[GunillaR]
2010-01-04, 12:43
#7

# 5 - Vad är det för invigning du talar om Mariann? Är det någonting man måste läsa sig till för att nå, eller är detta någon som sker automatiskt?

[Mariann]
2010-01-04, 15:22
#8

#7 Invigning är något som sker via evolutionen. Glad

Invigning är en process i själsintegration kan man säga.

läs gärna mer här

Gaiatri
2010-01-04, 15:27
#9

#5 Tror det ser ut så här:

Den första delen av anthakaranan bygger vi mellan 1:a och 3:e invigningen och bygger då in själsenergier dvs energier från kausalplanet. När sedan personligheten är helt genomsyrad av själsenergin vid 3:e invigningen kommer man i kontakt med energier från de ännu högre planen (atma-buddhi) och bygger kontakten med monaden. Manas ligger på kausalplanet tror jag.

Intressant artikel. Glad

Sajtvärd på Andlig utveckling

[GunillaR]
2010-01-04, 15:29
#10

Tack, jag ska läsa.

Detta med mitt tredje öga glömde jag bort under en period av mitt liv, men när jag började min andliga uppvakning så öppnade sig också det tredje ögat på nytt. Detta föll sig naturligt.

[Mariann]
2010-01-04, 15:30
#11

#9 precis så uppfattar jag det också. Glad

hyacintia
2010-01-10, 14:19
#12

såg en silverstar på väggen det kändes som den var i kontakt med mitt tredja ögaOskyldig

[mossquinnan]
2010-01-11, 15:08
#13

Hej jag undrar om det är vanligare att man kan känna en stark telepatisk kontakt med någon om man har det tredje ögat öppet?

Läste för ca 10 år sedan om hur man kunde aktivera det tredje ögat..så jag satte mig bekvämt och läste hur.

Då vart jag jätteyr och illamående och tog bort boken..sen tänkte jag..mitt 3dje öga är redan aktiverat..kan det vara så?

Annons:
[Mariann]
2010-01-11, 17:44
#14

#13 läs gärna denna artikel också om man vill veta lita mer om telepati mm.

[mossquinnan]
2010-01-11, 19:09
#15

Tack d ska jag göraGlad

Elpida
2010-02-08, 16:43
#16

Nu måste jag fråga; pratar vi om två olika "ögon" här? För jag tror ju att alla som vill kan öppna tredje ögat, att alla är mediala, säkerligen på olika nivåer men ändock…

I texten pratas det om initieringar i olika grader? är det ett annat "större öga" vi pratar om då? (Inom esoterisk lära)

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

[Mariann]
2010-02-09, 08:30
#17

#16 skulle nog vilja säga att det rör sig om "två" ögon.

Vad man oftast inte känner till är att man kan "se" med solar plexus. Solar plexus kallas ju också ibland för lilla hjärnan.

Sedan är det inte så enkelt som att " alla som vill kan öppna tredje ögat", det finns många som inte ska och då kvittar det hur mycket man vill. Det är inte viljan som styr öppnadnet av tredje ögat, utan hjärtat skulle jag vilja säga. Hjärtats utveckling är avgörande för om man kan öppna tredje ögat (det verkliga tredje ögat alltså).

Solänglen är med och styr här, när "högre"förmågor ska öppnas för. Medans personligheten mer kan styra över de lägre, dvs solar plexus seende, dvs att se in på astralplanet.

Elpida
2010-02-09, 09:11
#18

#16 "Alla som vill" var kanske lite slarvigt skrivet av mig, jag menade mer de som har det rätta intresset och vill göra gott.

Tackar för svar!

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

[GunillaR]
2010-02-09, 12:44
#19

Det tredje ögat är sammankopplat med tallkottskörteln som sitter längst inne i hjärnan.

http://www.epochtimes.se/articles/2008/10/21/15985.html

[mossquinnan]
2010-02-10, 17:00
#20

GladVille bara skriva av mig lite *L*

När jag första gången läste om tredje ögat och att man kunde *aktivera* den..Så kände jag precis så som Mariann skrev..Att det verkligen kändes i hjärtat..en sten som föll av..befrielse.

Det tror jag påGlad Sedan är såklart en annan fråga riktigt intressant..

Måste man verkligen vara medial för att kunna öppna upp det tredje ögat?

Jag kunde..men jag vet ärligt inte om jag är medial..

Många svar jag fått av dessa varma människor på iFokus pekar dock på en fin sak som värmer då tron inte räcker till..

Följ ditt hjärta och det som känns bäst för dig..det är åxå det enda rätta.

Fina ord från visdomens källa..kram/M

Annons:
[Mariann]
2010-02-11, 08:46
#21

#20 jag tror att då msåte man definiera vad medial är, och det som är allmängiltigt idag att tolka medial är väl när människor har kontakt med andra sidan dvs astralvärlden på ett eller annat sätt. Och det behövs inte den sortens medialitet för att öppna tredje ögat snarare tvärtom Tyst

[mossquinnan]
2010-02-11, 22:02
#22

Vad gulligtOskyldig

aangeleyes
2010-02-16, 16:12
#23

Jag har sett med tredje ögat en gång och det var en suverän upplevelse dock vart man ju lite rädd men det e är precis som artikeln beskriver det sitter ju i pannan. Kom ihåg att ja satt o prata med en kompis i tfn så skämtade vi om jaha ja ska se om ja kan se någon o just då vart det en hel del människor i mitt rum. Vill kunna se så igen :S men det ger sig aldrig ser bara lila ljus då o då minst 1 gång om dagen.

yogflame
2010-03-19, 15:09
#24

#23 så länge du inte försöker impa på folk och använda gåvan till att hjälpa andra så ska du nog se att det öppnar sig.. Börja med meditation det är så man bättrar på det. koncentrera dig på det 3de ögat bara (som om al energi i kroppen går dit). sitt helst med benen i kors eller mot varandra. Ligg inte ner. Kan du ej sitta pga dåliga muskler i ryggen så  prova sitta på en stol.

Prova sitta rak i ryggen , bara var medveten så fort du sitter ner försök sitta så länge du kan med rak rygg. På så sätt kommer du att bli starkare i ryggen, dvs om du har problem annars behöver du ej tänka på det.

aangeleyes
2010-03-29, 18:51
#25

#24 impa på folk ?? knappast, jag kanske formulerade mig lite fel. Satt i tfn och pratade med en kompis som också är medial och från ingenstans stod det en hel del människor/andar där. Jag tycker det är rätt överskattat med olika sitt positioner med tanke på att jag har kunnat se oav om jag stog upp och var ute på balkongen o rökte eller gjorde något annat emellanåt.

Men för meditation så är det kanon övningar så tack, men är rätt kass på o ta mig tiden till o meditera:S

hade kanon

yogflame
2010-03-30, 13:17
#26

#25 jag menade mer informativt med impa. Försök sitta på kvällen innan du ska sova, ifall du inte är för trött vill säga. Då är det oftast tyst också, iallafall hemma hos mig.

Lazzeman82
2012-01-31, 16:55
#27

Måste prova att öppna mitt tredje öga!

Annons:
retep
2012-01-31, 18:35
#28

Vill gärna säga att…det är inget man provar och lyckas med! Det sker!…naturligt och blir en verklighet…först då man är där.

Sanningen är en - De vise nämner den vid olika namn

[skuggis]
2012-01-31, 19:00
#29

Håller med Peter här. Själv är jag rädd för tekniker att manipulera livsenergier i kroppen. Det krävs stark motivation för att gå framåt i något sådant. Och förnuft att låta bli om det inte är dags.

Lazzeman82
2012-01-31, 19:41
#30

Okej!
Det kanske inte är så enkelt som det låter, men är det menat att det ska ske så gör det det.
Vi får hoppas att det inte tar någon lång tid.

Upp till toppen
Annons: