Annons:
Etikettreiki
Läst 78 ggr
Condor
2023-02-19, 17:00

Reiki med stenar och kristaller

Det går bra att kombinera reiki behandlingar med kristaller. Att lägga kristaller på kroppen kan man även göra utan att vara initierad i reiki, men kombinationen av båda är mest effektivt och det är trevligt att ha kristaller liggande på kroppen medan man får en reikibehandling.

Man kan göra det enkelt med en sten på varje chakra, men man kan även lägga hela mandalas på varje chakra, t.ex. mandalas som på bilden här. Det är mandalas för de 3 översta chakras. Medan det inte hehövs väldigt mycket kunskap för att ge reiki, behövs det lite mer kunskap om stenar, energikroppen och psykologi när man arbetar med stenar.

Det finns många olika sätt att välja och placera stenarna. En del går efter deras inution, medan andra använder sig av kunskap. Det bästa är förstås en kombination. När man har placerat stenarna på kroppen börjar man att behandla med reiki. Ligger det bara en sten på varje chakra, kan man ge en handbehandling och lägga händerna direkt på stenarna som ligger på kroppen. Men om det ligger hela mandalas på kroppen, kan man antingen hålla händerna över stenarna, utan att röra dom eller ge en distnsbehandling. Själv behandlar jag till 90 % med distansbehandlingar, till och med när jag behandlar min sambo som ligger brevid mig. Det är kraftfullare på något sätt.

Stenarna bör renas med vatten och man kan ladda upp dom med reiki. Nu ska vi ta ett enkelt exempel med en sten på varje chakra, för att visa hur man kan arbeta. Det är inte det enda sättet, men det är ett bra sätt.

Antar vi att vi behandlar någon som inte är bra jordad och vill arbeta på jordningen. Att vara bra jordad och ha ett starkt rotchakra är viktigt, för det är genom jordningen och rotchakrat som vi lever energierna av de högre chakras.

Nu tar vi ett exempel att jorda energierna av alla chakras. Jag brukar att lägga en kvartskristallspets eller ametistspets ovanför huvudet med spetsen till huvudet för kronchakrat. Kronchakrat behöver ingen "extra jordning" för om de nedre chakrorna är i harmoni är kronchakrat också i harmoni. Därför behöver man bara gå efter färgerna, dvs. stenen ska ha den färgen som chakrat har.

När vi väljer ut en sten för pannchakrat, ska vi alltså ta en mörkblå sten och om vi vill jorda energin, tar vi en sten som har ett kubiskt kristallcluster, t.ex. lapislazuli eller sodalit.

På samma sätt arbetar man med de andra chakrorna. För halschakrat t.ex. en ljusblå fluorit (= kubisk) osv. ända ner till rotchakrat. Under fotsulorna kan man lägga 2 svarta stenar. Dessa måste inte vara kubiska.

När jag började med stenar, började jag också med att bara lägga en sten på varje chakra. Senare blev det med tiden mer invecklade mandalas. På bilden ser vi överst en kvartskristall för att leda in energi i kronchakrat.

För pannchakrat ligger längst nere en azurit. Den ska bryta upp mentala blockeringar och låta dom komma till ytan. En ljusblå krysokoll hjälper att observera det som dyker upp till ytan. 2 små ametister ger en meditativ stämning och suggiliten längst uppe ger högre andliga insikter.

På halschakrat ligger en kalcedon av en lite mörkare sort. Den fungerar som förbindelse till pannchakrat, för att uttrycka (genom halschakrat uttrycker vi oss) högre energier från tredje ögat. Samma med akvamarinen längst nere, fast den är för att uttrycka energierna från hjärtchakrat. I mitten ligger en smithsonit, som hjälper oss att uttrycka oss med ett inre lugn.

Det är som sagt bara en metod att arbet med stenar.

  • Redigerat 2023-02-25, 14:10 av Condor
Annons:
Condor
2023-02-25, 14:01
#1

Ett mandala för hjärtchakrat och ett för solarplexus chakrat. Bilderna är lite suddiga, för att jag tog bilderna för 20 år med de dåtida digitalkamerorna, som inte var så lämpade för närbilder.

Hjärtchakrat:
I mitten på hjärtchakrat ligger en rosa kalcit, som tar fram gamla blockeringar, emotionala sår och traumas till ytan, för att bli medveten om dessa. Den gröna turmalinen ovanför hjälper, tillsammans med akvamarinen på halschakrat, att uttrycka sina hjärtenergier. De 4 turmalinstavarna hjälper att sprida ut sina hjärtenergier i energikroppen. Aventurinerna till höger och vänster ger ett lugn och hjälper tillsammans med dioptasen att bearbeta det som blir medveten genom kalciten och läka gamla emotionala sår.

Solarplexuschakrat:
Malaikiten i mitten tar fram omedvetna blockeringar till ytan. 4 kvartskristallspetsar med spetsen till malakiten hjälper att lösa upp dessa blockeringar. 2 azurit-malakiter skapar en förbindelse med pannchakrat, eftersom det emotionala och mentala hänger ihop. 2 krysokoller ger ett inre lugn. så att man kan betrakta vad som kommer fram. Längst upp och nere ligger en rodokrosit, som förbinder hjärtenergierna med de nedre chakras, så att de kan uttryckas i livet.

Condor
2023-03-01, 11:33
Förhandsgranskning av bild 1 av 2
Förhandsgranskning av bild 2 av 2
#2

Mandalas för naveln, sakralchakrat och rotchakrat:

I literaturen används ibland beteckningen navelchakra för solarplexuschakrat. Men egentligen är det en gupp chakras som bildar en enhet. Sanskrit namnet för solarplexuschakrat är Manipura chakra och direkt nedanför, alltså på nabeln, befinner sig ett chakra som heter "Nabhi chakra" på Sanskrit, som bildar enheten med Manipura. Att arbeta med sitt navelchakra ger en bättre känsla för kroppen, Man får en bättre känsla för kroppens behov och kroppens intelligens.

Naveln:

Direkt på naveln befinner sig en fasseterad citrin i smyckekvalitet för att leda energi direkt in i naveln. Till höger och vänster 2 citrinspetsar som pekar på den fasseterade citrinen, för att förstärka uppladdningen. 2 Guldtopas spetsar ovanför och nedanför, som pekar på citrinen ger en ytterligare förstärkning, liksom de 4 rutilkvartser. Energin av den övre guldtopasen förstärks genom 2 kvartskristallspetsar som pekar på den. 2 bärnstenar till höger och vänster av den nedre guldtopasen hjälper till att jorda energierna, tillsammans med tigerögat nedanför guldtopasen.

Sakralchakra:

En orange granat ligger direkt på sakralchakrat för att förstärka chakrats energier. 2 karneoler till höger och vänster för att harmonisera energierna och aktivera kreativitet. På bilden kommer inte granatens färg fram så bra, men på bild nummer 2 ser man hur den ser ut om man lyser genom den med en ficklampa.

Rotchakrat:

En kedja med röd granat aktiverar och jordar rotchakrats energier.

Sen kan man lägga 2 svarta stenar under fotsulorna för att förbättra jordningen.

Upp till toppen
Annons: