Annons:
Etikettpsykologiskt-arbete
Läst 89 ggr
Condor
2023-02-04, 13:09

Livet är en utmaning

Att leva innebär att hantera och lära att hantera problem och svårigheter som uppträder i alla människiors liv.

Carl Hilty sa "Lyckan i livet ligger inte i att ha få eller inga svårigheter, utan i att övervinna dem alla segerrikt och härligt."

I en av Castanedas böcker citeras Don Juan Matus: "Den grundläggande skillnaden mellan en krigare och en vanlig människa är att krigaren tar allt som en utmaning, medan en vanlig människa tar allt antingen som en välsignelse eller en förbannelse."

Människor vill vanligtvis undvika smärta. Fysisk smärta men också psykisk och mental smärta. Vi vill att det ska vara smärtfritt, gosigt och bekvämt.

Men smärta väcker oss. Saker som vi tidigare helt enkelt förbisett eller stött bort kan inte längre förnekas när smärtan blir för stor. Smärta tvingar oss att fatta ett beslut eller ta itu med ett beslut som har fattats.

Man kan t.ex. bli lämnad av sin partner, eller bli uppsagt från jobbet och fast man redan tidigare visste att man inte var nöjd med situationen, kan det hända att man inte har avslutat den och "ignorerat skyltarna" som har visat sig för en ända till man blir utbränd. Smärta kan vara en katalysator för en förändring som är efterlängtad eller nödvändig.

Din personlighet, din inställning till händelser, ditt perspektiv, ditt tankesätt är avgörande för hur du hanterar problem och smärta. Ser vi problem som en utmaning, kan vi reagera på dem på ett helt annat sätt än om vi gnäller för att vi är förtvivlade och badar självömkan. Det viktigaste är att acceptera situationen så som den är. Bara utifrån detta kan vi reagera rätt.

Problem får oss att mogna och alla problem som vi löser gör oss starkare och får oss att lära. Vi blir båda klokare, starkare och mer erfarna om vi lär att hantera problem på rätt sätt. Därför ska vi inte se problem som en förbannelse, utan som en utmaning i livet. Som en chans att lära och växa.

Och tänk….. vad skulle vi lära om allt i livet går som vi önskar? Om vi aldrig konfronteras med utmaningar? Vad skulle göra oss starkare, mognare, klokare och få oss att växa?

  • Redigerat 2023-02-04, 13:11 av Condor
Annons:
[Borttaget]
[Borttaget]
2023-02-14, 14:51
#1

Inlägget är borttaget

Condor
2023-02-14, 15:57
#2

#1:

Snälla goat11maya13, försök att skriva i rätt trådar. För visa ordspråk har vi tråden "andliga visheter del 4. Det blir för rörigt annars och jag gillar inte att städa upp.

[Borttaget]
[Borttaget]
2023-02-16, 04:53
#3

Inlägget är borttaget

Upp till toppen
Annons: