Annons:
Etikettandlig-utveckling
Läst 45 ggr
Condor
2023-02-02, 11:51

Att leva andlighet i vardagen

En allmängiltig definition av begreppet andlighet är endast möjlig i begränsad omfattning. Grundidén om andlighet kan individuellt tolkas olika. Andlighet har inte någonting med religiös tro att göra och är inte en religion i sig. Det är en livsåskådning som handlar om livets högre mening.

Människor som lever konceptet andlighet integrerar detta i alla nivåer av sina liv. Andlighet behöver inte uttrycka sig i de stora sakerna. Det kan också flöda in i din vardag i form av små vanor och gester och läras in på detta sätt.

Ett par exempel:

  • Vandringar i naturen på ett sätt där man medvetet finner sitt inre lugn och sin inre frid.

  • Meditation: Denna andliga teknik hjälper dig att vara medveten om dig själv och din omgivning. Du koncentrerar dig på nuet och stannar här och nu.

  • Tacksamhet: Var medveten och tacksam om allt som du får i livet. Det kan vara vänner eller andra människor som gör någonting gott för dig, som är här när du behöver dom. Det kan vara partnern som ger dig lycka i livet. Det kan också vara småsaker som växten i blomkrukan som blommar, solen som skiner och värmer dig, dvs. allt som gör dig glad och lycklig. Betrakta alla dessa saker medvetet som en välsignelse och uppskatta det.

  • Generositet: Ge bort något ibland, gärna varje dag. Detta kan vara din tid genom att hjälpa någon. Eller slantar du ger till en tiggare. Låt någon som har bråttom gå först. Känn i dig själv vad som gör dig lyckligare, att få någonting, att ta ifrån någon någonting eller att ge och kunna hjälpa andra och göra någon glad. Alternativ 1 och 2 kanske tillfredställer ditt ego. Men bara alternativ 3 värmer hjärtat.

  • Självreflektion: Titta inåt i dig själv. Är du verkligen den som du tror att du är? Eller tror du att du är den som du vill vara? Fundera på vad som är drivkraften för dina handlingar och var ärlig till dig själv.

Det andliga livet består inte av att sträva efter skyarna i himlen, utan just av sådana här småsaker.

Annons:
Upp till toppen
Annons: