Annons:
Etikettenergiarbete-healing-aura-chakran
Läst 79 ggr
FataMorgana
2022-06-24, 17:37

Energi här och energi där 😊

Nu när mainstream new age pratar så mycket om energier som skulle komma utifrån, från rymden eller från andra dimensioner och som skulle komma hit till jorden för att höja våra och jordens frekvenser osv, så kan det vara värt att påminnas om den gudomliga energin som redan finns inom oss alla och som alltid är tillgänglig för oss.

Det finns inte en energi i hela världen som skulle vara högre än den gudomliga energin som flyter genom var och en av oss och därför är det ingen vits att vänta på energier utifrån och det har heller ingen mening att tro att det skulle finnas några energier där ute som skulle kunna hjälpa oss mer än den gudomliga energin inom oss. Vilka energier skulle dessa i så fall vara och varifrån skulle dom komma? Hur skulle dessa energier kunna vara högre än guds energi? Varför skulle dom bara finnas ute i rymden eller i andra dimensioner och inte här? Varför skulle det finnas mer av det gudomliga där än här? Nej, såklart är det inte så. Men många ser sig som separerade från det gudomliga och därmed också från den gudomliga energin och därför kommer det sig sen att det sprids ut såna här föreställningar, dvs föreställningar om energier utifrån.

Om man vill lära känna den gudomliga energin och erfara den, så kan man lära sig Reiki eller börja med Qigong, göra yoga och meditera t.ex. Det här är alldeles fantastiska sätt att komma i kontakt med den gudomliga energin på och på att börja jobba lite mer medvetet med den. Så vänd er inte utåt för att vänta på några energier därifrån, utan vänd er inåt i stället och upptäck vilken skatt som redan gömmer sig inom er.

  • Redigerat 2022-06-25, 11:31 av FataMorgana
Annons:
Condor
2022-06-24, 18:05
#1

#0:

Som du redan skrev, finns den gudomliga energin överallt. Vi har den i oss och vi badar i den. Inom new age mainstream har man inte riktigt förstått vad det handlar om. Men utan att ha erfarit, är det svårt att förstå. Här kommer en liten teoretisk förklaring.

Den gudomliga energin som finns i varje liv, i varje atom och som genomsyrar hela universum kan man jämföra med solens vita ljus. Detta har ingen speciell frekvens, utan innehåller hela spektrumet, dvs. alla frekvenser. Om ljuset bryts, bildar de olika frekvenserna en regnbåge. Regnbågen har samma färger som chakrasystemet och man kan jämföra den med oss. Vi är regnbågarna.

Den gudomliga energin finns tillgänglig för alla, men sen beror det på vilka frekvenser som vi har mer eller mindre resonans till och vilka energier i regnbågen som vi lever mer eller mindre av. Det är t.ex. hur vi just är sinnade. Var och hur mycket blockerar vi oss? Är vi lugna och i harmoni eller är vi just stressade? Går vi med rak rygg ärligt genom livet eller inte? Hur mycket styrs vi av hjärtat och hur mycket av egot? Lever vi i rädsla eller tar vi livet som en utmaning?

Det är mycket mer som spelar en roll och det var bara ett par exempel. Resultatet av hur vi lever är avgörande för vårt chakrasystem och till vilka frekvenser vi har mer eller mindre resonans till.

Det skulle inte ha en mening att ta ut den högsta frekvensen av det vita ljuset och duscha någon med den, för den frekvensen finns ju ändå i det vita ljuset. Men om man inte har resonans till den hjäper inte ens en "dusch". Så mycket till energier som kommer utifrån, som folk väntar på.

Man kan utöva de andliga teknikerna som du nämner, för att få energin i sig att flyta och att hamna i harmoni. Då påverkar man resonansen. Man kan refektera över sig själv och arbeta på sig själv. Men new age mainstream vill inte det, utan de vill "ha allt gratis". Det ska komma en "magisk energi" som gör dom till högfrekventa och uppvaknade människor. De har missförstått den andliga vägen och hur energier fungerar.

Upp till toppen
Annons: