Etikettenergiarbete-healing-aura-chakran
Läst 90 ggr
FataMorgana
2022-01-09, 18:11

Högre är inte alltid bättre

Har ni tänkt på att högre inte alltid betyder att det är bättre? Ofta läser man ju om högre energier och frekvenser och folk verkar tro att det alltid är bättre, ju högre något är.

Mer ser vi t.ex på våra hjärnfrekvenser så är de lägre alfa och theta-vågorna för en mediterande bättre. När vi mediterar har vi både alfa och theta-vågor och befinner oss alltså i ett avslappnat och meditativt tillstånd. Högre hjärnvågor som beta-vågor har vi om vi är stressade och oroliga eller väldigt koncentrerade och fokuserade.

Ser vi på vårt chakrasystem, så benämns ju vårt rotchakra ofta som ett chakra med lägre energier, men rotchakrat är faktiskt fundamentet som alla andra chakran står på och är det viktigaste chakrat. För att kunna leva energierna av de högre chakrana så behöver man ett starkt rotchakra som är i harmoni med de andra chakrana. Med andra ord, för att leva kärlek räcker det inte med ett öppet hjärtchakra, utan hjärtchakrat behöver precis som alla andra chakran ett starkt rotchakra som fundament.

Om vi nu ser på ljusets frekvenser, så innehåller det vita ljuset alla ljusets frekvenser. När ljuset bryts bildas en regnbåge och de enskilda färgerna / frekvenserna träder fram. Den röda färgen har den lägsta frekvensen och violett den högsta, men utan den röda färgen vore regnbågen inte komplett.

Det betyder att alla frekvenser tillsammans bildar en helhet. Ingen frekvens är bättre eller sämre än en annan.

Upp till toppen