Annons:
Etikettenergiarbete-healing-aura-chakran
Läst 113 ggr
FataMorgana
2022-01-09, 18:11

Högre är inte alltid bättre

Har ni tänkt på att högre inte alltid betyder att det är bättre? Ofta läser man ju om högre energier och frekvenser och folk verkar tro att det alltid är bättre, ju högre något är.

Mer ser vi t.ex på våra hjärnfrekvenser så är de lägre alfa och theta-vågorna för en mediterande bättre. När vi mediterar har vi både alfa och theta-vågor och befinner oss alltså i ett avslappnat och meditativt tillstånd. Högre hjärnvågor som beta-vågor har vi om vi är stressade och oroliga eller väldigt koncentrerade och fokuserade.

Ser vi på vårt chakrasystem, så benämns ju vårt rotchakra ofta som ett chakra med lägre energier, men rotchakrat är faktiskt fundamentet som alla andra chakran står på och är det viktigaste chakrat. För att kunna leva energierna av de högre chakrana så behöver man ett starkt rotchakra som är i harmoni med de andra chakrana. Med andra ord, för att leva kärlek räcker det inte med ett öppet hjärtchakra, utan hjärtchakrat behöver precis som alla andra chakran ett starkt rotchakra som fundament.

Om vi nu ser på ljusets frekvenser, så innehåller det vita ljuset alla ljusets frekvenser. När ljuset bryts bildas en regnbåge och de enskilda färgerna / frekvenserna träder fram. Den röda färgen har den lägsta frekvensen och violett den högsta, men utan den röda färgen vore regnbågen inte komplett.

Det betyder att alla frekvenser tillsammans bildar en helhet. Ingen frekvens är bättre eller sämre än en annan.

Annons:
Condor
2023-01-29, 16:50
#1

Jag tänkte egentligen starta en ny tråd om det här ämnet, men upptäckte att det redan finns en, så jag tar upp detta här.

Det sprids ut så mycket osanningar och halvsanningar om det där med frekvenser, att allmänheten har fått ett falskt intryck om hur energier verkar i kroppen. Det är först och främst olika självutnämnda "uppvaknade" som sprider ut vad dom har fått för sig om energier och frekvenser på deras youtube kanaler.

Jag har hört uttalanden av dessa "uppvaknade" som t.ex. "vänta bara tills era kronchakran tänder på sig" och det förknippas med saker som att få olika sorters (andliga) förmågor, visdom, lycka, egolöshet och uppstigning till någonstans som folk förestller sig det.

Men vem som verkligen är erfaren i energiarbete vet att ett chakra inte "tänder på sig" utan det uttrycker bara de energier som just är aktiva. Men det är inte hela poängen, utan dessa youtub-uppvaknade förmedlar att det ska komma energier utifrån, som gör människorna till det som de föreställer sig när högre chakras aktiveras.

Men chakras speglar bara hur det ser ut inuti i en människa. Det är alltså inte så att det kommer en energi utifrån som aktiverar chakras och gör folk till upplysta, utan det är människors inre som aktiverar olika chakras. Men det är förstås bekvämare att inte behöva att göra någonting och vänta på en energi som fixar allt. Egot vill ju bara ha, helst utan för mycket möda och så snabbt som möjligt.

Rotchakrat framställs som något "lägre" pga den röda färgen, fast rotchakrat är stället där kundalinin, vår gudomliga gnista befinner sig. Det är pannchakrat och kronchakrat som ska aktiveras, säger dom. Men drivkraften för att "uppnå" detta är aktiviteten av de lägre chakras. Att "vilja ha" någonting kommer från egot och egots hem är solarplexuschakrat, som aktiveras genom att vilja någonting.

Ett överaktivt solarplexus chakra leder till mindre aktivitet av hjärtchakrat (och tvärtom). Det är alltså det som vi har vår fokus på som är avgörande för vilka energier som vi just uttrycket och det bästa är om alla chakras är i balans. De högre energierna "når" man bara via hjärtchakrat. De självutnämnda youtube-uppvaknade stänger alltså bara dessa dörrar för folk när de hänger en morot framför dom, som de springer efter och överkaktiverar deras solarplexus chakras.

Nästa villoväg är att tro att man "är" på en viss (t.ex. högre eller lägre) frekvens. Vi alla har den högsta gudomliga energin i oss, som innehåller alla frekvenser, precis som vitt ljus innehåller alla regnbågens färger. Sen är det upp till oss vilka frekvenser som vi just uttrycker genom våra chakras, som också har alla regnbågens färger. Det finns alltså inga "lågfrekventa" eller "högfrekventa" människor, som vissa youtube-uppvaknade säger, utan bara människor som vid olika tillfällen uttrycker olika sorters energier. Men egot hör förstås gärna ord som att "vara högfrekvent" och se andra som lågfrekventa. Det är bara det att det inte är det som aktiverar högre energier, utan snarare de lägre.

Upp till toppen
Annons: