Etikettmeditation
Läst 105 ggr
Condor
2022-01-09, 16:12

Meditation med kristaller

Ett trevligt sätt att meditera är att meditera med kristaller. Kristaller förmår att ge oss ett inre lugn och en positiv känsla. Bäst lämpar sig kulor som man kan hålla med båda händerna, men man kan egentligen ta vilken form som helst. De klara färgerna är en fröjd för ögat och sinnet och när man håller en kristall i händerna, känner man efter ett tag ett kribblande i händerna och känner hur energierna flyter.

Man kan t.ex. hålla en stor kula i båda händerna eller ta en liten sten i var sin hand. Använder man sig av kristallspetsar, ska spetsen peka till kroppen, t.ex. via armarna. Det trevligaste är dock att meditera i en ametistgrotta, men det har man ju inte alltid tillgång till.

Man ska i första hand välja de stenar som man känner att man attraheras till. Men det finns olika stenar med olika egenskaper som man kan gå efter och här vill jag ge ett par exempel på ett par utmärkta meditationsstenar.

Bergkristall är en "allroundsten" som ger klarhet i huvudet och som skärper sinnet. Bra för folk som lätt somnar under meditationen, för att hålla sig vakna.

Ametist är en klassisk meditationssten och meditationssten nummer 1. Den hjälper att hamna i en meditativ stämning och lugnar ner tankeverksamheten.

Svart Obsidian hjälper att jorda sig om man tenderar till att "sväva iväg" med tankarna under meditationen och den ger mer stabilitet. Bra för folk som är "lite flummiga" 😊

Andra trevliga meditationsstenar är t.ex. roskvarts, akvamarin, blå topas och till slut vill jag föreställa en speciell bergkristall som kallas "fönsterkristall". Det är en bergkristall som har en rombiskt formad ruta på en av kanterna där som spetsen är, som är så stor att man kan titta in i kristallen och att spetsen har 7 facetter i stället för 6, så som på bilden här.

Det är en annan sorts meditation för "övade mediterande", där man inte har ögonen stängda, utan tittar in i kristallens "fönstrer". Man lugnar ner tankeverksamheten och tittar bara in i fönstret utan något som helst syfte eller förväntning och "låter bara ske" medan man iaktar vad som händer. Det är en kristall som hjälper oss att titta in i oss själva och att befria oss från falska identifikationer. Som sagt är det för människor som är erfarna i meditation och som är beredda att "ta emot" det som man kan erfara.

Upp till toppen