Annons:
Etikettandlig-utveckling
Läst 352 ggr
Condor
2021-12-27, 14:40

Måste man bli asket?

Somliga verkar att tro att om man går en andlig väg, måste man bli vegan, inte dricka alkohol, låta bli godis, inte röka och nästan föra ett asketiskt liv. Syftet ska vara att höja sin energifrekvens och sitt medvetande. Det ena ska alltså leda till det andra. Men har ni funderat på att det kan vara tvärtom, att det är det andra som leder till det ena?

Osho sa, man blir inte snarare upplyst om man avstår från kött, men om man är upplyst tycker man inte att det är etiskt. Jag anser att det inte leder till någonting, att kontrollera sig till att nästan leva asketiskt. På så vis kastar man alla sina begär bara djupare och djupare i det omedvetna, Man blockerar energier och får ett överaktivt solarplexuschakra som hela tiden kontrollerar. Men andliga erfarenheter gör man via de högre chakren, utan kontroll av solarplexuschakrat.

Det är klart att ett missbruk av saker som alkohol, mat och godis leder till beroende, som i sin tur leder till att man fokuserar sina energier på detta och det leder bort från ett andligt medvetande. Dessutom finns det ingen plats för andliga tankar om man är i fyllan. Alkoholmissbruk leder också till negativa personlighetsförändringar med egoförstärkning så alkoholmissbruk och en andlig väg passar inte ihop. Matmissbruk kan ibland också leda till en förändrad personlighet.

Men somliga tror att det är maten eller alkoholen i sig som har en "låg energi" och sprider ut falska läror. Jag såg ett klipp där en av de självutnämnda "ljusbärarna" sa "varje klunk alkohol drar ner den egna energin". Det gäller också för godis och ohälsosam mat, pga deras "låga energi".

Skulle det verkligen var så, så skulle glukosen som vi har i blodet vara skadlig. Men egentligen är det så att vi skulle dö om vi inte skulle ha en viss blodsockernivå. Men en för hög blodsockernivå gör oss sjuka.

Ingenting är i och för sig "lågenergetiskt" eller "högenergetiskt", utan för det mesta är det mängden som är det avgörande om någonting är bra eller dåligt för oss. Världen är inte svartvit.

Ett glas rödvin om dagen har visat sig vara nyttigt, t.ex. för att rödvin innehåller mycket resveratrol. Men en flaska om dagen skulle inte vara nyttig. Alkohol används för övrigt också för homeopatiska essenser. Övermoget frukt innehåller också alkohol. 5 övermogna bananer motsvarar ett litet glas öl. Ättika innehåller alkohol, så det går knappast att undvika alkohol.

Men mest störde mig att "ljusbäraren" sa att alkohol gör oss mindre gudomlig. Där ser man att han inte har fattat någonting, t.ex. att ingen människa är mer eller mindre gudomlig än en annan. Det skulle han veta om han verkligen skulle ha gjort andliga erfarenheter själv. Ett sådant uttalande leder till att de som tror honom känner sig mer gudomliga eller bättre sagt av deras föreställning att vara gudomliga om de klarar av att leva asketiskt och de som inte klarar det får en dålig känsla. Jesus drack också vin och säket blev han inte mindre gudomlig för det.

Jag ser det så att man inte måste bli en asket. Men med sin andliga utveckling börjar man att reflektera mer över saker som mat, alkohol och lägger märke till vad som skadar och vad man mår bra av. När man äter vill man inte att djur ska lida och dö bara för den egna njutningens skull. Men även när man konsumerar andra varor, t.ex. kläder vill man inte att barnslavar ska ha tillverkat dom. Man vill heller inte att maten som man äter ska leda till att miljön förgiftas. "Ljusbäraren" fokuserar dock bara på vad matvanor eller alkohol innebär för en själv, utan ett ord om vad de innebär för andra. Det är ett typiskt egotänkande.

Med den andliga utvecklingen minskar också begäret för saker som att käka godis, frossa mat eller festa och supa sig full. Det är alltså inte så att det leder till mer gudomlighet att avstå från saker, utan det är den andliga utvecklingen som ändrar på konsumtionsvanor och det måste inte vara ett asketiskt liv. Den utvecklingen kan ske helt utan att man intresserar sig för andlighet eller esoterik.

Själv äter jag inget kött, för att bara tanken på att tugga på ett dött djur får mig att äcklas. Godis gillade jag som barn, men nuförtiden äter jag bara ett par bitar mörk choklad ibland, för att allt annat är äckligt sött och till jul bakar vi julkakor med mindre socker i. Jag gillar heller inte att vara full, men ibland unnar jag mig en Gösser till maten och på nyårsafton kommer jag att dricka ett glas skumpa. Jag är övertygad att min gudomlighet inte kommer att minska. 😁

  • Redigerat 2021-12-27, 14:51 av Condor
Annons:
FataMorgana
2021-12-27, 14:58
#1

#0: Ja det är ju inte konsumtionsvanorna som gör oss till gudomliga, utan det är vår sanna natur som är gudomlig. Man kan se det som så, att det är gud som äter genom miljarder med munnar, oavsett om det är skräpmat eller inte 😊

Condor
2021-12-27, 15:22
#2

#1:

Ingenting kan ändra på vår sanna gudonliga natur. Vem som har erfarit den VET det.

FataMorgana
2021-12-27, 15:49
#3

Man ska heller inte glömma, att saker som alkohol, socker och fett är saker som förekommer helt naturligt i naturen och att det inte är något fel i att njuta av det goda som naturen har gett oss. Bara man njuter med måtta och inte intar så mycket av någonting, att man börjar må dåligt av det.

Men det är nog en vanlig föreställning av många, att den andliga vägen skulle ha en massa lagar och regler att följa och att man måste prestera för att utvecklas, som att man måste leva si och man måste äta så och sen lever många så i flera år, ända tills dom inser att man inte alls behöver leva efter dessa krav och att man är lika gudomlig ändå.

[Urskog]
2021-12-27, 17:51
#4

Tänk vad konstigt det är och hur många vanföreställningar det finns kring andlighet och hur vi ska förhålla oss till den.

Jag gör det enkelt för mig jag äter och dricker det jag mår bra av allt annat förkastar jag och det här har jag fått göra om många gånger under mitt liv för ibland passar vissa saker in och ibland inte så det är en förändring hela tiden av vad vi mår bra eller inte bra av.

Condor
2021-12-28, 10:02
#5

#4:

Ja, regler om att man måste göra si eller så och äta si eller så har ingenting med en andlig väg att göra. Det är snarare religionerna som har en massa regler. På den andliga vägen kommer man själv till insikt om hur man lever.

Sjäv gillar jag den nyttiga maten mer än den onyttiga. Jag gillar inte för mycket socker eller fett och tycker att fullkorn smakar bättre än vitt bröd eller vit pasta. Jag gillar grönsaker och frukt och väljer en kost som passar bra till träningen, som ger mig kraft och som jag mår bra utav. Det skulle jag göra även om jag inte skulle gå en andlig väg.

Det är alltid egot som väljer, oavsett vad man väljer. Det handlar bara om vilka prioriteter som man har. Det är egot som säger "jag vill vara stark, ha en tränad snygg kropp och må bra och därför äter jag så här" på precis samma sätt som egot hos andra kanske prioriterar smakupplevelsen att äta onyttigt. Inget är mer eller mindre andligt än det andra.

Våra Vanillekipferl som vi bakade till jul fick mig inte att må sämre i alla fall, men om jag skulle äta dom hela året skulle det inte vara så bra. Hur lyckades du med bakningen förresten?

[Urskog]
2021-12-30, 16:00
#6

#5 Dom om där blev ju kalasgoda 👍🏻 gjorde en halv sats i mellandagarna men med vete och som du skrev lite svåra att baka till för det var så skört men det gick bra och dom var verkligen goda så tack för ett bra recept 😎

Annons:
Condor
2021-12-30, 16:08
#7

#6:

Fint att du lyckades. 🙂 Jo, dom är riktigt "gudomligt" goda.

[snowy_]
2022-07-19, 03:05
#8

En förändring måste ju komma relativt naturligt, annars kommer den ändå inte vara varaktig. Ett sätt är att medvetet trappa ned på det onyttiga, ett annat är att bli mer medveten om sitt Själv. När man blir det så känner man sig tillräckligt tillfredställd pga det för att inte behöva allt det onyttiga man kanske tidigare "behövde".

Sedan om egot har problem på ett ställe, en obalans, måste det väga upp det med något annat. Om man är ledsen, kanske man tröstäter, eller överkonsumerar sex, eller kanske till och med pornografi. När psyket fungerar bättre, då kan man släppa allt sådant till slut. Men som sagt gör det ju en inte mer eller mindre andlig.

När jag tänker på en asket tänker jag också på någon som har gjort sig av med alla sina saker. Men det betyder ju inte att den har kapat alla band till sina saker, de finns fortfarande bundna till asketens sinne, om den inte kapat det psykologiska bandet till sakerna. En miljonär kan ju vara mindre beroende av pengar än en fattig, och tvärt om.

Lite som Sadhguru sade. Pengar är bra att ha i fickan, men inte i huvudet :) Och jag som en gång gjorde mig av med det mesta jag ägde, vet att det inte funkar så. För sedan behövde jag bara köpa tillbaka allt, när jag insåg att jag ändå inte hade kapat banden till alla saker.

Kanske vara det också det Buddha insåg när han först levde som rik prins, sedan som asket för att inse Medelvägen under trädet där han "blev upplyst"…! Som historian går…

Ragatans Naturande
2022-07-19, 09:26
#9

Man ska inte behöva köpa nya kläder och spackla sig i ansiktet 5 timmar om dagen innan man vågar visa sig för folk, åka på utlandsresor 4 gånger om året, gå ut och festa 3 gånger i veckan för att vara en riktig vän. då behöver man nog skaffa sig nya vänner…

Om jag skulle behöva börja röka vattenpipa och sitta med benen i lotusställning 4 timmar om dagen, för att komma till ett andligt uppvaknande. Så får det vara. Jag röker inte och pga höftluxationer och stela leder kan jag inte/får inte sitta med benen i lotusställning. Jag är född med överrörliga leder och satt ofta i lotusställning, eller låg på golvet på magen och dopad tårna i golvet framför axlarna eller satt i soffan med benen och fötterna bakom nacken. Men skulle jag försöka något sådant idag, skulle jag få ringa räddningstjänsten.

I så fall är jag hellre den "Ragata" jag är och kallar mig i internetspel, på nätet mm (många vänner kallar mig Rag, Raggis o Ragatan… känns konstigt när jag hör mitt riktiga namn. :D


Jag ber om ursäkt på förhand, att jag redigerar mina inlägg då och nu. Tack vare min funktionsnedsättning hänger inte fingrarna med alla gånger på tangentbordet, utan det blir ofta stav- /syftningsfel pga borttappade bokstäver.

Jag är född sån här, vad har du för ursäkt? :)
http://www.naturande.com

  • Redigerat 2022-07-19, 09:40 av Ragatans Naturande
Condor
2022-07-19, 09:34
#10

#8:

Ojoj…. att göra sig av med allt som man äger är ingen bra ideé. Man har det ju fortfarande kvar i huvudet, mycket mer när man saknar det än när man äger det. Bättre att vara medveten om att det är en sorts välsignelse att man äger saker, tacka universum för det och om det finns saker som man inte behöver eller har mer än vad man behöver, kan man dela med andra.

Men det där att man ofta väger upp obalanser med något annat stämmer. Många som t.ex. slutar upp att röka börjar att käka mat och godis i övermått i stället. Jag kände en tjej en gång i tiden som var heroinist. Hon lyckades att bli av med sitt heroinberoende, men i stället började hon att supa.

Sen det där med sexualiteten ser jag så att det styrs ju av hormoner. Man kan ju inte kämpa mot sin natur. Man skulle bara blockera sig mer av att leva asketiskt.

Osho sa att många gurus lever asketiskt för att få andra människors respekt. Han sa att han behöver inte respekt från andra och gjorde demonstrativt tvärt emot det som asketer gör, t.ex. köpte sig en massa Rolls Royce. Sen sa folk "han kan u int vara upplyst" medan Osho skarattade år reaktionerna. Han köpte inte sine över 90 Rolls Royce för att tillfredställa singa begär, utan bara för att provocera folk som har en förutfattad åsikt om hur en upplyst ska betee sig. Sen till slut sålde han bilarna och spenderade pengarna för att bygga barnhem och skolor till fattiga barn i Indien.

[snowy_]
2022-07-19, 14:11
#11

#10:

Jo, det sexuella är ju ett kroppens behov, ungefär som att man behöver äta. Men det kan ju bli ett psykets begär, och beroende, och det var mer det jag tänkte på, som gör att man kanske över-konsumerar på ett ohälsosamt sätt som skadar en själv och andra.🙂

[snowy_]
2022-07-19, 14:13
#12

Tillägg:

Jag fick förresten svårt att äga och behålla saker efter jag gjort mig av med dem. Det blev ett motsatt problem istället.🤔

Condor
2022-07-19, 14:29
#13

#9:

Du kunde alltså göra vad man ibland ser artister att göra på TV och inte fattar hur de kan göra det. Men tänk vilka förutsättningar för yoga eller karate som du hade.

Är det de överrörligheten i lederna som gjorde att de blev stela? Jag har också ett led som är överrörligt. Jag kan böja tummarna som på bilden i här artikeln:

https://svenska.yle.fi/a/7-605872

Men det har jag aldrig haft problem med.

30-årig kvinna skulle vilja veta mera om överrörliga leder. Hon har ont i hela kroppen och tycker inte att hon har någon kraft i händerna. Kommer värken och kraftlösheten att bli värre ju äldre hon blir?
Annons:
Condor
2022-07-19, 14:31
#14

#12:

Hoppas att du har löst problemet. Men där ser man hur man kan påverka situationer med bara tankarna.

Condor
2022-07-19, 14:41
#15

#11:

Allt som man "över"konsumerar är på något sätt skadligt, för annars vore det ju inte "över….". 😁

Man måste lära att finna glädje i andra saker än det somman är psykiskt beroende av. Vem som t.ex. överkonsumerar mat och godis måste betala det med övervikt och dålig hälsa. Men tänk om personen skulle lära att glädja sig av att ha en snygg, friskt och tränad kropp i stället? Vägen dit är att ändra sitt liv.

Somliga tänker att vägen dit är för lång och jobbig och kan inte rycka upp sig att ändra sitt liv. Men om man fortsätter vägen åt det andra hållet kan det bli ännu jobbigare. Olika sorters framtid. Det handlar bara om att vara medveten vart de olika vägarna leder. Då är valet inte svårt.

[snowy_]
2022-07-19, 15:12
#16

#12: Det är i stort löst. Var nog därför jag kommit och gått så mycket från ifokus… Haft svårt att ha kvar kontot. (det kan vara beroendeframkallande att göra sig av med saker😁) men kom på att det bara hade med mina otroliga spänningar kring nacken att göra så därför arbetar jag på det och problemen verkar lösa sig.

#15: Ja. Sedan blir man också på något sätt beroende av det man gör mycket. När man tränar exempelvis så utsöndras väl endorfiner, vilket nog gör det skönt att träna. Man kan bli beroende av att leva hälsosamt. Som du skrev i #0, grönsaker är gott… Men för den som dricker mycket läsk, blir te inte gott och tillfredsställande, för man är så van med den starka söta smaken, osv.

Jag är säker på att man hade kunnat leva på luft och vatten (och lite mat) om man bara vande dig med det😎

Condor
2022-07-19, 15:25
#17

#16:

Jag vet inte om det är ett beroende att jag tränar och äter hälsosamt. Av någon sorts anledning gillar jag den hälsosamma maten mer. Kött äcklas jag av och sötsaker tycker jag är för söta. Endast mörk choklad smakar gott för mig. Jag gillar också mer den kraftiga smaken av dinkel fulkorn än saker av vitt raffinerat vetemjöl.

Tränar gör jag sen 42 år och har blivit en del av mitt liv. Skulle jag sluta att träna skulle det kännas som om en del av mig skulle dö. Jag kommer nog att träna ända tills mitt sista hjärtslag slår. Sen är det en helt annan livskänsla att vara bra i form, så det är inte endofinerna som är den största drivkraften för mig.

Men kanske jag ändå är beroende? 🤔 I alla fall är det inget beroende som jag har problem med. 😊

[snowy_]
2022-07-19, 17:24
#18

#17:

Nej, det är ju ett bra beroende ;) Klart man ska träna och leva hälsosamt. Det gör jag också så gott jag kan. Det är väl därför endorfinerna utsöndras… För att kroppen vet att den behöver det. Kan jag tänka mig.

Men sen om man vill filosofera vidare kan man ju tänka sig att när människan levde i naturen, och knappt hade mat för dagen, fick jaga sig till sin mat, då behövde den ju inte träna som vi gör…den moderna människan…eftersom vi inte får så god kondition av att gå till matbutiken :) Så vi har ju skapat oss en viss livsstil, som vi måste väga upp med saker som träna osv. Men det är ju inge fel med det.

Tänkte bara på det där med sexualdriften. Man har ju hört att "sexualenergin" kan vända och gå uppåt i kroppen i stället för nedåt/utåt. Det har jag erfarit… Sen dess så känner jag inte samma starka "sexuella begär" för att kalla det så. Det är mer en varaktig känsla av välbehag inom mig. Ville bara nämna det när vi ändå var på ämnet.

#9:

Förresten, inte behöver man vända ut och in på sig själv för att göra yoga :D Här är en form som jag tycker är väldigt skonsam mot kroppen: https://www.miu.edu/yoga (den är så klart på engelska)

Practice Yoga postures (Asana) and breathing exercises (Pranayama) that promote integration of mind and body, supporting health by bringing life into harmony with Natural Law. And learn about the influence of each posture on your physiology, from the perspectives of both modern science and Maharishi Vedic Science.
Condor
2022-07-19, 17:31
#19

#18:

Ja, förr i tiden fick man träning genom att jaga och samla och det fanns heller inget godis.

Inom tantra finns det ritualer att transformera sin sexualenergi till andlig energi.

[snowy_]
2022-07-19, 17:36
#20

#19:

Jo, en del av mig saknar mer ett sådant liv. Närmare naturen, och utan alla "dumheter" som människan har uppfunnit. Men nu ska jag inte bli för negativ. :P

Har läst lite om tantra. Men just det har nog inte riktigt tilltalat mig. Men för mig, om jag nu tänker rätt, så blev det nog som en biprodukt av meditationen.

Annons:
Ragatans Naturande
2022-07-19, 17:55
#21

#13:

Jag är född med Ehler Danloss syndrom, klena och överrörliga muskler och leder… men så har jag arvsmassa från mor- och farfäder i artrosträsket. :) Så det blir väl en salig röra till slut.

Läkarna visste inte vad som skulle hända med mig under mitt, som de misstänkte korta liv… 1966…

Jag har hunnit med.

armbrott,
Punkterad lungsäck, med tio dagar på lungiva med dränage. (Pappa 80 år, som har kol, fick kolapsad lunga härom veckan… fick dränage och var hemma två dagar senare)
subarchnoidalblödning i medfött pulsåderbråck, som inte gav några men…
kraftig whiplashskada vid stallolycka ingen häst bet mig, sparkade mig eller kastade av mig. jag blev nockad av hästens huvud bara en oturlig händelse. så nackkota krossades och flyttade sig mot ryggmärgen så att 2 mm till och jag hade inte suttit här, eller också varit förlamad från femte halskotan och ner.
Dubbla höftledsbyten innan 40 år…
Gråstarrsopererad innan 40 år…
10-12 höfltedsluxationer…
Lårbensbrott

Så låt oss säga… hade jag varit katt… har jag nog inte så många liv kvar. ;)

Men nu är jag inte katt, men har katt och gläds åt varje ny chans till en ny dag.

Trots att kroppen blir sämre och mer och mer värkbruten år för år.


Jag ber om ursäkt på förhand, att jag redigerar mina inlägg då och nu. Tack vare min funktionsnedsättning hänger inte fingrarna med alla gånger på tangentbordet, utan det blir ofta stav- /syftningsfel pga borttappade bokstäver.

Jag är född sån här, vad har du för ursäkt? :)
http://www.naturande.com

  • Redigerat 2022-07-19, 17:57 av Ragatans Naturande
Condor
2022-07-20, 09:27
#22

#21:

Jag förstår, en sälsynt genetisk obotlig sjukdom som det finns flera undergrupper av och olika mutationer på olika gener. Med alla sälsynta sjukdomar är det så att läkarna saknar erfarenheter och det finns bara ett fåtal experter.

Ojoj, vad jobbigt. Men ändå fantastiskt att du hanterar det så bra och inte förlorar livsglädjen.

Har du försökt med den här terapin?

https://en.wikipedia.org/wiki/Prolotherapy

Eftersom det är bindvävnaden som är drabbad, antar jag att det är den som har gjort dig stel. I bindvävnaden finns det fascier med nervbanor som stämmer ganska bra överens med meridianerna och som drar sig genom hela kroppen till alla organ. När bindvävnaden stelnar störs kommunikationen i meridianerna. Vad som kanske skulle hjälpa är bindvävnadsmassage och akupunktur. Magnesiumtillskott kanske också hjälper en smula. Har du försökt?

Condor
2022-07-20, 09:28
#23

#20:

Jag hr heller aldrig sysslat med tanta, men jag vet att dom sysslar med att transformera sexuella energier till andliga energier.

Ragatans Naturande
2022-07-20, 09:47
#24

#22:

Jag äter magnesium och zink och det funkar hyfsat, ja. :)

Jag läste lite om proloterapi, men det finns visst bara på en enda privatmottagning i Sverige och de kostnaderna är inte för vanliga människor som levt på i det närmaste existensminimum sen millennieskiftet tyvärr. <3

Men tack för tipset, intressant att läsa. Även om jag inte gillade alla de recenserande youtubeklippen där läkare, sköterska sa före vad patienten som satt på stol eller brits skulle upprepa eller att det märktes tydligt att de läste från ett papper. Det kändes inte så förtroendeingivande. Det vore ju intressant att få se patienten i rörelse, före och efter behandling som görs i vanliga sjukvården också.

Även om det låter väldigt intressant. <3


Jag ber om ursäkt på förhand, att jag redigerar mina inlägg då och nu. Tack vare min funktionsnedsättning hänger inte fingrarna med alla gånger på tangentbordet, utan det blir ofta stav- /syftningsfel pga borttappade bokstäver.

Jag är född sån här, vad har du för ursäkt? :)
http://www.naturande.com

  • Redigerat 2022-07-20, 10:04 av Ragatans Naturande
Condor
2022-07-20, 10:24
#25

#24:

Fint att magnesium hjälper. Magnesium är bra för bindvävnaden. Men jag har stora förhoppningar att bindvävnadsmassage hjälper. Det skadar inte att pröva.

Jag minns en gång när Fata Morgana, som har en protrusion i nacken, hade en sån förspänning att varken infiltrtionerna som läkaren gav henne eller reiki behandlingar hjälpte mycket. Då tittade jag på ett par youtube klipps om hur bindvävnadsmassage fungerar och sen prövade jag ut det på henne och det hjälpte fantastiskt.

Ragatans Naturande
2022-07-20, 10:33
#26

#25:
Ja, bindvävsmassage är något jag skulle kunna tänka mig att titta på också.


Jag ber om ursäkt på förhand, att jag redigerar mina inlägg då och nu. Tack vare min funktionsnedsättning hänger inte fingrarna med alla gånger på tangentbordet, utan det blir ofta stav- /syftningsfel pga borttappade bokstäver.

Jag är född sån här, vad har du för ursäkt? :)
http://www.naturande.com

Condor
2022-07-20, 10:50
#27

#26:

Du kan ju berätta hur det funkade.

Men hur so helst, så ska jag göra mig klar att plocka upp min sambo från hennes kurs i Wien och sen ska vi fara till sjön. Vi kommer först tillbaka sent på eftermiddagen, så sajten får klara sig utan oss ett tag. Vi har en otrolig hetta här. Redan 31 grader klockjan 10,45 och på eftermiddagen förväntas det 37 grader. Man håller bara ut det på sjön.

Annons:
Ragatans Naturande
2022-07-20, 10:57
#28

#27:

Jo det ska ju bli så varmt här i Örebro också, och jag har stora söderfönster, i eftermiddag går det säkert knappt att vara inne…


Jag ber om ursäkt på förhand, att jag redigerar mina inlägg då och nu. Tack vare min funktionsnedsättning hänger inte fingrarna med alla gånger på tangentbordet, utan det blir ofta stav- /syftningsfel pga borttappade bokstäver.

Jag är född sån här, vad har du för ursäkt? :)
http://www.naturande.com

[snowy_]
2022-07-20, 12:28
#29

Oj, imorgon är det 25 % chans att blir 36 grader här där jag bor enligt smhi. Vet inte om det någonsin varit så varmt här 🙄

Condor
2022-07-21, 10:00
#30

#28:

Här går det knappt att vara ute. 😄 Just nu, klockan 9,50 har vi 29 grader utomhus och 27 grader inomhus. Vi har tur att luften är torr och temperaturen därför över natt sjönk ner till 22 grader. Men från och med helgen ska det bli hög luftfuktighet. Det blir häftigt, för då sparas värmen upp av luftfuktigheten över natt och hettan känns mer än vad termometern visar.

Ragatans Naturande
2022-07-21, 11:02
#31

Här är det varmt så det förslår, men jag bor i 2 rum o kokvrå 45 kvm och har en stor bordsfläkt stående i hallen som går på högvarv. Den täcker största delen av lägenheten, så riktigt skönt här inne.

Men jag ska ge mig ut och leta fram ett naturnära fik och njuta av naturen på vägen dit idag, eftersom det som sagt är lovat hög luftfaktighet ett par dagar sen. ;)


Jag ber om ursäkt på förhand, att jag redigerar mina inlägg då och nu. Tack vare min funktionsnedsättning hänger inte fingrarna med alla gånger på tangentbordet, utan det blir ofta stav- /syftningsfel pga borttappade bokstäver.

Jag är född sån här, vad har du för ursäkt? :)
http://www.naturande.com

[snowy_]
2022-07-21, 14:37
#32

Ett tips är ju att hålla fönstren/dörrarna stängda. Öppnade altandörren några sekunder och det kändes mycket varmare ute än inne. Men det har ni nog tänkt på.

Condor
2022-07-21, 15:25
#33

#32:

Om man går ut på balkongen här känns det som om man skulle bli knockad. Vi köpte en stor vattenmelon som hjälper oss att stå ut med hettan. Kall ska den vara. Då släcker den törsten bättre än allt annat.

[snowy_]
2022-07-21, 16:42
#34

#33:

En sån hade varit god nu. Precis, lite som en vägg när man ska gå ut i värmen. Men jag ska styrketräna lite nu ändå… Hoppas det inte blir för varmt

Annons:
FataMorgana
2022-07-21, 17:49
#35

#34: Du är duktig du, om du orkar styrketräna i den här hettan. Själv orkar jag ingenting just nu 🥵

[snowy_]
2022-07-21, 21:07
#36

#35: Helst missar jag inte träningen, för då blir jag ännu mer spänd i nacken. Sen var det helt ok temperatur i min lägenhet… Men när jag gick ut kändes det som att komma in i en bastu.

Condor
2022-07-22, 09:42
#37

#36:

Bastun har vi inomhus. Utomhus har vi en bål. Igår mätte man 37,7 grader ungefär 20 km härifrån. Klockan 24,00 hade vi 27 grader utomhus och 30 inomhus. Under natten sjönk temperaturen inte under 25 grader. Just nu, 09,30 är det 28 grader och 36 ska det bli på eftermiddagen. Om 2 timmar ska jag fara ifäg och hämta Fata Morgana från plugget och sen far vi raka vägen till sjön och hyr en trampbåt. Ute på sjön känns det lite svalare än på land. De nästa 2 veckorna ska det vara mellan 30 och 36 grader varje dag. Man får inte ut hettan ur väggarna. Att träna är en plåga i den här hettan, men kanske det går på helgen, när det bara ska bli 32 grader.

[snowy_]
2022-07-22, 20:14
#38

#37: Förstår att ni inte orkar träna då. Här regnar det nu och är svalt… Men skönt för er att vara på sjön iaf.

Condor
2022-07-23, 10:49
#39

#38:

Oj, man kan avundas på vädret där som du bor. I den här hettan sover man dåligt och redan när man vaknar är det hett. Nu har luften blivit fuktig, vad som gör det hela värre.

Upp till toppen
Annons: