Annons:
Etikettmeditation
Läst 61 ggr
FataMorgana
2021-06-09, 18:12

Oshos mörker meditation

(Det här är min egen fria översättning)

"Prova det en gång. Varje natt stannar du en timme i mörkret. Gör ingenting, bara stirra i rakt in i mörkret. Du kommer att känna att du börjar smälta och att något tränger in i dig och att du tränger igenom något.

Fullständigt mörker får alla dina primitiva rädslor att komma upp till ytan. Du kommer att se monster i ögonen och möta ditt egna omedvetna. Det är som om du går igenom hela den förflutna tiden.

Många saker kommer fram ur djupet av ditt omedvetna. De kommer alla att se äkta ut. Du kan bli rädd för att de verkar så sanna. Men de är bara skapelser av ditt huvud.

Du måste komma överens med ditt omedvetna. Denna meditation i mörkret kommer att absorbera hela din galenskap.

Om du lever med mörkret i en timme om dagen i tre månader, förlorar du all din känsla av individualitet och separation. Då är du inte längre en ö, du blir havet. Du blir en helhet med mörker.

Mörkret liknar havet - ingenting är så långt, ingenting är så oändligt. Ingenting är så nära dig och du är inte så rädd för någonting. Mörkret är precis runt hörnet och väntar på dig.

Mörker är inte ett objekt. Hon är överallt. Så stirra in i vakuumet. Var avslappnad och titta in i mörkret. Det kommer att komma in i dina ögon. När mörkret kommer in i dina ögon, går du in i det också.

Håll ögonen öppna under denna meditationsteknik. När du stänger ögonen ser du en annan typ av mörker, ett mentalt mörker i huvudet som tillhör dig. Detta mörker är inte riktigt. Det är en negativ del av mörkret, det är inte positivt.

Öppna ögonen och stanna i mörkret med öppna ögon. Du kommer att uppleva ett positivt mörker runt dig. Stirra in i det. Fortsätt stirra in i det. Tårar kommer att rulla över dina kinder, dina ögon kommer att göra ont.

Bry dig inte, bara fortsätt stirra. I det ögonblick det verkliga mörkret kommer in i dina ögon kommer det att ge dig, en mycket djup, lugnande känsla. När det verkliga mörkret invaderar dig kommer du att bli helt fylld med det. Detta mörker kommer att befria dig från allt negativt mörker. "

Osho: The First and Last Freedom

  • Redigerat 2021-10-23, 16:43 av FataMorgana
Annons:
Upp till toppen
Annons: