Annons:
Etikettandligt-inspirerat-texter-dikter
Läst 158 ggr
FataMorgana
2021-06-05, 12:27

Vänta inte på nya tidsåldrar

Sök inte efter frid och lycka i framtiden och vänta inte på nya tidsåldrar, för friden och lyckan är redan här, har alltid varit det och kommer alltid att vara det.

Det har alltid funnits saker på jorden som svält, krig och sjukdom och nu är det corona och i framtiden kommer det att finnas något annat.

Världen uppstår i vårt sinne. Den är bara en spegel för vårt sinne. Vårt sinne bestämmer över bundenhet och frihet. Sinnet är vårt humör, tvång, tendenser och vanor.

Jesus sa: "I världen är du rädd. Men jag har övervunnit världen"
Om vi ​​inser det behöver vi inte vänta på nya tidsåldrar.

Annons:
Pyttelite
2021-06-05, 12:30
#1

Svårt att att vara lagom att omedelbart fånga lyckan är ju inte heller bra


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Condor
2021-06-05, 12:33
#2

#1:

Hur menar du det? Hänger inte med.

Pyttelite
2021-06-05, 20:27
#3

#2: Tänker på att man gärna ska lida i jordelivet för att få belöning i nästa liv eller i himlen

Impulskontroll premierad spara nu konsumera sedan.

Mycket handlar i våra religioner om att stå emot frestelser eller att genomlida usla tillstånd för att bli belönad senare.


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


  • Redigerat 2021-06-05, 20:28 av Pyttelite
Condor
2021-06-06, 12:41
#4

#3:

Jo, det är religionerna som ser saken på det här viset. Men religionerna är tvugna att ge en förklaring till folk för saker som inte går att förklara och de tolkar saker som Jesus sa på ett sätt att det passar in i religionens lära. T.ex. tolkar de himmelriket för någonting som kommer efter döden. Men Jesus sa att himmelriket finns inom oss. Jesus jämförde det också med ett senapskorn, som kan växa, dvs. det växer inom oss.

Med andra ord, är det ingen tidsålder och ingenting som bara kan komma i framtiden, efter döden, utan det finns tillgängligt här och nu för alla. Man kan alltid få glimtar av det, t.ex. i djup meditation men det kan träda fram även helt spontant.

Gällande belöningar finns det en historia som Osho berättade, om Kinas kejsare Wu, som fick besök av en legendär buddhistisk munk som hette Bodhidharma. Wu hade byggd massor av buddhistiska tempel och han hade spenderat alla sina skatter till buddhisterna. Munkarna hade talat om för honom att han hade gjort Gautama Buddha en stor tjänst och han förväntade sig en belöning för det.

När Bodhidharma besökte Wu frågada Wu honom vad hans belöning i himlen kommer att bli. Bodhidharma svarade honom att allt som han har gjort är utan betydelse. Han sa att hans resa har inte ens börjat. Han sa till kejsaren att han nog avstod från alla rikdomar, men han gjorde det inte utan vilkor. Han gjorde en "kohandel" av det för att köpa in sig i himlen och gjorde inget annat än att flytta över sin rikdom till himlen. Bodhidharma sa att det inte gör honom religiös och att han kommer att falla i det sjunde helvetet.

Här finns hela historian på tyska: https://www.osho.com/de/read/osho/vision/the-religions-their-fundamental-mistake

Så mycket till belöningar. 😉

Religionerna pratar om att stå emot frestelser, men inte löser det problemet att man frestas och lever i frestelsen. Det är ingen andlig utveckling att man med disciplin trycker ner sina mänskliga begär. Ingenting förändras i en människas inre bara för det. Andlig utveckling är att man förändras i sitt inre.

Ett exempel är de tio budorden. Där står det att man inte ska begå äktenskapsbrott. Jesus insåg att ingenting förändras i en människa om man med disciplin håller sig till budorden och sa till folk att man redan har begått äktenskapsbrott i sitt hjärta om man med begär ser på en annan kvinna. Jesus menade egentligen att man ska förändras i sitt inre, i sitt hjärta, men de troende kristna förstod inte och tolkade hans uttalande som att han som "guds son" har "skärpt budorden". Nu har de kristna inte bara dåligt samvete för saker som de gör, utan för saker som de känner i deras inre. Det är ingen andlig utveckling. Andlig utveckling innebär förändringar i sitt inre.

Ich bin gegen alle so genannten Religionen, denn sie sind überhaupt keine Religionen. Ich bin für Religiosität, aber nicht für Religionen.
  • Redigerat 2021-06-06, 12:46 av Condor
FataMorgana
2021-06-06, 13:06
#5

#4:

Här finns samma text som du länkade till men på engelska för dem som behärskar det engelska språket bättre.

https://www.osho.com/read/osho/vision/the-religions-their-fundamental-mistake

The most fundamental error of all the religions is that none of them was courageous enough to accept that there are things which we don't know.
FataMorgana
2021-06-07, 12:17
#6

#3:

Jag hade egentligen vattumannens tidsålder och den femte dimensionen i sinnet när jag skrev den här texten. För det är många just nu, speciellt i den esoteriska scenen som tror att vi är på väg mot nya tider, på väg mot en tid där vi kommer att leva i kärlek och harmoni med varandra. De pratar om uppdateringar av vårt DNA, om energier utifrån som på något sätt ska förflytta oss till högre dimensioner och förvandla livet på jorden till ett paradis och så kommer det sig sen att dom väntar och längtar efter framtida paradis, utan att förstå att det just är denna väntan och längtan som tar dem bort från den inre frid och lycksalighet som redan nu, djupt i vårt inre, råder.

I djupt meditation kan man erfara sfärer som ligger bortom tid och rum och bortom vårt förstånd och i djup meditation man kan erfara sin sanna gudomliga natur, som ger en visshet över sin odödliga natur och det är en erfarenhet som ger en inre frid och lycksalighet trots livets alla motgångar. Det här betyder inte ett liv utan lidande, för lidandet hör också till det mänskliga livet, men efter en sådan erfarenhet vet man, att oavsett vad som än händer på jorden, oavsett om man blir bostadslös eller är med om sjukdom och krig, att det som händer på jorden bara är temporärt och snart förbi, som drömmen på natten också är förbi när man vaknar upp på morgonen, är det här livet som människa på jorden också som en dröm, som börjar när vi föds och som tar slut i ögonblicket vi dör.

Annons:
Upp till toppen
Annons: