Annons:
Etikettenergiarbete-healing-aura-chakran
Läst 136 ggr
FataMorgana
2021-06-04, 16:19

Gudomlig energi

(också ett av mina blogg inlägg som jag vill dela med mig av här)

Läser ibland på olika sajter och forum om hur somliga "healare" anser att de har tillgång till energier som aldrig funnits på jorden förr och hur de blivit initierade i dessa av änglar eller guider från andra dimensioner. Men inget kunde vara mer fel än så! För vilken energi skulle vara högre än den högsta gudomliga energin som redan nu flyter genom oss alla?

Vare sig vi sysslar med Reiki, Qigong eller med Yoga så handlar det i grund och botten om en och samma energi som man medvetet arbetar med. Vår livsenergi / livskraft med andra ord eller Qi som man benämner det i Kina och Prana som det heter för hinduerna. Det är vår livsenergi - den rena gudomliga energin som flyter som en ström genom alla levande varelser och ting. Den högsta gudomliga källan själv och något högre än det högsta gudomliga finns inte.

Om en energi kommer från någon sorts dimension är det iallafall en lägre energi än den högsta gudomliga energin som står över alla dimensioner och som uttrycker alla dessa dimensioner och som finns till ända sen hela universum existerar.

Och denna energi är inte bara ett fåtal personer unnade, utan vi har alla tillgång till denna gudomliga energi som redan flyter genom var och en av oss. Vi kan alla börja att arbeta medvetet med energin, heala oss själva till den mån det högsta gudomliga önskar och vill och ändra om våra liv, växa andligen och personligen och ge kroppen de bästa förutsättningar som finns för att må så bra som möjligt. Självklart handlar det inte om några under och mirakel, för något annat är kanske meningen att ske och åldras och dör gör vi alla.

Se alltså upp för människor som påstår sig ha tillgång till energier andra inte har. De har ingen aning om vad energiarbete handlar om och är. De har inte förstått vilken gudomlig kraft som finns att hitta i oss alla och själva har de inte medvetet erfarit denna kraft.

Annons:
FataMorgana
2021-07-30, 19:37
#1

Vill även varna för människor som påstår sig kunna bota andra med healing och göra folk friska. För som jag skrev i huvudinlägget leder inte energiarbete till några under och mirakel, utan energiarbete handlar endast om att med hjälp med den universella livsenergin skapa förutsättningar till att kroppen och psyket hamnar i bättre harmoni.

Vill citera något som Condor skrev på annan iFokus sajt:

Ingen kan "bota sjukdom". Det går inte att "göra mirakel". Vem som blir sjuk av att äta dålig mat, dricka alkohol, leva fel kan inte "mirakulöst" bli botad och sen fortsätta att äta skräpmat, supa och leva dåligt och förbli frisk. Det går inte att "trolla bort" sjukdom. Reiki gör inget annat än att få den egna energin att flyta bättre och den ger medvetenhet om hur man lever rätt och vad som ligger bakom obalanser. Att folk pga det blir av med smärtor och ibland botad från det ena eller andra är ett resultat av att hamna i balans. Men det går inte att göra mirakel, som t.ex. göra en rygg frisk om man har diskbråck eller att få ett amputerat ben att växa ut igen.

Människor som påstår sig kunna bota andra och göra dem friska är inga seriösa utövare av Reiki / healing eller av vilket energiarbete som helst. Inga seriösa yogalärare eller qigonglärare lovar folk som besöker deras kurser bot och att folk ska bli friska. Gör någon det, så är han helt enkelt inte seriös. Så se även upp för sådana människor, de har heller ingen aning om vad energiarbete handlar om och är.

  • Redigerat 2021-07-30, 19:47 av FataMorgana
Condor
2021-07-31, 12:00
#2

#1:

Det förekommer ofta att lekmän inom energiarbete tror att det handlar om mirakel, för det är någonting som de inte förstår och då tror dom att det bara kan vara mirakel och har ofta förväntningar av mirakel.

Men metoder att arbeta med energi/chi/prana/mana osv. är holistiska metoder att hamna i harmoni och att höja livskraften. Skolmedicinen behandlar bara kropp och psyke men inte energisystemet. Det finns också dom som tror att det räcker att behandla energetiskt (mest healer med för lite erfarenheter) och sen hamnar kropp och psyke per automatik i balans. Men så är det inte. Att hamna i harmoni och att tillfriskna från sjukdom betyder att man måste ta hand om och vårda kropp, psyke och energisystem.

  • Redigerat 2021-07-31, 12:01 av Condor
Upp till toppen
Annons: