Annons:
Etikettgud-gudomligt
Läst 130 ggr
FataMorgana
2021-05-15, 12:43

Finns det en andlig värld skilld från denna värld?

Jag har märkt att många skiljer denna värld från det andliga, som om det skulle finnas en fysisk värld och en andlig värld, men är det verkligen så och var skulle den andliga världen i så fall befinna sig och varför skulle den fysiska världen inte vara högst andlig? Är inte det gudomliga, livskraften, eller vad ni vill kalla det för, närvarade i varje människa, i varje sten, i varje träd och precis överallt?

Undrar om här finns någon som vill ge sin syn på det hela?

  • Redigerat 2021-10-23, 17:03 av FataMorgana
Annons:
Condor
2021-05-15, 12:57
#1

#0:

Det påminner mig om ett videoklipp med en satsang av Samarpan. En av deltagarna sa till Samarpan "today i have a question about the spiritual world". Samarpan svarade "is there any spiritual world separated from this kind of world?". Sen visste deltagaren inte vad han ska svara. Tydligen visste han inte om en separerad värld.

Jag gillar den shamanska synen på saken. Det finns bara olika sätt att se verkligheten på. Om det som vi kallar verklighet bara är en sorts dröm/illusion, som bestäms av våra sinnen och förstånd, ser vi ju inte den "absoluta verkligheten" så som den är. Men om man ser verkligheten på ett annat sätt än "det vanliga", t.ex. om förståndet och tankarna tystnar, eller om någonting temporärt ändrar våra sinnen, väcker det intryckdet att det är en "annan värld/verklighet". Men egentligen ser vi bara verkligheten på olika sätt.

mörkaögon
2021-05-20, 00:57
#2

Jo, andligheten finns här och i andevärlden samtidigt.
Här, i jordelivet, finns andligheten hos oss som är öppna för att ta emot den. Det är varje människas val.
I andevärlden, däremot är allt andlighet. Där finns lyckliga, rofyllda själar som vakar över oss som lever på jorden just nu, likaväl som väldigt trötta och utmattade själar, som fått komma till andra sidan för återhämtning.
Den andliga värden, andra sidan, andevärlden, eller vad vi nu väljer att kalla den, finns överallt. Jordelivet, å sin sida, är vår tillvaro här på planeten Tellus.
Här, i jordelivet, har vi alla ett fritt val att välja vad vi vill tro på och inte. Många av oss har levt många liv tidigare och kommit till djupare insikter medan andra enbart är i början på sin resa.
Varje gång vi går över till andra sidan, får vi nya insikter och förstår saker vi inte förstått i jordelivet.
Det är därför vi människor, som existerar på jorden här och nu, är så olika och befinner oss på så många, vitt skilda nivåer.
Vi är alla här för att lära oss och utvecklas och vi går alla över till andra sidan för att komma ännu längre i vår tidsresa.

Kram

"En dag ska vi dö, men alla andra dagar ska vi leva"

FataMorgana
2021-05-20, 12:27
#3

#2:

Men tänk, om var och en av oss, varenda en människa och varenda en levande varelse till sin sanna natur är högst andliga varelser och att planeten Tellus och hela universumet bara är hur det gudomliga uttrycker sig i materia? Hur skulle det då kunna finnas en annan värld eller en annan sida som är andligare än vad hela vårt universum redan är och hur skulle det då kunna finnas några varelser som skulle vara andligare än vad vi till vår sanna natur redan är? Finns det något som är andligare än det gudomliga? Har du någonsin funderat och mediterat över just det här?

Upp till toppen
Annons: