Läst 2341 ggr
retep
2015-04-10, 11:27

MEDVETANDET

!

Sanningen är en - De vise nämner den vid olika namn

  • Redigerat 2021-05-14, 18:39 av FataMorgana
Alwyn
2015-04-26, 14:30
#1

Fint!

retep
2015-04-26, 15:41
#2

Visst är det fint Alwyn… Medvetande är inte något vi har! Medvetande är vad vi är!

Sanningen är en - De vise nämner den vid olika namn

Starta en egen diskussionssajt!

För föreningen, klubben, klassen, skolan, bloggen, hobbyn, intresset, spelklanen, familjen, kompisgänget, bostadsrättsföreningen, samfälligheten...

Kom igång på några minuter. Gratis förstås!

JRSN
2018-11-04, 11:48
#3

Enligt mig själv är medvetandet den eviga själens uttryck. Själen är; "den som varsebliver". Själen är varken kroppen, hjärnan eller ens hjärnans aktivitet. Själen är en oberoende enhet som dock tar sin plats i kroppen; landar i tallkottkörteln för att sedan stiga ner till solar plexus i takt med att själsauran expanderar.

Kroppen kan liknas vid en videokamera. Kameran är kroppen, linsen är ögat, motorn är musklerna etc. Linsen fångar in ljuset och fäster informationen i kamerans minnesdisk. Men videokameran kan inte agera av sig själv, det behövs en "operatör" som upplever och väljer sinnesintryck. Denna operatör är själen.

Själen "skannar av" människans sinnen och erhåller därigenom en upplevelse av den mänskliga erfarenheten. http://web.comhem.se/abzu/livsfil/sinne.html

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

NiklasTyreso
2018-11-10, 23:22
#4

Min uppfattning om själen är från Svensk folktro, att själen består av olika delar som är sammanfogade. Vissa fysiska, andra kognitiva och ytterligare ett par andliga själsaspekter. Livsanden är kopplad till andningen, till hjärtat som pumpar runt syret vi inandades och till själva blodet som bär syret. Kroppen slutar leva när blodet slutar cirkulera och andningen upphör. Då frigörs anden från kroppen/blodet/andningen. Att vi tänker kognitivt med huvudet är en del av själen, men själen har även ett par andliga delar. Människan har en andlig skugga/spegelbild av sig själv som inte bara faller på marken utan går nere i underjorden under människan och har kontakt med underjordens väsen. Den andra andliga delen av själen är vården som tillfälligt kan lämna människan när man sover eller är medvetslös. Vården kan resa ut i både denna värld och övernaturliga världar innan den återkommer med drömmar. När man dör frigörs de själsliga aspekterna från kroppen och man kommer om man förtjänar det till sin egen Guds boning. För den som levt illa kan själen bli fast på jorden i irrfärder eller fast nere i den kalla jorden i graven. Går man åt fel håll hamnar man på fel ställe. Summan är att varje människa är utrustad med förmåga till den andlig varseblivning hon behöver och livet bör användas till att leva gott. .

Upp till toppen