Annons:
Läst 2647 ggr
Lo Cat
2015-01-12, 08:34

Någon som testat hypnos eller Regressionsterapi?

_Är det någon som testat hypnos eller regressionsterapi för att finna spår av tidigare liv? Om ja, hur upplevde ni det? Finns det en baksida av detta?
//C

_

"If you can´t explain it simply, you don´t understand it well enough"

Delta i jakten på sanningen via Facebook- klicka här!
Följ resan via bloggen- www.traceoftruth.se

"If you can´t explain it simply, you don´t understand it well enough"

Delta i jakten på sanningen via Facebook- klicka här!
Följ resan via bloggen- www.traceoftruth.se

Annons:
cookie18
2018-06-12, 21:35
#1

Jag har sett att de finns personer i Sverige som håller på med det, men har själv ingen erfarenhet av det. Hittade dock ett citat ifrån en artikel ifrån Aftonbladet.

"När Richard McNally, amerikansk experten på falska minnen, var i Sverige tidigare i år kallade han regressionsterapin för det värsta som hänt psykologin/psykiatrin sedan lobotomin. Patienterna anklagar familj och släkt för övergrepp som ofta påstås ha inletts under småbarnsåren. Hela liv förstörs och patienten själv riskerar social isolering som ytterligare ökar beroendet av terapeuten."

Carmarino
2018-06-14, 17:34
#2

Har testat för många år sedan, med hjälp av kassettband (ja, så länge sedan är det). Då var man bara lätt hypnotiserad, så det kändes mest som avslappning. Visst dök det upp en massa bilder, och det var rätt intressant att uppleva det.

Det gick dock inte direkt på djupet, utan var mest till för att försöka få fram var/när man hade levt tidigare och om man kände igen några från sitt nuvarande liv. Så de negativa effekterna som Richard McNally går in på var det inte fråga om.

Om det var tidigare liv går naturligtvis inte att säga, men det var väldigt olika "levnadsöden" som dök upp. De flesta var helt oväntade också. Någon "terapi för nuvarande problem" var det dock inte.

Upplevde inga nackdelar, men det var ju som sagt inget som gick på djupet. Vill man använda det som terapi gäller det att hitta en terapeut som är riktigt duktig och har en ordentlig utbildning - inte bara en helgkurs med något självutnämnt medium.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Upp till toppen
Annons: