Annons:
Läst 1398 ggr
henteria
2017-03-10, 20:16

Rädsla och blockering

Det är såhär att jag har ett stort problem som jag känner att jag vill ta itu med. Problemet är att jag inte riktigt vet hur och jag vet inte ens om det här är rätt forum så har skrivit i fler.

Jag har ett starkt intresse för det mediala och spirituella. Jag har inte varit med om mycket men det är några händelser som gör att jag starkt tror på andar osv. Problemet är att jag är livrädd för allt som har med det övernaturliga att göra. Jag är rädd för ganska mycket i livet faktiskt och jag känner att rädslan verkligen styr mitt liv. Jag kan inte kolla på Det Okända utan att få stark ångest vilket ju såklart är extremt jobbigt. Dock tycker jag om det så mycket så jag liksom väljer att stå ut med den ångesten ibland men jag känner att jag verkligen vill ta bort den här rädslan.

Jag känner att jag har en stark blockering som liksom stoppar mig från att se saker, höra saker och känna saker. Det har bara hänt ett fåtal gånger att jag känt att det varit någonting liksom och jag tror att min rädsla är den där blockeringen. Att jag bara stött på andar som vill mig väl och därmed undviker att visa sig.

Kan jag på något sätt bearbeta den här rädslan? Hur gör jag? Snälla hjälp mig så att jag kan hjälpa andra.

Annons:
retep
2017-03-10, 20:27
#1

Det bästa du kan göra enligt min mening är att hjälpa dig själv och intressera dig för något annat. När du en dag kanske inte längre är rädd, då kan du eventuellt intressera dig för det mediala igen.

Sanningen är en - De vise nämner den vid olika namn

[colors_]
2017-03-10, 20:49
#2

Hej Jag tänker lite som retep att mår man för dåligt av något får man helt enkelt undvika det och intressera sig för något annat, kanske mer grundande och jordliga saker. Jag tycker exempelvis om medtitation väldigt mycket, men har svårt för att meditera regelbundet var dag, så jag gör annat i stället och mediterar korta stunder då jag känner för det… detta klarar jag av. Och kanske då i framtiden att jag kommer kunna meditera mer regelbundet som jag egentligen skulle vilja. Det är lika med många saker i livet, som att skriva på forum exempelvis… man får prova och anpassa sig efter hur man mår och hur det går, osv.

henteria
2017-03-10, 22:05
#3

Grejen är den att jag är rädd hela tiden. Jag klarar inte av att gå ner i en källare eller upp på en vind. Jag har svårt att somna ibland då jag blir rädd helt från ingenstans. Vill inte leva med att mina rädsla styr mitt liv. Det är därför jag ber om tips och råd för att jag vill bli av med den här rädslan. Det måste väl ändå finnas någonting jag kan göra?

setfree
2017-03-11, 08:06
#4

#0 Hej henteria

Jag har ett kristet perspektiv. Om du vill ha min syn på detta så skriv på jesus.ifokus. Du kan skriva samma sak som här. Bara kopiera texten. Självklart kan du göra något.

Jag har förståelse för din rädsla. Jag tror också på att om man är rädd för detta så är det enklaste att bara titta på andra saker som colors skriver. Du är verkligen inte ensam om att vara rädd ibland.

Jag tycker också att det andliga är intresant och ser ibland på mycket mer skrämmande saker än det okända. Men rädd är jag inte.

[colors_]
2017-03-11, 21:21
#5

#3: ok, jag kommer inte på något annat än det jag skrivit och kanske även att man kan prata med någon proffessionell om rädslan styr ens liv för mycket. Kommer att tänka på för 5-6 år sedan när jag trodde att vårat hus var fullt av andar, hade svårt att somna med mera, men det har försvunnit nu mycket för att jag inte tänker på andar och det mediala så mycket längre… men jag får också medicin mot psykos och har pratat en hel del med de som jobbar med psykisk ohälsa. Jag menar, antingen hjälper man sig själv, eller så pratar man med någon om saken. Jag tror säkert kuratorer och liknande kan hjälpa om det är något som bekymrar en för mycket, det kostar ju lite men det kan det vara värt. Så hade jag tänkt för min egen del i alla fall… :)

[Vianca]
2017-03-12, 09:22
#6

Hej henteria  
Att vara intresserad av det övernaturliga och samtidigt ha en rädslor, är ingen bra kombination. du behöver istället jobba med din egen självkänsla, varför inte prova på att utmana dina rädslor.

Nästa gång du känner en rädsla, låt den då komma istället för att försöka fly ifrån rädslan som annars kommer att hänga sig på dig hela tiden. kanske är rädslan inte så farlig som man upplever att den är. utan att rädslan bara var en produkt av mina egna tankar. 
Ps, Jag har varit i liknande situation som du, och jag övervann rädslan.

Annons:
[Hukanson]
2017-03-12, 21:47
#7

Ditt problem är rädslan…det inser du själv.  Enligt all erfarenhet är medicinen att hitta någon att prata om rädslan med. Kanske en vän eller någon professionell eller alternativ coach…någon som vill se bakom det uppenbara att hitta orsaken till rädslan eller att dämpa ner den en smula. Det finns psykologer/terapeuter som man kan prata med en gång i månaden så långe man behöver. Du behöver prata med någon om rädslan men om den har verkliga andar som orsak så behöver du prata med ett medium också.

Upp till toppen
Annons: