Annons:
Läst 13759 ggr
Gaiatri
2015-05-03, 20:51

Oxens tecken

Artikeln beskriver Oxens tecken utifrån ett esoteriskt perspektiv.

Oxen är symbolen för begären. Det gäller både de världsliga och materiella begären samt de andliga begären som aspiration och andlig längtan. Under oxens inflytande kan vi antingen bli mer materiella och fokuserade på begären (som håller oss fast i formlivet och bringar lidande) eller så kan vi finna den nyckel som öppnar låset till livets mysterier.

Oxen är ett av de tre jordtecknen. Detta medför att oxen är ett tecken där det materiella uttrycks. Oxens tecken kallas också för ”tecknet för den viktigaste livsimpulsen”. D.v.s. viljan att vara eller viljan att leva är en del av oxens inre längtan och tar sig i uttryck på olika sätt. Begäret att nå en leksak hos det lilla barnet leder till utveckling genom ansträngning för att nå det barnet vill ha. En person som vill utvecklas andligt och nå själsutveckling har omvandlat det lilla barnets begär till andlig längtan och strävan.

Buddha förklarade begärens natur och vad de leder till, och Kristus undervisade om förvandlingen av begären till andlig strävan.

Vattumannens tidsålder, som vi är på väg in i, påverkar planeten som helhet medan oxens energier har ett speciellt inflytande på mänskligheten. Våra begär efter det materiella livet och de andliga begären kan ses mycket tydligt i mänskligheten idag. Under påverkan från oxen så kan också en förändring ske av livets kretslopp då man byter håll i zodiakens kretslopp. Detta innebär att man förändrar sin livsinriktning och utvecklar en andlig orientering och strävan. D.v.s. det sker en förändring i ens livsinriktning som senare leder till ett uppvaknande.

Oxens öga är uppenbarelsens öga som riktar sin strålkastare med visdomens ljus som även kan kallas buddhi ljus eller högre intuition.

När solen står i detta tecken (ca 21 april – ca 21 maj) och det är fullmåne så är upplysningsenergier tillgängliga. Det medför att vi kan uppleva att vi förstår aspekter som vi inte gjort förut eller så kan vi uppleva ovanligt höga andliga energier.

Oavsett vilket tecken man är född under så påverkas vi kollektivt av det tecken som solens står i vid fullmåne.

Frötanke för oxen är:

Jag ser och när ögat är öppet, är allt ljus.

Källor: A. A. Bailey; Esoterisk astrologi och En avhandling om vit magi.

Sajtvärd på Andlig utveckling

Annons:
Tride
2015-10-16, 23:08
#1

Buddha -  eller prins Sidhatta, föddes och dog i Oxens tecken - vid fullmåne i maj. Han nådde också upplysning  i samma tecken. När han nått upplysningen rörde han vid jorden och sa, att jorden skulle vara hans vittne. "Byggmästare, jag har sett dig! Aldrig mer skal taksparrarna byggas på detta hus." Alltså - han hade sett begäret och var därmed fri.

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

Upp till toppen
Annons: