Annons:
Läst 2590 ggr
Puska
2015-09-04, 12:52

Den Gudomliga Modern

De gamla kulturerna hade alltid en speciell vördnad för det Gudomliga Feminina. Den Gudomliga Modern har många namn: Maria, Maya, Isis, Kundalini, Tonantzin, Diana mm. Hon representerar en del av vårt inre Vara. En del av vår Ande men ett derivat, en delning.

De invigda bad alltid henne om vägledning. I myten om Minotaurus och labyrinten finns hon som Ariadne och hon har makt att hjälpa oss i våra problem.

Vi behöver vara rena i tanke, känsla och handling. Ju större renhet desto större är hennes möjlighet att hjälpa oss. Om vi dessutom inte förlorar våra sexuella energier kan hela vår kropp bli en alkemisk transmutationslaboratorium och då får även våra böner en högre verkan.

I Indien är hon den mystiske Devi Kundalini. Ormen som finns ihopslingrad i vår muladhara chackra tre och halv varv. Där hon sover mycket djupt. Mystikerna kände till metoderna för att väcka henne. Hon vaknade aldrig om man inte följde den rätta vägen. Inga plötsliga uppvaknanden men ibland kan man i meditation få som en ljusgnista som framkallar extas, upplysning.

Egot är hennes absoluta motkraft och om egot tar våra inre energier i besiktning kan den växa sig stor och hemsk. Om vi söker frigörelsen av vårt medvetande och lär oss den underliga metoden som man lärde ut i Tibet att observera inåt över sin tanke och känsla kan man lära känna sig själv på ett sätt som ingen bok någonsin har beskrivit oss.

Minotaurus möter vi alltid! Medvetet eller omedvetet. Till hälften människa, till hälften djur. Det är så vår natur är. Både mänsklig men blandat med det egoiska, det djuriska. Bara hjälten som har modet vågar bemöta sig inre best men för det behöver hon sin gudomliga moder, prinsessan som riddaren skulle rädda från tornet ifrån den vaktande draken. Symboliken förekommer i många former. Vägen går inåt.

Tänd ett ljus för den Gudomliga Modern när du behöver hjälp, be en bön, lägg fram  en bild, en blomma, rökelse… i en atmosfär av harmoni.

Bland hennes motkrafter är den demoniska Lilith som frestar med passioner, köttsliga frestelser, egoiska begär mm. Ibland tillfångatas själen med dessa mörkrets krafter och man begår dumheter och hemskheter.

Symbolisk är Mörkret den infernaliska händelserna som sprider sig på många platser på vår jord. Fruktansvärda brott, sexuellt missbruk, exploatering, våldsamheter, krig mm. Lidande och smärta är resultatet.

Arbetet med Egot innebär Medvetandets uppvaknande, andlig utveckling, utveckling av medlidande, förmågan att sätta sig andra läge, förståelsen för många saker… Svårigheten är att se, att att orsakerna till svårigheterna i våra liv finns inom oss. Ett ego av vrede skapar Karma och den kommer som en bumerang tillbaka till oss i form av bitterhet i nästa liv. Eftersom medvetandet inte ser orsaken förstår den inte lagen om handling och konsekvens.

Alla bär inom sig en gudomlig del och det är filosofins VARA. Varat är som ett träd med många delar vilka representeras av trädets frukter. Livets träd. Varje dygd/kraft har sin motsats i en defekt/ett ego. 

Föreningen med Det kosmiska medvetandet är förening med vårt sanna Väsen. Men för detta behöver egot och defekterna elimineras. Vem gör det om inte Kundalini när hon vaknar i våra liv, Ariadne när hon vägleder sökaren i livets labyrint. Maria är modern och finns alltid vid sin son, vid födseln, under livet, och vid döden. Det är henne vi möter ibland under drömmarna. Vacker, Skön, Kysk, Gudomlig, Oändligt Kärleksfull…

Annons:
ett111
2015-09-04, 21:35
#1

Bra skrivet! Vi har alltid två val, kärlek eller rädsla, kärlek = sanning.

C o e X i s T
2015-09-21, 17:24
#2

Vill dela ett vittnesbörd…

En kvinnlig Messias

Jag såg världens och himlarnas kvinnliga Messias sitta vid Kärlekens vänstra sida: Hon som ger levande och döda vishet, ty genom Hennes verk ska också stor balans skapas. I sin hand hade Hon ett klot av andligt guld och från detta klot strålade åtta strålar ut till världens alla hörn och från var och en av dessa strålar två mindre strålar, till världens alla dolda hörn.                                                                                                 

Och runt sin hals bar Hon ett halsband med sexton tecken, ett för varje världsallt och det första och sista tecknet var samma tecken och lyste som universums alla galaxer - en lysande sol var denna Världssjäl; denna inre stjärnhimmel som man bakom ett bittert hjärta, bakom de mörkaste av moln, ändå kan skåda lysande klar i drömmens värld och som ständigt visar vägen och påminner om att alla väsen är sedda och - om de själva vill - älskade.                                            

En vit slöja bar Hon, evighetens slöja och runt Hennes huvud svävade en lysande krans, en sluten cirkel, tidens eviga krans. Och Hon strålade av ljus, befrielse och vishet. Ur Hennes ögon kom ett gudomligt ljus, ett ödmjukhetens ljus. Detta var Tecknet. Jag böjde mitt huvud inför Henne, molnen hopade sig och Hon försvann in i en fridens dimma och lämnade efter sig ett eko av glädje och stort hopp.

”Skriv ned allt vad du sett och hört”, sade en lugn röst vid min sida, ”och vittna om en stor glädje”. 🌛

Upp till toppen
Annons: