Annons:
Läst 1638 ggr
jhnajnsn94
2015-04-15, 09:53

Är det fel på mig eller läser jag av andra

Hej! (jag vet inte alls om jag hamnat rätt nu men jag gör iallafall ett försök)

Jag har legat hela morgonen och googlat som en tok, för att få reda på om det är något fel på mig, eller om jag helt enkelt besitter någon ovanlig typ av förmåga att "känna av/läsa av" andra människor. Slutligen så kom jag på att juste, det brukar finnas massor med kloka människor på iFokus och här har jag minsann fått svar på mina frågor innan, så jag testar igen.

De är som så, att så långt jag kan minnas, sen jag var liten har jag snabbt fått en känsla av andra människor, vissa ger mig rysningar genom hela kroppen och får mig att känna sånt starkt obehag av att bara synas, så pass att det knappt går att beskriva.  De är inte som när man ser på film och känner att man skulle vilja hoppa in och slå någon i huvudet för att man blir förbannad, utan detta känns i hela kroppen samt psykiskt.

Bara som exempel så började jag studera igen i Januari iår, går en utbildning för att bli uska. Första dagen satt vi och skulle presentera oss, bara säga enkla saker som vad vi gjort innan och vad vi har för mål med utbildningen etc. 

Direkt när en människa kom in genom dörren, vi kallar henne Greta, så kände jag ett starkt obehag, jag rös och mådde nästan dåligt av att se henne, hon är inte ful utseendemässigt eller så - nej, men jag kände mig bara så.. jag vet inte? inte rädd, men jag fylldes av obehag från topp till tå. Tack gode gud att hon inte satte sig bredvid mig, för då hade jag säkert börjat gråta - typ. (vad elak jag låter?)

Sen började presentationen och alla fick säga sitt, vi kom slutligen till Greta och hon började prata om sig själv, och jag kände på en gång detta obehag igen, jag såg inte ens människan men hörde hennes röst, inte nog med att jag kände obehag denna gång, jag kände även att hon ljög, jag var helt säker på att hon ljög. Hon berättade om vart hon jobbat och sådär, och jag var 110% säker på att hon ljög men tänkte inte mer på de.

Detta fortsatte i dagar, om inte veckor, jag kunde urskilja hennes lögner och jag kände och känner obehag så fort jag ser henne.

Vi hade grupparbete en gång och jag kunde knappt, eller ville inte kolla människan i ögonen, hon såg elak ut, och dehär grupparbetet kan ha varit de värsta jag gjort i hela mitt liv, det var fyllt av obehag och jag ville bara bli snabbt klar för att komma därifrån.

Men iallafall, efter första veckan i skolan så pratade jag med min mamma, om just skolan men även denna "Greta" kom på tal, och det visade sig att det är ett x till min låtsaspappa, (mannen min mamma är med nu) och mamma sa även hon att hon får starka obehagskänslor av denna "Greta", samt att jag berättade som saker hon sagt, inte bara om yrket utan även om barnen hon har tillsammans med min låtsaspappa, och allt var bara lögner, rakt igenom. 

Detta har fortsatt, och jag kan inte undvika henne med tanke på att vi går i samma klass, vi gör arbeten ihop och sådär, men det räcker med att jag hör henne så känner jag obehag, jag möter helst inte hennes blick - alls, och jag tycker att hon ser falsk ut, hon känns elak, när hon ler så känns det inte som att hon ler och när hon skrattar så känns det lixom.. krystat?

Detta gäller inte bara just Greta, jag har 110 andra exempel där jag känt av människor, som känns lixom "onda/elaka/falska" det känns som att dem sitter och ljuger en rakt upp i ansiktet och tror att man ska gå på de, de känns som att dem manipulerar andra och går de inte deras väg så tar de hus i helvete i princip. 

Min mamma och hennes sambo har ett gäng kompisar, jag tror jag har träffat 99% av dom, varav 1% också ger mig dessa känslor, hans ögon ser sådär elaka ut och jag klarar helt enkelt inte av honom, det går bara inte, och han är dessutom en sån människa som ger mig känslan av att han vill "sänka" andra, han lägger såna spydiga kommentarer, inte på ett roligt sätt utan det blir verkligen otrevligt, också den där onda blicken, de är som att han äter upp en med ögonen.

De är få människor jag får dessa känslor av, men när jag känner de så känns det verkligen i hela kroppen. 

Det kan vara att man åker och träffar en kompis, som är med en annan kompis jag inte träffat förut, så kan jag känna på bara några minuter att denna person är falsk/elak, vad de nu är, också får jag dessa obehagskänslor igen, Det händer inte ofta som sagt, men det händer. 

Jag är en jätte social och glad människa och jag verkligen brinner för andras välmående, jag engagerar mig alltid till fullo i andra människor och de är väl just därför jag valt de yrke jag gjort också (uska). Men dehär skrämmer mig lite, jag förstår lixom inte - är de mig de är fel på, eller känner jag verkligen av andra på dehär viset? Det är jättesvårt att beskriva dessa känslor och tillfällen med text, men jag har iallafall försökt. Hjälp mig snälla.

Annons:
hopplapollen
2015-04-15, 23:16
#1

Vilken intressant upplevelse. Kan känna igen mig lite, men inte alls i den starka omfattningen du beskriver. Följer tråden!

allhealing
2015-04-23, 20:51
#2

leta på ordet empat, googla på HSP=Highly Sensitive Person(höginkännande person)

Kent Asp

kentasp.com
www.kentasp.com
www.MindKnowlogy.com

förändring är alltid en möjlighet

saradormin
2015-04-26, 18:59
#3

*0 Vi människor har många olika negativa sidor och de är som energier som inte är vårt jag. Dessa energier är som ett hierarki där de tunga energier dominerar, din själ ser dessa och när du själv inte har samma negativa som den du känner obehag för, så reagerar du negativt. Du är vaken därför du reagerar så.

sajtvärd  drömmar ifokus

Nikushimi
2015-07-01, 02:45
#4

Låter snarare som att du har problem med att vara runt människor som du inte känner och känner dig säker med. Kanske att du har någon form av diagnos som gör det svårt för dig att vistas med människor som du inte känner.

Upp till toppen
Annons: