Annons:
Läst 2267 ggr
[niklaeri02]
2015-02-01, 21:36

Livsinriktning

Om man känner att man tappar kontakten med det andliga mer och mer, har inte tid och ork att meditera regelbundet exempelvis, men mår samtidigt bättre psykiskt och är mer stabil, är det en bra sak? Jag kanske inte har den bästa av sysselsättningar (det jag drömmer om) och motivationen är till ganska stor del att få en inkomst. Inkomst öppnar ju upp för fler möjligheter i livet, och man behöver ju betala räkningarna och maten. Jag gick förr en mer naturinriktad inriktning på högskolan, men orkade aldrig läsa klart. Nu har jag gått över en termin på yrkeshögskola och trivs bra, och det är intressant, men kanske var allt det andra en slags tonårsdröm?? Jag är rädd för att ställa till det igen, och förlora det jag kämpat för… Mvh, Niklas

Annons:
retep
2015-02-01, 21:48
#1

Andlig utveckling är inte bara meditation. Tänker att det kan vara så att har man väl öppnat sig för andlig utveckling, så kan man i livets olika skeden och omständigheter tillåta sig, att i perioder ta hand om och utveckla det mer personliga i livet.

Sanningen är en - De vise nämner den vid olika namn

vinden är min mor
2015-02-02, 08:08
#2

Jag håller med.

När jag fick mina barn tillexempel var livet mer fysiskt än psykologiskt.

Ivissa skeenden kan man unna sig att bara vara människa och i andra skeenden unnar man sig att vara en själ i en kropp.

Visst är det viktigt med ett bra jobb och en fast inkomst.

☀️Mörker är bara brist på ljus

[niklaeri02]
2015-02-02, 17:20
#3

Tack för kommentarer.

Jag valde att gå denna inriktning på yrkeshögskolan då jag har erfarenheterna från gymnasiet, och pappa kände väl till denna utbildning. (han "fick mig" att välja den inriktningen i gymnasiet också).
Så att istället för att bara gå runt och fundera, går jag denna inriktning, också för att jag har ett visst teknikintresse, och mycket för att så många får bra jobb efteråt.
Jag har dragit på mig en del skulder då jag mått dåligt, med mera, vilka jag känner ansvar för att betala tillbaka innan jag "partajar vidare"… Hehe. (läs: "går vidare")
Så kanske sedan då jag blivit stabil, och kommit ordentligt på fötter från den psykiska sjukdomen att jag väljer att gå efter mina drömmar igen, och kanske tar upp meditationen regelbundet igen, så som andligheten.

Hur menar ni med "andlig utveckling"? Det andliga är för mig till viss del en dimension som bara Är, och aldrig har behövts utvecklas.
Men visst, ser man själen och personligheten (människan) som integrerade så utvecklas man ju själsligt och personligt tillsammans

Hugohugo
2015-02-09, 14:29
#4

#0

Att försöka leva vidare för att komma någon vart med andlighet, är för mig vad som ger livet mening. Inget välmående utan andlighet, tänk bara på att i de Tio Stora Budorden, så finns allt det som pekar ut riktningen för det centrala som man får ha med sig som det väsentligaste andliga. 

Allt ytligt praktiskt blir bara än bättre gjort och har rätt värderingar eller livsinriktning i sig, då man har denna livets mening i sitt sikte då man har tagit till sig det andliga i sitt hjärta, så kommer det vara så mycket lättare fokusera på det, mitt i allt livet kommer med som vi inte har kontroll över, eller som kanske kommer att ske. Det är en föga och bristfällig tröst man finner i det ytliga och det bekväma ytliga livet. På så sätt kan det liknas vid att man skaffar sig kunnighet i bara kopiera meningarnas former, men man låter inte sig bära på och vara vaken för deras innebörd. Som är som att lära sig intressant ord och fraser på olika språk eller ett språk, men man intresserar inte sig för nyttan i själva meningen bakom formen.

Men eftersom Gamla Testamentet som pratar om budorden är så föråldrat och omodern i sin form, så tipsar jag om läsa de Tio Stora Budorden i boken: The Sacred and the Profane (av Rabbi Désirée R. Ntolo). Där så ser man mer vad innehållet i det förenklande ordet ´kärlek´ står för.

Egentligen så är den viktigaste övningen i andlighet något, som från tre olika källor av böcker (av skilda författare), som oftast skulle bara ta upp mot 5min. Eller om man tar sig 5 min till spritt över en dag för en annan övning som kanske senare går att göra medans man gör vissa andra uppgifter. En tredje övning är maximalt på en halvtimme, men till skillnad från de två förra är den inte en daglig övning.

Dessa övningar är gjorda bara i vårt ´osynliga´  inre, om vi vill så. Om man inte för de två sista övningarna också vanligtvis måste blunda i.

Frid.

Creating be with you!!! See a seed enough of times each, for often return to in a long long period, will learn you how better to learn the more importent. http://www.theessenes.co.uk/see-us RELIGIONENS MYSTERIER.

Älvan
2015-02-09, 14:50
#5

Att leva och ta ansvar ÄR andlighet. Hela livet är en övning i andlighet. Det är också en övning i balans. När du blir destruktiv mot dig själv och andra är det inte balans. Att välja att göra någonting är många gånger bättre än ingenting om detta "någonting" inte är allt för skadligt. Alla erfarenheter leder till utveckling. Det är omöjligt att inte alls utvecklas. En fiende som många av oss har inbyggt är att i hjärnan fundera för mycket. Att värdera. Att jämföra. Istället för att stärka självkänslan försöker vi i självförtroendet kompensera genom "prestationer" som egot godkänner. Alla är värdefulla och värd all kärlek utan att behöva göra eller bevisa ett enda skvatt. Sen kan det ju vara roligt att testa något ordentligt. Det lilla du beskriver låter ju fantastiskt. Det viktigaste är trots allt vad du själv tycker.

Hugohugo
2015-02-09, 17:00
#6

För det som tas upp i följande två:

#4

#5

--- Min uppfattning av se på allt jag gjort hittills i livet:  Om vi inte ser saker utifrån det som har med vår själ att göra, så har man redan misslyckats. Inte att man behöver se mer än det som är i de Tio Stora Budorden, vilka är minimum.

Därtill så ska man välja detta, det är vår fria vilja det handlar om. Om vi inte gör något så kan vi inte vara något. Varje gång vi arbetar eller är lediga, så finns det någonting vi gör, i både de bästa och sämsta fallen.

Att inte göra något är att ersätta det med någonting annat. Orsak och verkan. För mig är stillheten ett görande. I det mest stilla så finns det ändå den allra minsta rörelsen och riktningen är där också. 

Eller om någonting annat menat om stillhet: Om det i ett annat fall är/sker ett avslutande eller redan kommit till  stillhet, så förflyttas eller redan finns aktiviteten någon annanstans. Den som skulle varit där, men som nu får ersätta det med att gå vidare någon annanstans.

Frid.

Creating be with you!!! See a seed enough of times each, for often return to in a long long period, will learn you how better to learn the more importent. http://www.theessenes.co.uk/see-us RELIGIONENS MYSTERIER.

Annons:
Hugohugo
2015-02-09, 17:18
#7

#6

Om det jag sa där låter inte som det motsäger vad som var i #5, för jag gissar att alltför stor iver eller annat sådant som får en att bara göra prestationer i någonting i det ytliga eller för specifika sido områden av andlighet, så att det blir förmycket, blir inte givande av det mest centrala som är med en överallt. Förmycket blir då någonting som försvårar saker på ett krångligt sätt. Det är en annan sak att låta sig ha tid för andlighet med mer omfattande tid och resurser än bara att alltid i varje sitt val ha redohet i sin livinriktning och prägla ens val i allt ytligt bra. Att missa det centrala är det aldrig tid för och inte heller att i det specifika du gör alltid vara i visdom/godhet. Men många kommer egentligen aldrig i detta liv göra en vinst av fastna vid eller parrallellt ägna sig åt specialiseringar (av inte det centrala) av expertis/kunnande som duger åtminstone till din egna förståelse skull (du behöver inte bevisa för andra det du förstår, om du inte vill, det blir inte fel för det första eller andra i detta).

Creating be with you!!! See a seed enough of times each, for often return to in a long long period, will learn you how better to learn the more importent. http://www.theessenes.co.uk/see-us RELIGIONENS MYSTERIER.

[niklaeri02]
2015-02-11, 08:18
#8

Tack för kommentarer.

Upp till toppen
Annons: