Läst 1281 ggr
allhealing
2013-10-10, 22:54

Vem skapar ditt liv?

Skapelsen är ett fantastiskt uttryck. Det är en signal till oss alla att ställa oss frågan. Vem skapar mitt liv? Om det är du som skapar ditt liv och gör det utifrån känslan inom dig, då behöver du inte läsa längre. Men om det inte är du som skapar ditt liv. Då är nästa fråga du ska ställa dig denna. Om det inte är jag som skapar mitt liv, till vem har jag överlämnat makten?

Vi har det alla inom oss. Förmågan att skapa vårt liv. Problemen dyker upp när vi istället för att göra saker först börjar analysera, dvs tänka. Att försöka tänka sig till ett liv är att göra ett aktivt val som innebär att vi flyttar över skapelseprocessen från det fria flödet som råder när vi som barn skapar i nuet. När vi skapar i nuet agerar vi från känslan istället för från tanken. Därmed öppnar vi upp för att göra det som ger oss passion. Så fort passionen upphör känner vi återigen känslan inom oss och följer med dess flöde in i ett nytt passionerat tillstånd. Barn är världsmästare på att följa sin känsla. Vuxna är världsmästare på att följa sin tanke.

Eftersom barn ser upp till vuxna är det enkelt att förstå varför barnen när de växer upp tappar sin passion. Det är inte vuxet att vara passionerad. Det är vuxet att göra det motsatta. Eftersom tanken är det vuxna sättet att agera, gör barnet det enda logiska valet. Nämligen att släppa känslan och istället omfamna tanken. Det är såhär det går till när vi tappar passionen vi hade som barn. Vi glömde den aldrig, däremot gömde vi den bakom tanken.

Det fria flödet som uppstår när vi tillåter oss att likt ett barn följa vår inre passion, hjälper oss samtidigt att återaktivera det flöde vi som barn hade mellan hjärnans logiska och abstrakta del. Den Logiska delen hjälper oss att tänka logiskt samtidigt som den abstrakta delen hjälper oss att befinna sig i ett passionerat tillstånd. Ingen av hjärnans sidor är mer viktig än den andra. De är helt enkelt duktiga på olika saker. Givetvis vill vi använda oss av så många bra egenskaper som möjligt i vår kropp.

Hur kommer vi då i kontakt med det passionerade inom oss? Att försöka tänka sig dit är inte rätt väg. Att tro att det bara är att förändra sitt medvetandetillstånd för att omedelbart nå dit är inte heller den mest effektiva vägen.

Det handlar om att ändra sina val. Val är det enda vi gör hela tiden. Oavsett om valen du gör är medvetna eller inte är det ändå val du gör. Om vi lagt över valen till hur någon annan har lärt oss att det fungerar. Då är det inte längre ditt val som skapar ditt liv. Då är valet gjort hos en annan individ eller grupp. Den fråga du då ska ställa dig är följande. Hur mycket tror du den eller de som gjorde valet planerade för att du skulle vara en del av det valet? Troligtvis lite eller ingenting. Om det är sant. Är det verkligen ett val du vill fortsätta låta styra dig framöver? Eller är det kanske dags att göra ett nytt aktivt val? Ett val där det istället för någon eller några andra istället är du som gör valet? Valet som kommer att följa dig framöver tills du kanske längre fram ersätter det valet med ett nytt och för dig då ännu bättre val?

Oavsett hur ditt liv har sett ut fram till dag. Du kanske inte visste att de val du har inom dig är det som styr ditt liv. Nu vet du, vad tänker du nu välja?

Kent Asp

kentasp.com
www.kentasp.com
www.MindKnowlogy.com

förändring är alltid en möjlighet

gryningen
2013-10-11, 10:37
#1

Sant,tankar är ju vanemässiga.man handlar utifrån som man alltid har gjort tidigare,för att komma på sig efteråt.varför bröt man inte trenden som man har lovat sig själv.

Vet man med sig att tankarna skapar illusioner hela tiden för att sysselsätta sig,en evig kamp kan det tyckas vara.men allt sker här och nu.

[niklaeri02]
2013-10-11, 12:57
#2

Hej!

Jag har gjort ett val angående träning och kanske meditation. Lite rädd att det skall gå som förra gången men tror att jag är frisk nog att fortsätta. Intressant!

Starta en egen diskussionssajt!

För föreningen, klubben, klassen, skolan, bloggen, hobbyn, intresset, spelklanen, familjen, kompisgänget, bostadsrättsföreningen, samfälligheten...

Kom igång på några minuter. Gratis förstås!

heddipeddi
2013-10-30, 12:59
#3

Väldigt bra skrivet, jag kunde inte låta bli att fortsätta läsa även fast jag är medveten om att jag själv skapar mitt liv. För mig har meditation hjälpt mig på traven otroligt mycket. Alla tankar som inte är positiva försvinner likt vinden. 

Ljus och kärlek 🌺

[Hukanson]
2013-10-30, 14:57
#4

Det komiska är ju att om man vill att andra skall bestämma så har man ju gjort ett aktivt val och får det som man vill att det ska vara i livet. Det handlar om att vakna upp och inse att man väljer och hur vet man vad man egentligen vill i sanning?

heddipeddi
2013-10-30, 15:29
#5

Man vet vad man vill i sanning genom bla. mediterar, följa intuitionen, hjärtat och själen. När det KÄNNS rätt, är det rätt. 🌺

Upp till toppen