Annons:
Etikettandlig-utveckling
Läst 56 ggr
Condor
2023-02-08, 14:09

Vad är andliga sökare och vad söker andliga sökare?

Man hör ofta begreppet "andlig sökare", men man blir inte klok på vad som menas att man skulle söka. De flesta har någon sorts tro, föreställning eller antagande om vår tillvaro, existens eller säger vi "andliga ursprung". Men så snart man har en tro, föreställning eller ett antagande, söker man ju bara bekräftelse för sin tro, föreställning eller antagande. I så fall är man ju ingen "andlig" sökare" utan söker bara bekräftelse för ett koncept som förtsåndet har tänkt ut sig, oavsett om det är det egna förståndet eller om man har tagit över någonting som andra har sagt eller skrivit.

Tänk om man släpper alla sådana koncept. Vad blir över? Vad finns det att söka? Om man söker upplysning eller sin sanna natur, är det ju någonting som förståndet inte kan föreställa sig. Det finns så att säga för jaget/förståndet ingenting att söka om man verkligen släpper alla koncept. Eftersom det inte är jaget som blir upplyst, finns det heller ingenting som jaget skulle kunna hitta.

Är inte begreppet "andlig sökare" missvisande för en andlig väg?

  • Redigerat 2023-02-08, 16:12 av FataMorgana
Annons:
snowy00
2023-02-08, 15:35
#1

Jo. Det kan vara bra att börja finna oxå, på den andliga vägen. Men egentligen finns det ju inget att söka, och inget att finna som du skriver. Man söker i så fall efter den man alltid varit, och alltid kommer vara.

Som att gå runt och leta efter glasögonen som sitter på huvudet. Det kanske du skrev nån gång här, och det passar ju bra in


Condor
2023-02-08, 15:39
#2

#1:

Kanske man bör ändra på ordspråket "vem som söker, den finner" till "vem som inte söker, kanske finner". 😁

Upp till toppen
Annons: