Läst 1582 ggr
iniss
2013-07-27, 00:54

Begär???

Hejsan!!
Jag funderar lite angående begär, vad är begär och hur skiljer man det får typ ett behov eller hur man säger det. Alltså, att kanske vilja köpa en sallad är väl ett begär men samtidigt ett behov? Och hur lär man sig att inte begära? 

Jag förstår inte riktigt och vore väldigt tacksam om det fanns nån som skulle vilja förklara!! 

Tack :)

retep
2013-07-27, 11:22
#1

Hej iniss! Behov är det man behöver! Begär är det man vill ha! Vi har behov av mat och vatten, av att göra våra behov, å gå på toa. Gemenskap och vänner är också något vi behöver. Men kan också bli ett begär om vi inte kan vara utan och kan då skapa ett behov av att vara inställsam och tillags, beroende av att vara omtyckt och få vara med i gänget. Begär kan vara att t.ex. tröst äta, vilja ha saker utan att behöva det. Att vara beroende kan vara båda delar! Beroende av att gå på toa!…..behov Beroende av sprit eller droger!…..begär som blir ett behov

Sanningen är en - De vise nämner den vid olika namn

Yon
Yon 
2013-07-27, 18:44
#2

Begär är sådant, som vi mår bra av, när vi släpper taget om det.

Vi kan ha ett starkt behov av mat (hunger), och samtidigt ett starkt begär efter mat, men vi kan också vara utan begäret efter mat, även om vi är hungriga.

Vänder vi blicken innåt, och observerar oss själva, ser vi att begär ofta kan upplevas som en sorts kraft som kan uppstå, och som kan upplösas.

Din ambition att inte ha begär är beundransvärd! :)

Starta en egen diskussionssajt!

För föreningen, klubben, klassen, skolan, bloggen, hobbyn, intresset, spelklanen, familjen, kompisgänget, bostadsrättsföreningen, samfälligheten...

Kom igång på några minuter. Gratis förstås!

iniss
2013-07-27, 22:38
#3

Tack så mycket för svaren, det blev nog lite ljusare!! :)

Gaiatri
2013-08-11, 11:21
#4

Jag tänker att ett behov är något vi behöver för att må bra. Det kan vara fysiskt såsom mat, vatten, trygghet, e.t.c.. Det kan också vara själsligt såsom gemenskap, kreativitet, inre utveckling, e.t.c.. 

När behovet är färgat av tankar och känslor om det man vill ha eller tror sig behöva så blandas begär i det rena behovet. 

En ordförklaring om Begär

och en om Begärselementaler.   

ytterligare ordförklaring om Astralkroppen.

Begär för oss ofta in i känslomässig obalans. Vi är inte Här och Nu utan upptagen med begäret efter något som vi vill ha och tror oss behöva. Som beskrivs i ordförklaringarna ovan så är de liv som bygger upp känslokroppen i en viss vibration som vi vant dessa liv vid. Om man t.ex. äter eller dricker något som ger någon slags effekt i astralkroppen som t.ex. alkohol eller socker så ger man näring till en viss vibration och drar därmed till sig mer elemental essens av samma vibration.

Detta gör att vi kan fastna i begäret efter något och då överskuggar ibland begäret så att de naturliga behoven inte längre uppmärksammas eller tillgodoses i tillräcklig utsträckning.

Sajtvärd på Andlig utveckling

Upp till toppen