Gud

Tolerans

2019-06-23 19:54 #0 av: FataMorgana

Önskar att alla religionsutövare vore lika toleranta. Ett utdrag ur en bok skriven av Andrew Harvey som på tyska heter "Der direkte Weg zur Erleuchtung"dvs den direkta vägen till upplysning på svenska  (min egen fria översätting): 

"Från början av mitt liv har Indien fört mig in i medvetenhet om  Guds Enhet, att han är överallt närvarande och lever i alla händelser och ting. Jag är uppvuxen i en protestantisk familj vars chaufför var muslim, min Ayah katolik, tjänarna hindus. Ingen gjorde sig lustig över den andres religion och var och en tog det som en självklarhet att tjäna Gud efter egen uppfattning. Den muslimska chauffören berättade för mig om Allah. Min Ayah talade om Marias nåd och visade mig hur hon bad till henne. Våra hinduistiska tjänare tog mig med till deras  tempel och la blomkransar runt min hals och skämde bort mig med sin invigda tjocka orange och lilafärgade Bonbons. Mina föräldrar och farföräldrar var kristna, men jag hörde dem aldrig tala om den indiska religionen uppifrån ner. Min mor gjorde det redan tidigt klart för mig att Gud talar till dem olika folken och kulturerna med olika språk, men hon sa, att det är samma Gud och att det är kärleken som i slutändan är det avgörande. I denna atmosfär av tolerans kunde mitt religiösa sinne vikas ut helt naturligt."

Anmäl
2019-07-04 17:47 #1 av: [Hukanson]

Onekligen behöver man ingen religion för att förstå att Gud finns. Man behöver bara ställa sig frågan - varifrån kommer allt på den här planeten? Ingen människa kan göra minsta lilla blad eller nyckelpiga. Det bör finnas en Gud. Om det nu finns en Gud som gjort allting så måste han/hon tänkt fram hur allt ska vara. Allting bör ju då vara en manifestation av Gudatanken  dvs Guds Vilja att se det han/hon tänkt ska finnas.

Varför säga att Gud är han/hon? Därför att Gud ju så uppenbart vill sexualitet. Gud vill att det ska finnas hanar och honor av alla arter - det har Gud tänkt. Sexualiteten förnyar och ger gemenskap och är den kraft som skapar öden i det som manifesterats.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2019-07-09 14:00 #2 av: FataMorgana

Jag håller helt med dig om att man inte behöver religioner och att man kan ställa sig frågor som varifrån allt kommer, varifrån vi kommer och vart vi går ändå. Men för somliga kan religioner vara rena inspirationskällan till att fundera och meditera över vad som står skrivet och vad som menas och som får en att tänka på Gud. 

Så länge man inte tar allt ordagrant och bokstavligen tror på allt utan att själva tänka efter så ser jag inget problem med skrifterna i sig. Man ska heller inte glömma att folket som levde på tiden när skrifterna skrevs ner, att det var ett vidskepligt folk och att alla inte var särsklit visa. Påvarna och kardinalerna som bestämmer hur bibeln ska tolkas är inga upplysta personer. Med det i bakhuvudet ser jag som sagt inget större fel med att läsa ur olika religioner för meditationen och inspirationens skull och vem som vill tillhöra en viss religion ska naturligtvis få göra det. I den andliga amtomsfären av tolerans som beskrevs i huvudinlägget är olika religionstillhörigheter inget problem. 

Anmäl
2019-07-21 13:24 #3 av: Hugohugo

#0

Översatt av mig Hugohugo...

Författaren talar om sig själv, Rabbi Désirée R. Ntolo författare av boken "The sacred and the profane":

"Om vad religon kunde vara: Låt dem (tjänare av Gud) undervisa den enda lagen som Herren gav till Moses. Låt dem baptismera folk i floderna, och viga dem till baptismera andra.

Jag är del av de religiösa ´neutrala människorna´ som avvisar Satan och som bara vill ha sanningen.
Vi vill inte att våra sinnen ska bli förgiftade av själviska och hatfulla och ömsesidigt baktalande religioner.
Vi vill inte bli hjärntvättade, eller besatta, av någon sekt eller falsk profet eller några individer.
Vi vill inte bli enkelt kända och klassifierade som Katoliker, Protestanter, Mormoner, Hari Krishnas etc.
Vi vill endast ha sanningen, fritt! VI vill lära, vi vill framskrida och vi vill lära känna vår Skapare! Vi vill helt enkelt vara folket av Gud.

Kristna, Judar, Muslimer och alla Människor som tror på Gud på ert egna sätt, enas!

Om du känner att du har gjort alliting och är villig att göra någonting nyttigt som må berika dina medmänniskor, snälla kontakta mig."

Anmäl
2019-07-21 13:28 #4 av: Hugohugo

 #3 

För sin kännedom är boken "The sacred and the profane" lämplig att läsa, se länken: https://www.amazon.com/SACRED-PROFANE-Desiree-Ntolo-ebook/dp/B00PHZWWPO

Man kan provläsa utdrag av boken på bloggen: http://www.theessenes.co.uk/

och på facebook: ELYONIN-The Ancient Creators of Humankind:  https://www.facebook.com/Elyonin/?epa=SEARCH_BOX

Anmäl
2019-07-21 18:28 #5 av: [Hukanson]

Det är enkelt att som turist uppleva religionernas tolerans. Alla religioner är mycket vänliga mot besökare och gäster. Det kan vara svårare för religionernas högsta företrädare att vara toleranta gentemot varandra för de har ju ändå sin egen religions bästa att sätta främst. Där finns inte tanken att vi alla är Guds Barn under En och samma Gud  - av kanske ekonomiska skäl. Kapitalismen kräver ansvarstagande för det ägda och sålunda kan kapitalismen bli en över-religion till och med för kyrkorna. 

Så varifrån kommer kapitalismen? Vem eller vilka började lagstifta om ägande av pengar och ekonomiska värden? Går det att förändra kapitalismen? Införa principen om tolerans i denna över-ideologi? 

Oneness can not be divided.

Anmäl
2019-07-22 12:19 #6 av: Hugohugo

#5  Nog är pengar i kapitalismen som över-ideologi, vad jag tror menar att pengar är huvudmålet och utgångspunkten. Om man ska förändra det, så tänker jag fundera på följande: Om man låter bli att utgå från  pengar i rikedom, och istället ser det vilket det är ett medel för flexibilitet från ens specialiserade yrkes uppgifter, så att man kan bevara omskötseln av en helhet av behov man har.  Specialisering ökar produktivitet, på så vis med varierade inriktningar av annorlund specialiserade yrken och uppgifter vilka kommer samman till ett mångfaldigt samhälle. Så pengar är gynnsamt för mänskligt liv i ett samhälle. Men pengar ska inte ses vara ett huvudmål så vilket mänskliga behov och hälsa är och det som uppfyller behoven,
Tolerans är en del av helheten, sund konkurrens är även gynnsamt om välfärd sätts före vinnst i pengar.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.