Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktuella världshändelser Andlig utveckling - Psykologi Astrologi Boktips Bön - Invokation - Affirmation Chakran - Psykiska kroppar - Hälsa Devor - änglar - naturväsen Esoteriskt/Teosofiskt Evenemang - Retreats - Kurser Gud Healing - Hälsa Hjärtat - Kärlek Humor Inspiration-Förebilder Konst - foton Livsprocesser - Utvecklingsproblem Ljusarbete - Tjänande Läsvärt - tänkvärt Meditation Medlemspresentationer Medvetande - själen Musik - Film - Youtube OT - off topic Om sajten/om iFokus Omröstningar - undersökningar Ordförklaringar Själen - anden Stjärn - Änglamänniskor Tal och symboler Universum Upplevelser Övrigt
Om sajten

Yttrandefrihetsgrundlagen

2008-02-21 18:31 #0 av: Cattis

Yttrandefrihetsgrundlagen fastställer att alla har rätt att fritt utrycka sig, och att det är en grundläggande demokratiskt rättighet att göra sin röst hörd i olika medier.

Fri åsiktsbildning förutsätter yttrandefrihet och informationsfrihet för medborgarna, dvs att alla har en möjlighet att göra sin röst hörd. Det är en av grundstenarna i en demokrati. Dessa rättigheter omfattar alla typer av medier, även elektroniska medier som iFokus. 

Att alla har rätt att uttrycka sin åsikt betyder dock inte att man får skriva vad som helst. Det finns undantag, framförallt kring upphovsrättsliga frågor, hetslagstiftningen och material riktat mot unga, och då främst pornografi och/eller annat material som kan verka förråande eller medföra annan allvarliga skada för unga. 

Det är dock viktigt att poängtera att bara för att en inlägg på forumet inte bryter mot någon lag så innebär det inte en skyldighet att publicera det. Yttrandefriheten ger inte automatisk rätt att bli publicerad, tänk hur DN eller Rapport skulle se ut om alla som krävde att få bli publicerade också blev det.  

Om du som värd anser att att ett inlägg skadar dig, din sajt och diskussionen där, företaget iFokus eller en medlems integritet så står det dig helt fritt att välja att ta bort inlägg eller att kräva av författaren att den skriver om det.

Relaterade länkar

Av: iFokus

Datum för publicering

  • 2008-02-21

/Cattis

.:. www.shetlandsponny.com .:.

Anmäl
2008-04-29 08:58 #1 av: [Mariann]

Denna är mkt läsvärd, och de sista två styckena i synnerhet.

Anmäl
2009-02-16 10:33 #2 av: Aldebaran

Ja isynnerhet dom 2 sista styckerna...

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2009-02-16 14:54 #3 av: Farwuq

Jo många har missuppfattat tredje stycket.

Det har jag sett även på andra forum där jag verkat, skribenterna  tror fullt och fast att de har rätt att bli publicerade och att det är det som kallas för yttrandefrihet.

 

 

 

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi & Psykologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland


Anmäl
2009-02-16 23:44 #4 av: hatchepsut

...Skulle gärna vilja be om lite ödmjukhet när det gäller svaren på de olika inläggen. Annars är faran att ingen vågar ställa några frågor och det blir ett mästrande istället...

Anmäl
2009-02-17 07:49 #5 av: [Mariann]

Så sant så sant Hatchepsut, något vi alla måste tänka på och att man läser igenom sina inlägg noga innan, för att märka efter om det är "mästrande".

Jag anstränger mig mycket men lyckas garanterat inte alltid. Skäms

Hoppas vi alla kan anstränga oss, dvs även vi som arbetar bakom sajten.

Vårt mål är ju detta, men eftersom vi är ofullkomliga så trillar vi ju tyvärr dit...

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.