Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktuella världshändelser Andlig utveckling - Psykologi Astrologi Boktips Bön - Invokation - Affirmation Chakran - Psykiska kroppar - Hälsa Devor - änglar - naturväsen Esoteriskt/Teosofiskt Evenemang - Retreats - Kurser Gud Healing - Hälsa Hjärtat - Kärlek Humor Inspiration-Förebilder Konst - foton Livsprocesser - Utvecklingsproblem Ljusarbete - Tjänande Läsvärt - tänkvärt Meditation Medlemspresentationer Medvetande - själen Musik - Film - Youtube OT - off topic Om sajten/om iFokus Omröstningar - undersökningar Ordförklaringar Själen - anden Stjärn - Änglamänniskor Tal och symboler Universum Upplevelser Övrigt
* Hjärtats healande ljus

Hjärtats healande ljus

2008-10-17 08:57 #0 av: [Mariann]

Andlig utveckling, band 1. Kapitel 1. Förordet. Bokens tema är att många människor inifrån leds genom djupgående förvandlingar som kan stödjas med healing och självhealing med universums kärlek.

 

Hjertets healende lys

Förord

Den moderna psykologin och de nyare terapeutiska formerna har hjälpt människorna med att se djupare in i sig själva, att lossa på gamla blockeringar och att finna en harmoni och livsglädje som är förbunden med något djupare i dem själva. En av de kommande faserna som kan bringar många vidare till en ännu djupare och en ännu mer fundamental nivå av harmoni, livsglädje och varan, tycks vara en förståelse av hur universums kärlek kan heala, förvandla och förlösa.

De senaste åren har jag iakttagit hur healing från hjärtcentret kan skapa en myckat grundläggande förvandling i människornas liv. Dessa förvandlingar innebär ofta några nya värderingar som att leva från hjärtat, att vila i hjärtat, att känna den gudomliga kärleken, att acceptera livet utan så mycket motstånd, att överge sig till sin gudomliga källa och att låta sig näras av universums fullhet och inre liv.

En väsentlig del av erfarenheterna omkring healing med universums kärlek är att denna healing uppstår när människor genom smärtfulla känslor som sorg, ensamhet, tomhet och längtan når den punkt där man längtar efter att känna gudomlig omsorg, fullhet och kärlek i sina hjärtan. Denna längtan tycks kunna öppna den inre dörren till själva livets källa. När denna dörr är öppen verkar det som om det alltid kan flyta en universell kärlek i hjärtat.

Denna bok är skriven utifrån erfarenheter med flera hundra människors omställningsprocess. Beskrivningarnas väsentligaste syfte är att ge vidare dessa erfarenheter, således att hjärtprocesserna kan ske med större förståelse och i ett inre gudomligt samarbete. Därutöver vänder sig boken till healers och terapeuter som kan bli mer medvetna om hjärtcentrets möjligheter för att samarbeta med änglariket. Och slutligen kan boken hjälpa många som inte har upptäckt att de har healingsförmågor till att få aktiverat healingströmmen genom hjärtcentret när blott lusten till att ge kärlek är där.

God förnöjelse

Asger Lorentsen, november 2000

 

Forts del II

 

Anmäl
2008-10-24 11:13 #1 av: [Spanaren]

Jag blir riktigt hänförd att så många tänkvärda ord som jag hittar här, känns så rätt och presenteras så enkelt för oss som vill lära mera. Gång på gång går det att läsa och nya ord lägger sig hela tiden till mitt innersta. Detta ger mersmak! Tack!

Anmäl
2008-10-24 12:31 #2 av: [Mariann]

Vad underbart roligt att höra bappi!

 

Anmäl
2012-10-06 18:07 #3 av: Gaiatri

Puttar upp...

Artikelserien består av 6 delar, länk till nästa del finns i slutet av artikeln/artiklarna.

Sajtvärd på Andlig utveckling

Anmäl
2012-10-08 00:02 #4 av: amier

Tack !!

Anmäl
2012-10-08 08:44 #5 av: maribell

ÅÅÅ....jag klistrar in min gamla dikt som jag kanaliserade för länge sen, tyckte att den kanske passade in här. Ska försöka hitta boken, och köpa den.

Hjärtats hyllning

Vad säger att en människa är död? Jo, när hennes hjärta har stannat. Hjärtat är kroppens livsviktigaste organ. Du kan bli av med ett ben eller en arm, men du lever ändå. Du kan mista en lever eller en njure, men du lever ändå. Din hjärna kan sluta fungera men så länge hjärtat slår så lever du. Hjärtat är kroppens mittpunkt.

Vad finns då i hjärtat? Du vet att ditt hjärta kan kännas som om det kunde sprängas av stolthet. t.ex en nybliven fars hjärta, som håller sitt nyfödda barn i sin famn. Du vet att ditt hjärta kan känna medlidande, när du ser ett magert, svältande barn på TV, ditt hjärta gråter av medlidande. Du vet att ditt hjärta känner när du är kär, då hoppar det nästan ur bröstet på dig av glädje och kärlek. Du vet att ditt hjärta känner rädsla, då stelnar först ditt hjärta och sen slår det med starka slag.

Känslorna kommer från hjärtat, och hjärtat håller också igång din kropp. Hjärtat har en funktion för en människas känslor och liv.

Vad händer med ditt hjärta när du gör illa en annan människa? Om du inte gör det med flit utan av misstag, så ångrar du dig när ditt hjärta förstår att du har sårat en annan människa, hjärtat känner ånger och kan göra så att du ber om förlåtelse för vad du har gjort och då är allt okej igen. Det finns också människor som har stängt av sitt hjärta och sina känslor. Det stackars hjärtat är avstängt från känslor, det är hårt som sten, för att det skyddar sig själv mot onda tankar och handlingar. Det onda och hårda kommer inte från hjärtat. Bakom det onda ligger ditt ego, maktbegär, hämnd, sårade känslor som egot inte kan förlåta, om inte hjärtat hjälper till.

Du kan såra en människa genom att mobba henne, slå henne men vad händer då med ditt hjärta? Den som slår och mobbar får ett hårt hjärta som skyddar sig ifrån sin egen kropps ego och handlingar eller också går hon omkring med dåligt samvete för vad hon har gjort. Det är hjärtat som signalerar dåligt samvete till sin kropp, så att vi kan be om förlåtelse och sen känna oss fria igen. Det värsta med ett stängt hjärta är att signalerna, dåligt samvete inte når fram och därför kan den människan inte be om förlåtelse för sina handlingar och kan heller inte förstå sitt hjärtas känslor. En människa med stängt hjärta har ett liv utan känslor, eftersom hjärtat är känslornas hemvist.

Vill du ha ett öppet hjärta med alla känslor i som talar om vad kärlek är, som talar om ömhet, som talar om när du har gjort fel i form av dåligt samvete m.m?

När alla människor har öppnat sina hjärtan för känslor så vet vi hur vi ska få fred...

Därför ska du börja att känna ditt hjärta och lyssna på det, så vet du hur du ska hanskas med dina medmänniskor utan att såra eller göra dem illa.

Lita på ditt hjärtas känsloröst för det är gott, och i hjärtat bor kärleken och friden.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.