Andlig utveckling - Psykologi

Ormen i Paradiset

2019-07-11 07:52 #0 av: [Hukanson]

Fråga: finns det någon likhet mellan ormen i paradiset och våra dagars Mobiltelefon som gör att äktenskap spricker för att makarna hellre älskar kunskapen i mobilen framför att älska och umgås med sin levande äktenskapspartner?

Oneness can not be divided.

Anmäl
2019-07-11 08:19 #1 av: -Aida-

Jag har inte ens tänkt på den liknelsen, men varför inte? Det finns mycket frestelser i våran vardag som gör att äktenskap och relationer spricker när de tar över personen; beroenden, datorer och  telefoner är väl några, TV kan också vara en sån enhet. I bibeln står de om "var och en prövas genom att dras och lockas av sitt eget begär" Jakob 1:14. Vi har mycket digitala frestelser som gör att det bara kliar i fingrarna, digitala medier, datorspel, tv spel, pornografi, telefoner osv. Men det står också att "varhelst en människa sår, detta skall hon också skörda." Galaterna 6:7. Att följa frestelsen kan få förödande konsekvenser för relationer, äktenskap, vänskap osv. Så det kan definitivt likna ormen i paradiset.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.