Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktuella världshändelser Andlig utveckling - Psykologi Astrologi Boktips Bön - Invokation - Affirmation Chakran - Psykiska kroppar - Hälsa Devor - änglar - naturväsen Esoteriskt/Teosofiskt Evenemang - Retreats - Kurser Gud Healing - Hälsa Hjärtat - Kärlek Humor Inspiration-Förebilder Konst - foton Livsprocesser - Utvecklingsproblem Ljusarbete - Tjänande Läsvärt - tänkvärt Meditation Medlemspresentationer Medvetande - själen Musik - Film - Youtube OT - off topic Om sajten/om iFokus Omröstningar - undersökningar Ordförklaringar Själen - anden Stjärn - Änglamänniskor Tal och symboler Universum Upplevelser Övrigt
Gud

Giftermål eller gudomligt kommer i 1:a, 2:a & 7:e.

2017-01-21 20:13 #0 av: Hugohugo

De gamla budorden(/omtankarna/befallningarna), har mycket av samhällsetik över sig. Undantag är: Att giftemål sker inför Gud (Gud Den Högste, som talas om i första som det enklaste och helaste och i det tredje som en som kan vara på besök för ens kunskap och praktiska DIREKTA närvaro som inte kommer via själens nattande/reserverande egenskap för utrymme och inverkan från det gudomliga större.

Särskilt underligt är just det sjunde budordet. Varför giftermål är så gudomligt förknippbart, är väl kanske för att en långvarig livspartner man kan slå sig till ro med... betyder att mer tid kan ges för det gudomliga? I alla fall ett sådant dubbelriktat löfte om trohet, är kanske bäst att upphöja till det medför några förmåner och välsignelser för den som seriöst har ett sakralt bröllop. Syftet kan ju inte bara vara materiellt, eller hur? Inte ska man störa gudomliga krafter, med att inte sysselsättas av de knyter an till varandra och med det gudomliga i varandra, samt just detta för att de ger löftet till Gud om gifta sig?

Anmäl
2017-01-21 20:14 #1 av: Hugohugo

#0

Bara en tanke som kanske går igen mer tydligt inom andra religioner än kristendomen som tycks helt sakna tanken på mognad och utveckling, så som jag uppfattar den tolkas i största allmänhet.

Det är mest som alla vuxna (fysiskt sett) vill alltid tro de är oskyldig för förbli bedövade eller tvivlande på avvägar från, se på livet i naturen. Hur djur växer upp och tar vara på sig själv liknar vad själen gör om den investerar på mogna i sin disciplin och av gudsfruktan.

Anmäl
2017-01-21 20:17 #2 av: Hugohugo

#0 #0

Och det tredje förstås... har det gudomliga direkt uttalat (apropå de gamla tio buden från moses tid, eller de som är rättframt samlade i skrift, annat bör de även som förut visst mer av visdom ha känt till, som jag framlägger härom)

1:a, 2:a, 3:e och 7:e

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.