Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktuella världshändelser Andlig utveckling - Psykologi Astrologi Boktips Bön - Invokation - Affirmation Chakran - Psykiska kroppar - Hälsa Devor - änglar - naturväsen Esoteriskt/Teosofiskt Evenemang - Retreats - Kurser Gud Healing - Hälsa Hjärtat - Kärlek Humor Inspiration-Förebilder Konst - foton Livsprocesser - Utvecklingsproblem Ljusarbete - Tjänande Läsvärt - tänkvärt Meditation Medlemspresentationer Medvetande - själen Musik - Film - Youtube OT - off topic Om sajten/om iFokus Omröstningar - undersökningar Ordförklaringar Själen - anden Stjärn - Änglamänniskor Tal och symboler Universum Upplevelser Övrigt
Själen - anden

Själar i samförstånd men ändå gränslöst omogna?

2017-01-21 19:50 #0 av: Hugohugo

(jag) Funderar på, svårt ge exempel... tyvärr fast det händer så ofta. Jag är ju mycket fokuserad på observationen, så jag vet den stämmer. Det är något jag fokuserat på och inte bara iförbigående erfarenhet kommit sannolikt fram till.

Inte kan vi vara skyddade och själva inrymma hela kosmos om vi inte sätter en gräns och kan skilja på vår egna själ och andras själar. Detta om själar synns redan i vardagen överallt. Har ni inte sett? Hur kan man vara så exakt säker den andre sa just det eller det, men utan att tvekat och hört efter... det är inte intution, utan snarare att din själ har urskiljningslöst hamnat i den andres själ. Därför en del människor överraskas i sin självsäkerhet om alltid hitta svar och pratar på och talar förbi den andre. Den kanske gjorde sig en ovana att alltid möta själar som inte står upp för ha sitt egna space och mognad.

Någon som tänkt på detta, så här eller liknande sagt?

Anmäl
2017-01-21 19:52 #1 av: Hugohugo

#0 

För att inte tala om omognad är gränslöshet... kom jag på. Det kanske är mer på sak till Huvud-inlägget...

Anmäl
2017-01-21 19:56 #2 av: Hugohugo

Ett exempel på själarnas samspel, är också det skapar begär till stanna i detta omogna tillstånd av halvliv likt en bebis. Om man inte övervinner bekvämlighetszonen.

Om begär så defineras det I följande:

THE TENTH COMMANDMENT

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=744654058965955&id=644462968985065

Anmäl
2017-02-03 20:06 #3 av: Harvest Moon

Intressant ämne, bra frågor.

Hur vet man vad ens själ inrymmer om inte andra människor finns med och deltar i ens liv? Är jag summan av alla upplevelser jag haft, och i så fall, hur mycket betyder mina vänner för mig? Vilket ögonblick har varit ofullständigt?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.