Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktuella världshändelser Andlig utveckling - Psykologi Astrologi Boktips Bön - Invokation - Affirmation Chakran - Psykiska kroppar - Hälsa Devor - änglar - naturväsen Esoteriskt/Teosofiskt Evenemang - Retreats - Kurser Gud Healing - Hälsa Hjärtat - Kärlek Humor Inspiration-Förebilder Konst - foton Livsprocesser - Utvecklingsproblem Ljusarbete - Tjänande Läsvärt - tänkvärt Meditation Medlemspresentationer Medvetande - själen Musik - Film - Youtube OT - off topic Om sajten/om iFokus Omröstningar - undersökningar Ordförklaringar Själen - anden Stjärn - Änglamänniskor Tal och symboler Universum Upplevelser Övrigt
Andlig utveckling - Psykologi

Anpassa sin själ efter jordelivet

2016-10-17 12:37 #0 av: cholmqvist

Hej allesammans!

Det är mycket som snurrar i mitt huvud numera. Jag antar att jag håller på att vakna på ett själsligt vis. Jag har under de senaste åren förändrats drastiskt. Jag har svårt att förklara hur men jag känner mig mer jordad än någonsin. Jag känner att jag inte har speciellt mycket gemensamt med de i min egen ålder. Jag trivs bäst ensam och framförallt i naturen. Jag älskar att titta mot stjärnorna och känna att vi är en del av något mycket större. Jag känner en frihet när jag är ensam i bergen och reser världen över för att möta människor från olika kulturer. Det är då jag känner att jag lär mig något och uppfyller en funktion. 

Som  motsats till det så känner jag mig fången i mitt vardagliga liv. Jag känner ingen lycka eller harmoni  i själen när jag vaknar upp, går till jobbet och sedan kommer hem igen. Det känns som att jag ständigt väntar på något. 

Jag arbetar som vakt och jag känner nästan att jag motarbetar mig själv. När jag träffar människor i tuffa och svåra situationer så vill jag hjälpa dem, inte omhänderta dem. Jag försöker trots allt skapa ett band med de  jag möter i mitt arbetsliv, även i de negativa situationerna. Jag känner dock att det byggs upp en bitterhet inom mig när man får se samhällets baksida. Det går emot min andliga utveckling. Jag har arbetat med annat tidigare men även där kände jag att min själsliga utveckling hämmas. Jag känner mig inte hemma i detta samhälle. 

Hur gör ni för att förhålla er till vår verklighet? Har ni också fått kompromissa med er själva? Vilka yrken har ni valt i livet?

Anmäl
2016-10-20 11:29 #1 av: Harvest Moon

Hej!

Jag känner igen mig i mycket av det som du skriver om. Att känna sig fast eller stillastående i sitt liv kan ju vara tufft ibland. Men som jag ser det så finns det ingen stagnation. Ibland kan det till och med vara det som behövs för att man ska inse sin frustration och komma vidare.

Vad är det du väntar på?

Mänskligt lidande i allmänhet är för mig en återvändsgränd att dyka ner i. Det enda jag kommit fram till som funkar för mig är att gå vidare, och försöka må bra själv. Bättre att fokusera på sig själv.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.