Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktuella världshändelser Andlig utveckling - Psykologi Astrologi Boktips Bön - Invokation - Affirmation Chakran - Psykiska kroppar - Hälsa Devor - änglar - naturväsen Esoteriskt/Teosofiskt Evenemang - Retreats - Kurser Gud Healing - Hälsa Hjärtat - Kärlek Humor Inspiration-Förebilder Konst - foton Livsprocesser - Utvecklingsproblem Ljusarbete - Tjänande Läsvärt - tänkvärt Meditation Medlemspresentationer Medvetande - själen Musik - Film - Youtube OT - off topic Om sajten/om iFokus Omröstningar - undersökningar Ordförklaringar Själen - anden Stjärn - Änglamänniskor Tal och symboler Universum Upplevelser Övrigt
Tal och symboler

Symbolik och betydelser

2016-06-27 23:52 #0 av: Sagaliten

Undrar om någon har någon koll på sidor eller böcker eller appar eller något där man kan hitta betydelse eller symbolik eller motsvarande någonstans?
Tänker för att förtydliga drömmar eller budskap eller så.
Tex lyktstolpe bara för att nämna ett exempel.

Anmäl
2016-06-28 11:36 #1 av: Puska

Det är svårt att hitta en perfekt tolkningsbok när det gäller symboler. Även om det finns en universalitet i dessa så är de alltid i sammanhang med något annat.

Däremot kan man alltid fundera på "lagen om motsvarigheternas analogier" dvs. likheterna mellan den fysiska världen och de drömvärldarna. Så om man  ex drömmer att man täner en lyktstolpe så skulle det kunna symbolisera att man ger/får ljus dvs. förståelse. Om man däremot krockar med en bil i lyktstolpen så får symboliken en helt annan betydelse. Det skulle kunna betyda att man är vårslös med sitt omdöme eller liknande. Bra drömlexikon/hemsidor finns säkert massor av men att utveckla Intuitionen för att förstå symboler vore det bästa tycker jag.

Anmäl
2016-06-28 13:53 #2 av: Sagaliten

Håller helt med dig Puska.
Det svåra blir om någon annan får ett nudskap till sig som gäller mig och att det kanske inte säger så jättemycket för personen.
(Men här tex talas det om utan olyckor)
Och i ett sånt läge tänker jag att det ör svårt.
Dels har man kanske den personens vild om den har någon
Och sen vad man gör/får för intuitiv bild av saken en.

Så det är svårt. Vad är det som säger att det inte skulle kunna vara så att det är hur jag tolkar symbolen utifrån "frågarens" perspektiv och upplevelse?

Och vet vet eg vad som är rätt här och nu :-/

Anmäl
2016-06-29 12:45 #3 av: Choklad

Det beror på i vilket sammanhang du upplevde /drömde om lyktstolpen.

Pm:a mig så kanske jag kan hjälpa dig, eller titta in på DrömmarIfokus Glad

U R us

Anmäl
2016-06-29 14:03 #4 av: Choklad

Jo visst kan man tolka  till andra. 

U R us

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.