Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktuella världshändelser Andlig utveckling - Psykologi Astrologi Boktips Bön - Invokation - Affirmation Chakran - Psykiska kroppar - Hälsa Devor - änglar - naturväsen Esoteriskt/Teosofiskt Evenemang - Retreats - Kurser Gud Healing - Hälsa Hjärtat - Kärlek Humor Inspiration-Förebilder Konst - foton Livsprocesser - Utvecklingsproblem Ljusarbete - Tjänande Läsvärt - tänkvärt Meditation Medlemspresentationer Medvetande - själen Musik - Film - Youtube OT - off topic Om sajten/om iFokus Omröstningar - undersökningar Ordförklaringar Själen - anden Stjärn - Änglamänniskor Tal och symboler Universum Upplevelser Övrigt
Upplevelser

Mystisk dröm..

2016-01-17 16:56 #0 av: Crystal93

Goddag!
Jag hade en fascinerande dröm som jag har filosoferat över en stund,
men finner inga tydliga svar. Kanske ni har svaret som jag söker?Förlägen

Min dröm handlade om en vit mus & en svart orm..
Den vita lilla musen sprang vilt omkring mig, medan den svarta ormen va slingrad i mörkret av mitt rum.

Rummet i sig hade ingen särskild känsla, utan mera som om min dröm va verklig.

Jag va rädd för att ormen skulle sluka den stackars musen!
Så jag lyfte ormen med rädslan av att själv bli biten.
Modig som jag då va, tömde jag ormen på dess gift.
Men därefter så fick jag en viss medkänsla för den stackars ormen,
eftersom den kände sig så ledsen, ensam & även instängd.

Jag gick genast ut ur huset, med ormen i min famn & släppte den fri i naturen.
När jag sen vaknade, hade jag en varm & mysig känsla inom mig.

Vad jag uppmärksammat är att en mus & orm kan ha hundratals betydelser..
Men jag skulle så gärna vilja veta handlingens betydelse i min dröm.

HjärtaTack till den som kan svara!
Känns en aning genant..eftersom detta är mitt första inlägg.

Anmäl
2016-01-17 21:19 #1 av: [Lummer]

Var inte generad. Att fråga gör att man utvecklas.
Har inget briljant svar på vad din dröm betyder men det var ju gott att du vaknade med en bra känsla. Kanske har du eller kommer attt göra dig fri från något hinder ?🌻

Anmäl
2016-01-18 11:25 #2 av: rore

Vit mus och svart orm får mig att tänka på yin och yang. Balans-obalnas

Musen liten och vild. Bytet

Ormen som ligger i sitt hörn. Rovdjuret som väcker rädsla men samtidigt väcker din medkänsla.

Huset ditt inre. Rummet en del av de rum som ryms inom dig. Visar på modet att ta itu med rädslan och samtidigt kunna känna medlidande till det som skapar rädslan.

Värmen och myset inombords kommer av att du vågar se och ta hand om dig själv!

 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge



 

 


Anmäl
2016-01-18 12:00 #3 av: nypisnina

Jag tror på någon konflikt, pågående eller som kommer att hända. Kanske med människor du känner eller en inre konflikt där ormen och musen är metaforen över känslorna eller personerna. Även dina känslor kring ormen och musen och när du även räddade ormen kan vara du som ser på, din egen upplevelse över något som händer. Det tror jag. Spännande med drömmar. Glad

Anmäl
2016-01-20 16:30 #4 av: Elliid

Intressant dröm. Min personliga erfarenhet är att det är inte själva de karaktärer/personer/väsen/symboler i en dröm som är det essentiella i den , men ens egen mindsett/reaktion/valg att agera på et visst sätt på just dom. Banal exempel, men lite som et data-spel (där vi jo som oftest inte får ut mycket på att fundera om just symboliken/tolkningen av motstånderen, men det är vår total tilstedevarelse just där och då och utveklandet av en adekvat reaktions-förmåga det hela gäller...).

Karaktärerna etc. som oftest i drömmen mera som triggare och för det mesta utbytbara på en blink, som blir väldigt tydligt i en lucid dröm (som du kanske oxå har erfarenhet i..?), där man medvetet (i motsättning till omedvetet i en vanlig dröm) kan skapa olika av dom gennom koncentrera sig på en viss känsla/viljesyttring etc. och på andra sidan låta försvinne andra vid att inte reagera och koncentrera sig bort från dom. Intressant att du beskrev hur du våknade med en skön känsla efter drömmen. Tror du den kanske kan hänga sammen med (ha sin grund i) att du velat att agera just på det modiga och samtidigt medfölande sättet som du gjorde.., lite som en bestått test? Om du hadde velat att löpa skrikande bort från mus och orm och/eller slå/skjuta/bomba ihjäl båda ut av hat och rädsla det kanske känts lite annorlunda?

Men allt det är bara min personlig erfarenhet/ åsikt och jag kan ha totalt fel såklart.

Anmäl
2016-01-23 13:25 #5 av: Crystal93

Skojsigt att jag fick se siffrorna 18:18 då jag läste era svar!

Jag är väldans tacksam för era svar och jag älskar era olika synvinklar, vilket gör det desto intressantare att läsa! Jag tror personligen världen är en illusion, där vi lever tillsammans men upplever olika känslor etc.. Därför tror jag att det finns flera svar än ett, som tex depression som kan va fysiskt, psykiskt & själsligt eller varför inte alla tre?

Sant som det är sagt Lummer, vissa dagar behöver vi andra som kan visa oss vägen!
När jag befriade den svarta ormen, så fick jag även en känsla av att befria den"mörka"sidan inom mig. Det känns faktiskt som om drömmen visade mig en ny början, där en ny verklighet skulle formas.

Precis som ni sade rore, så hade jag en känsla av yin & yang! Kanske va det mitt medvetna och min tvillingsjäls undermedvetna? Jag fick veta att min aura va vit och hans svart. Hursomhelst.. fick jag en mysig känsla inom mig, eftersom jag vågade och gjorde det som kändes bekvämast för oss alla. Dessutom kan det ju va min alldeles egna kamp mellan den ljusa och mörka sidan, där båda sidorna möttes och sedan skilde sig.

Ärligt talat..nypisnina, så känns det faktiskt som om det är mina känslor men även min tvillingsjäls. Vi separerade efter denna dröm.. den smärtan kan aldrig beskrivas men min själ läker sakta men säkert för varje morgon solen stiger. Kanske jag va musen och han va ormen? Jag va rädd för att släppa honom men samtidigt så förstod jag att han inte va en sak som jag kunde äga, utan en fri själ. Kanske va det hans känslor i ormen som jag kände? Och därför kände jag medlidande för honom och befriade honom ifrån mitt ego? Än idag så känner jag honom i min själ och det känns som om gud försöker bevisa för mig att vår kärlek är äkta, eftersom jag ser honom i mig och genom andra. Hans namn och saker om honom, samt siffror som 11:11 dyker upp när jag som minst anar det, precis som han gör. Därför kan jag inte va tillsammans med någon annan man, för då känns det som om jag är otrogen emot honom och den andra mannen, men även mig själv. Kanske vi genomgår "kundalini" uppvaknande tillsammans?

Elliid, när du skriver att det kan ha varit ett test, det får mig att tänka på flera drömmar! Speciellt mardrömmar. Det är som att jag inte kan vakna förrän jag uppfyllt uppdraget. Detta fall måste ha varit att sära mellan musen och ormen, eftersom musen tillhör i huset och ormen tillhör i naturen, så va det ju en självklar handling.

Människans drömmar är verkligen så fascinerade!
Förlåt.. för det "oändliga" svaret tillbaka, men det kändes så skönt att få "skriva av" mig och tack för att jag fick se ifrån flera olika perspektiv.

Haha.. 13:13 då jag skrev svaret!

Anmäl
2016-01-26 16:12 #6 av: nypisnina

#6 Fint du skriver. Har du just mist någon så är ju drömmen på något sätt väldigt talande.
Håller med dig om att drömmar är fascinerande. Jag har två återkommande drömmar som alltid kommer när jag behöver dem så att säga och det är lite otäckt, konstigt men också väldigt nyttigt för mig, för de talar om hur jag mår och vad som är på väg att hända.

Anmäl
2016-01-26 18:51 #7 av: [niklaeri02]

Drömmar är intressanta!

Jag tycker du gör en utomordentlig tolkning av drömmen i #5. Ibland fick jag känslan att "mannen" du skrev om var Gud, eller någon "högre makt" och Gud visade sig i din dröm som ormen och musen, egot, det svarta och det vita, för att vägleda dig bortom egot och dess begär, som all sann andlighet gör för oss... :)
Bara en fri tolkning, men du gör en så bra själv...!

Regnbåge

Anmäl
2016-01-26 21:40 #8 av: Crystal93

Tack nypisnina!
Allting va suddigt för min syn men nu ser jag verkligen tydligare.Glad
Jag brukade ha drömmar då jag flyddeFörskräckt
Men som yngre va jag tyvärr så skeptisk.. Det va inte förrän jag öppnade ögonen som jag förstod att jag flydde ifrån mig själv och verkligheten.
Jag har inte haft såna drömmar sen tre år därefter och det gläder mig!
Om du vill så får du gärna dela med dig av dina drömmar, en vacker dag.Förlägen

Niklas: Absolut!Skrattar
Det va ett väldigt fascinerande svar, och finns säkert en sannolikhet i det du beskriver här och tack vännen! Som sagt.. så har jag en fin känsla av att livet till slut blivit bättre för mig.Förlägen

Väldigt intressanta svar måste jag skriva!

Anmäl
2016-01-27 19:06 #9 av: nypisnina

#8 Det gör jag väldigt gärna, men jag hade gärna låtit andra gissa vad mina drömmar betyder eftersom jag i princip har facit i hand. Det finns väl de som vill utveckla det gissar jag? Eller vad tror du?
Jag skickar dock gärna ett pm till dig och berättar om mina drömmar. :-)

Anmäl
2016-01-27 21:27 #10 av: [niklaeri02]

Crystal: Tack :) Bra att det blivit klarare för dig i frågan.

Skrattar (det finns förresten en drömsajt på iFokus också, om du är intresserad... http://drommar.ifokus.se/  jag ska försöka minnas en dröm, och dela med mig av sen. Förr gjorde jag anteckningar om vad jag drömde, och har ibland försökt kunna styra drömmen. Nåväl.)

Anmäl
2016-01-28 16:36 #11 av: Crystal93

nypisnina:
Det är säkert som ni skriver, att sanningen finns inom en själv..
Men för dem som inte studerar drömmarnas mening, kan vara mera komplicerat.
Speciellt då det finns flera svar än själva sanningen i internets sidor.
Jag gillar att fråga, lyssna och utveckla svaren, eftersom det ligger i min natur som luft element. Det är fascinerande att se ifrån flera olika perspektiv!
Det får ni gärna göraSkrattar

Tack för sidan Niklas!
Jag ska definitivt kolla genom och se va dem har för intressant att skriva om.
När jag väl minns mina drömmar, som en klar sommar dag. Då brukar även jag anteckna, men för att va ärlig.. så drömmar jag då inte ofta, det är sällsynt för mig.
Jag har nämligen hört/sett att man kan styra sina egna drömmar! Men den förmågan har nog inte jag..GladNi får gärna dela med er av era drömmar!

Anmäl
2016-01-28 21:04 #12 av: [niklaeri02]

Det var så lite... :)

Jag drömmer ofta faktiskt, men oftast om rätt förklarliga saker, vardagliga. Som att jag drömmer om nån jag känner, eller en släkting, någon på jobbet eller liknande.

En dröm jag minns som liten dock, är att jag drunknade. Hela vår tomt var fylld med vatten, men den tog slut då jag drunknade så fick inte veta ngt om livet efter döden, he he ;-)
Sen händer det att jag drömmer om andar, att de trycker ned en i sängen, som att vara mitt mellan dröm och vakenhet.. Med mera.
Som sagt, minns nog någon dröm var natt faktiskt. Undrar vad det beror på?

Jag har heller aldrig lyckats styra en dröm vad jag vet...Det finns en film i ämnet dock..."Waking life". :)

Anmäl
2016-01-28 21:17 #13 av: [Lummer]

Är det något man kan lära sig? Styra drömmar menar jag. Mina drömmar är mest galna och eller kaotiska o för det mesta hittar jag ingen mening alls i dom...

Anmäl
2016-01-28 22:49 #14 av: [niklaeri02]

Lummer: Det sägs att man kan lära sig det. Finns vissa metoder, men jag har inte fått det att funka riktigt. Hade en vän som sade sig kunna... :)

Det är nog vanligt med kaotiska drömmar tror jag :)

Anmäl
2016-01-29 16:30 #15 av: Crystal93

Det sägs om man sover djupt.. så drömmer man mycket, men min far är världsmästare på att sova, han hinner inte ens ta av sig strumporna innan han snarkar så hela huset skakar, han har då aldrig haft en dröm.
Själv sover jag alldeles för ytligt.

Jag har hört talas om såna drömmar.. funderar över om dem påverkar din psykos?

Ja.. drömmar är verkligen ett fascinerande ämne men varför vissa har och andra inte, är ett mysterium för mig.

Tack!Glad

Anmäl
2016-01-29 20:43 #16 av: K.R.J.T

if you love something set it free :)

Anmäl
2016-01-30 10:39 #17 av: [niklaeri02]

#16...if it comes back to you it's yours to keep ;)

#Crystal: Jaså, jag trodde man drömde mycket om man sover ytligt, djupsömn och det, men jag kan ha fel på den punkten Skrattar

Har hört att alla drömmer men man kommer inte alltid ihåg drömmarna, så det kanske förklarar varför vissa minns mer sällan än andra? :)

Angående psykos, jag är frisk nu så påverkas inte av psykos längre, min psykossjukdom ska ha varit väldigt tillfällig, därför jag kanske kommer få sluta med mediciner sen kanske...Men just den drömmen med andarna kommer ja inte ihåg om det var då jag var sjuk eller ej?
Men kan tänka mig att man drömmer mer konstigt om ens tankar är i obalans, och om man har en psykisk sjukdom eller liknande.

Vinkar Blomma

Anmäl
2016-01-30 13:54 #18 av: K.R.J.T

ja alla drömmer,minst 4 drömmar varje natt eller mer, vissa kommer inte ihåg dom pga av stress eller liknande.

Bästa sättet för att man ska komma ihåg en dröm är att man vaknar snabbt ur den,  annars är det lätt att man glömmer av drömmen, sedan finns det personer som kommer ihåg alla sina drömmar, har tidigare kännt en sådan person, han hade rätt skumma drömmar, och förklarade drömmarna som att det är 4 olika "rum" han gick igenom, när han var färdig med ett fortsatte han till nästa tills 4 rummet och han vaknade då, han sov förövrigt alltid 7.5 timme, ganska så exakt.

Vill man lära sig komma ihåg sina drömmar, så lev bra, ät bra och undvika alkohol, koffein och droger, sen varje morgon när du vaknar skriv ner drömmen, eller sitt och tänk på den så att du inte glömmer av den under dagen, då blir det lättare att att komma ihåg kommande drömmar.

Anmäl
2016-01-31 17:31 #19 av: Crystal93

K.R.J.T & Niklas: Aw.. så sött skrivet!Förlägen

Niklas:
Ja.. vissa säger man ska sova djupt och andra säger ytligt men eftersom jag sover ytligt och min far sover djupt, så måste ju båda va falska?

Jag skulle tro vi minns våra drömmar, när vi sover i mellan ytlighet och djuphet.
"Where you are in the middle of asleep and awake, there I will Love you"

Vad skönt att du inte lider av psykos längre..Tummen upp
Jag såg en video förr om en "sjukdom" som va relaterad till drömmar.
Sägs vissa blivit attackerade av särskilda demoner och andra blivit bortförda.
Har ingen aning om det som sägs är sant.. men ändå fascinerande.

K.R.J.T:
Jag har också hört att vi drömmer varje natt men personligen verkar jag bara minnas dem viktiga budskapen.

Det sägs om vi har virus i oss, som t.ex alkohol, så får vi mardrömmar.
Alkohol i sig är en fascinerande diskussion eftersom vissa påverkas och andra inte.

Personligen kan jag beskriva då jag va sjuk, så hade jag ca 8 eller mera drömmar under en och samma natt. Men sen när jag vaknade så blev det "överväldigat" jag va nära på att spy ner hela mig..

Jag är inte 100% säker på dina tips om att minnas drömmarna, då jag redan har ett hälsosamt liv och vid varje chans skriver ner dem.
Men annars är det bra tips!Glad

Anmäl
2016-01-31 20:11 #20 av: [niklaeri02]

Crystal!:Förlägen Du skriver rätt sött själv... Regnbåge

Ja, exakt, detta skulle vara intressant att veta mer om. Har läst i vetenskaplig tidning om sömn, men minns inte allt. Kanske var det så som du säger att man minns drömmar mellan djupsömn och ytlig sömn?
Minns olika cykler, ytlig till djupsömn, och att man typ växlar mellan dessa några gånger under natten, men det går nog att kolla upp om man vill ha mer exakt information, jag minns som sagt inte allt jag läst, he he.

Fint citat!

Okej, låter lite mystiskt. Kommer att tänka på då jag läste en bok om en psykolog som specialiserade sig på fall där personer sägs ha blivit bortförda av utomjordlingar. Men jag var liten och lättskrämd SkämtarSå jag läste inte klart boken för att inte få mardrömmar.
Men det är en annan diskussion kanske.

Du får länka till videon sen om du kan Skämtar

Är man påverkad av alkohol lär man drömma knepigt skulle jag tro, men har inte riktigt testat.

Vissa tar nog droger bara för att få den där flummiga känslan av att vara i en dröm...?

Hur som helst Måne

Anmäl
2016-02-01 19:26 #21 av: Crystal93

Niklas: Tack!Förlägen

Precis.. som du skriver, därför finns ju forskare i den här världen!
Jag tror också vi varierar gradvis under sömnen.

Du ska inte behöva skämmas över minnet, det är inte relaterat till intelligens.Skämtar

Givetvis!GladSänder den nu..
Sömn paralys va ju dock dess beteckning.
https://www.youtube.com/watch?v=EnhOuE5iUo8

Ja.. alien och ufo kan va komplicerat att tro, men finns massvis av information som hålls hemliga ifrån oss civila, eftersom mänsklighetens psyke är så överkänsligt.
Jag tror ärligt talat att vi inte är dem enda organismerna i universum.
Dessutom funderar jag över hur alla religioner har samma grund?

Jag påverkas inte särskilt av alkohol.. så kan inte ens testa.
Men från va jag har hört ifrån alkoholister, så sägs det va sant.
Mardrömmar ska ju va en försvars mekanism, därför förvånas jag inte av att drömmarna skulle varna oss för virus. Haha, eller.. skaffa en hund!Skämtar
Hundarna reagerar ju utifrån dofterna, skulle dem inte vilja mumsa i sig dina kalsonger så ska man nog gå och testa sig.

Dem tar droger för dem är sinnessjuka.. och svaga.
Kanske inte, men självdestruktiva och älskar spänningen.

Genom att leva med yrsel.. är som att leva i en dröm!Skrattar

Anmäl
2016-02-01 23:12 #22 av: [niklaeri02]

Hehe, tack, det var bara ett bra tag sen jag läste det, minst 10 år sen. Hade ett par ordentliga högar med Illustrerad vetenskap, och även National geographic...Men nu för tiden går jag mest till biblioteket om jag vill läsa dessa tidningar...

Nej, minne och intelligens hör nog inte ihop!

Tack för videon.
Det är vad jag upplevt.
Drömmer då och då om andar, och som sagt ibland är jag vaken och de trycker mig ned mot sängen.

Hur menar du att religioner har samma grund? :)
Jag tror också det finns utomjordingar. Universumet är så stort, så konstigt vore det annars. :)

Hehe, förlåt, jag förstår inte riktigt det med hunden och så vidare. Du får gärna förklara igen om du vill Förlägen

Hälsar Vinkar

Anmäl
2016-02-01 23:14 #23 av: [niklaeri02]

Förresten, det om alkohol.
Jag drack lite för mycket vin i Italien en gång så kunde inte få fram ordentliga meningar vad jag minns. Men kanske var jag extra känslig då jag inte är van med alkohol..? Funderar

Anmäl
2016-02-02 13:41 #24 av: Crystal93

Jag gillar Illustrerad Vetenskap och National Geographic!
Men läser dock sällan..

JaFörskräckt
Din psykos kändes vara relaterad till sömn paralys, men alla sjukdomar och störningar relaterar ju till varandra. Det är omöjligt att bara ha en sjukdom, den "vanliga" människan kanske har 100st varierade sjukdomar/störningar om inte mera, men så varierar ju dessa gradvis för alla.

T.ex alla människor har utövat samma eller liknande ritualer, vi tillber egentligen samma Gud och samma Djävul. Det finns ju ritningar från 1.000tals år sedan som relaterar till alla andra religioner osv..

Personligen uppfostrades jag av den kristna kyrkan men jag finner mig inte i någon form av religion, eftersom religion för mig.. är människornas tro och regler.
Jag är givetvis troende, men min Gud finns i oss alla, liksom djävulen.
Jag är definitivt inte emot religion.. men jag får en känsla av att all religion är en falsk tro i sig. Men alla tolkar ju sina gudar olika och troende människor gillar jag!
Vad jag menar är att Gud sätter inga gränser.. vi finns ur ett skäl och vi utforskar världen genom välfärd och synder för att utvecklas.

Jag brukar säga att vi lider av ett skäl, hade Gud vetat att vi va svaga nog för att inte kunna bekämpa våra hinder i livet. Så skulle vi aldrig få det livet!
Tragiskt är det i alla fall när människor tar sina egna liv, bara för att dem själva tror att dem inte kan hantera sin livssituation.

Precis! Det är själva orden alien och ufo som får människor skeptiska.
Annars va dem för 1.000tals år sedan 100% säkra att det fanns andra varelser.

Som forskarna brukar säga "vi slutade utvecklas då började skörda jorden" vilket betyder att vi fungerade lika då som nu, fast känsligare.

Haha!SkrattarHunden va bara ett skämt..
Men hunden känner doften tydligare än människan och dem är även allätare som oss, men också vidriga.. eftersom dem älskar andras avfall. Därför kan du simpelt se om någonting är problematiskt om hunden undviker det din kropp utsöndrar.

Sägs att människan ska ha det främsta luktsinnet..
Men eftersom vi inte är i behov av våra sinnen som förr, så vore det värdelöst inom dagens samhälle. Mannen kan t.ex känna doften av när en kvinna är som allra mest fertil och att kvinnan t.ex faller för män som har starkare immunförsvar än hennes.
Studier visar även att män finner kvinnor som inte knarkar preventiv medel mera attraktiva än kvinnor som gör det. Och även människor med höga halter av testosterone endast dras till människor med höga halter av östrogen, vilket inte har någon betydelse i kön, därför kom meningen Alfa och Omega till.
Indianerna va faktiskt dem första människorna som accepterade homosexualitet, då dem sa att en mans själ befinner sig i en kvinnas kropp och tvärtom.

Alla människors kroppar reagerar olika till alkohol!Lipar
Du behöver inte va van för att veta om du är immun eller inte.
Mitt genetiska immunförsvar är överaktivt, därför krävs mycket till om min kropp ska påverkas.Tyst

Vinkar

Anmäl
2016-02-02 18:58 #25 av: [niklaeri02]

Aha, ja, att all religion i grund är samma väsen brukar jag också tänka, visste inte bara om du menade just det.
Ja, och Djävulen tror jag är skapad av sinnet, inom Guds gränslösa gränser Skrattar Lika som Helvetet är ett sinnestillstånd...Så är himmelen på något sätt det också!

Jag har varit med om minst ett självmordsförsök...Min morfar tog livet av sig. Ja, det är tragiskt.

Haha, Okej, nu förstår jag ditt skämt....! Haha, oroa dig inte, mina kalsonger ska inte vara SÅ smutsiga..!

Du skriver om intressanta saker...
Hur menar du att ditt immunförsvar är överaktivt t.ex.? Glad

Jo, nog har de flesta en grad av psykisk sjukdom skulle jag också tro. Men om alla gick till psyk samtidigt skulle de bli överbelagda rätt fort, haha Skämtar

Anmäl
2016-02-02 23:38 #26 av: Crystal93

Vilken tur i så fall att vi förstår varandra så väl!Cool

Precis! Alla har sina egna uppfattningar.
Det sägs att djävulen är den fysiska (kroppen) och gud är den andliga (själen).
Haha..jag brukar faktiskt skriva om att vi ska "dyrka/tillbe" djävulen innan gud, eftersom djävulen handlar om att älska sig själv och göra precis vad man än vill, utan hinder. Medan gud handlar om att älska och stödja alla andra, och där finns ju alla hinder. Men som sagt.. så skulle alla skriva olika, men människor som jag personligen känner, som dyrkar djävulen, är dem som befinner sig i sin fysiska energi och anser inte djävulen som ondskefull.

Gud och Djävulen är en diskussion som skulle kunna vara för evigt.. men jag tror personligen man ska älska gud och förlåta djävulen.Förlägen

Det är så tragiskt..Ledsen
Jag är relaterad till flera som tagit sina liv, så förstår hur fruktansvärt det kan va.

HahahaSkämtarBra!
Mina hundar är alldeles galna i vidriga avfall,
dem äter hellre skiten som en j*vla delikatess än hundmaten.

Tack!Förlägen
Överaktivt immunförsvar betyder att immunförsvaret läker skador, rensar ut gift och neutraliserar bakterier/virus mycket fortare än kanske den vanliga människans immunförsvar. Människor som däremot har underaktivt immunförsvar påverkas mera och är därför känsligare för t.ex alkohol eller andra beroenden.

Men.. överaktivt immunförsvar är en nackdel för kvinnor som vill bli gravida, eftersom fostret anses som ett virus och därför neutraliseras. Medan en kvinna med underaktivt immunförsvar kan bli gravid genom första samlaget. Båda har definitivt sina för och nackdelar!Glad

Haha! Så sant.. dem flesta väljer faktiskt att inte söka stöd, även om sjukhus och psyken kan verka fulla.Skrattar

Anmäl
2016-02-03 21:55 #27 av: [niklaeri02]

Jag känner ingen som dyrkar djävulen, men vet att t.ex. satanism handlar om att vara egoistisk om jag minns rätt, att man på något sätt skulle tänka på sig själv genom att tänka på andra, så då kan man lika gärna tänka bara på sig själv...Det kanske blev rörigt?
Det var i annat fall en bra liknelse du gjorde om djävulen och det fysiska, och gud och själen!

Du verkar i alla fall kunnig om massa olika saker... SkrattarTummen upp
Jag har alltid sökt stöd i mina psykiska besvär...Förutom då de kom och hämtade mig med polisbil för att jag inte ville följa med till sjukhuset.
Men det är nog sjukdomens karaktärsdrag att inte inse att man är sjuk då man har psykos, så har jag hört.
Det är det som gör det hela så läskigt!

Anmäl
2016-02-06 18:07 #28 av: Crystal93

BlommaDet är en fin linje mellan självisk och osjälvisk, min vän.

Själva (ego) är den fysiska (rot) energin, som då är röd.
Det sägs att röd är djävulens färg, eftersom den relaterar till (intensiva) känslor.
Människor som har en röd själ, kallas (krigare) eftersom dem skulle göra va som helst för att överleva. Min vän som personligen har en röd själ, har själv sagt att han  dyrkar djävulen framför gud. Medan en annan vän till mig som då har en blå själ, har sagt tvärtom. Jag är naturligtvis inte professionell inom färgläran.. men en känsla säger mig att svart och röd relaterar till den fysiska energin som är Demoner och Djävulen, medan vit och blå relaterar till den andliga energin som då är Änglar och Gud.Glad

Treenigheten betyder egentligen balansen mellan fysiska, psykiska och andliga energierna. Fysiska relaterar till ondska, så som Djävulen. Psykiska relaterar till neutralitet, som människan. Andliga relaterar till godhet, alltså gud.

Jag tror personligen ondska, neutralitet och godhet finns, men att alla har sin egna uppfattning. Det finns t.ex människor som tror på gud och utför fruktansvärda ritualer, liksom människor dyrkar djävulen utan att utföra vidriga handlingar.

OskyldigEnligt mig.. finns endast en gud och den är neutral.

Men förstår religion.. eftersom det är en församling utav människor där vi identifierar andra genom namn och kön, dessutom drar vi en linje mellan hur vi ska vara och vilka vi egentligen är, så för mig handlar religion om (ego) medan andlighet handlar om föreningen mellan fysiska, psykiska och andliga energier.

Fast detta skulle vi ju kunna tala om för evigt..Tyst

Det är inte så komplicerat att förstå.. du menar säkerligen om man nu är självisk så kan man lika gärna fokusera på sig själv och inte utnyttja andra.
Jag tycker det va ett omtänksamt exempel, då själviska brukar dra ner andra i sin egna karma!

Tack, va rart sagt av dig.Förlägen
Precis! Jag börjar tro att dem som faktiskt är sjuka, egentligen inte har någon som helst aning. Men sådan omedveten.. skulle ju kännas förskräckligt!Förskräckt

Anmäl
2016-02-07 12:45 #29 av: [niklaeri02]

Blomma

Ja, det finns inte godhet utan ondska, ljust utan mörkt och så vidare, och mellan dem är det neutrala.
Men tänk en värld utan ondska, och krig? En andlig sådan!Förlägen

Jag har kunnat se olika färger då jag tänker på olika personer. En väldigt andlig person har jag alltid sett en blå färg runt, som en aura...
Det kanske går ut på att få balans mellan det psykiska, fysiska och själsliga...för om man kan få det här på jorden, hur blir det inte då i himmelen..?

Ja, religion är mycket egot, gruppegot, och det andliga egot.
Yoga betyder att förena...Och jag har läst att religion betyder ungefär samma sak faktiskt.
Ja, det finns mycket att reflektera och diskutera kring inom området...

Det om satanismen är bara något jag läst om i skolan för ett antal år sedan. Jag har aldrig dyrkat djävulen själv. Men på något sätt är vi alltid själviska då vi går ned i personligheten, för själva personlighetens existens är i sig själv egoistisk, men vi kan försöka utföra osjälviska handlingar, och det egentligen ända osjälviska och oegoistiska är att gå bortom personligheten som naturligt är självisk... LiparOch bara egentligen vill uppleva kärleken inombords.

Ja när man vaknar upp ur omedvetenheten i kanske en sjukdom känns det så klart läskigt och man är rädd att komma dit igen. Men det uppstår på något sätt ingen dualitet i sjukdomen om man inte går emot den...Men det är ju svårt, för en allvarligt psykiskt sjuk person kan ju hitta på alla möjliga saker som är destruktiva för sig själv och omgivningen..

Vinkar

Anmäl
2016-02-07 17:17 #30 av: K.R.J.T

niklas, himlen är en synonym för att hitta sin inre lycka, vissa kallar det nirvana, balans i livet och andlig utveckling så hittar man himlen.

Så himmlen har varit här på jorden hela tiden, inom oss :)

Anmäl
2016-02-07 18:08 #31 av: [niklaeri02]

Jo, alla bör vi söka inåt efter himlen...Och för att den ska manifesteras i det yttre.

Anmäl
2016-02-08 13:36 #32 av: Crystal93

Niklas: Hela jag ryser av fantasin om en perfekt och balanserad värld!Kär
Då menar jag naturligtvis en värld utan ondska, som falska människor och krig.

Men.. så häftigt!CoolDet sägs den maskulina energin, som då vanligtvis finns hos mannen, är den som främst känner av sin tvillingsjäl. Jag har hört talas om historier.. där en äldre man kände när sin tvillingsjäl föddes och han inväntade henne. Jag tror definitivt män har en speciell gåva, genom att veta främst. Min tvillingsjäl sa att han kände när vi skulle mötas, eftersom vi inte kretsar runt samma områden, så chockerade det verkligen mig! När han kom in i min krets.

Personligen kan jag inte se aura i färg! Utan endast den vita livskraften.
Men skulle gärna vilja se i färg. Det enda som skiftar i färg enligt mig, är självklara element, så som ögon, kristaller, vatten, månen osv..Förlägen

Jag tror världen blir som du själv "vill" den ska va.Tyst
Den ledsna.. känner säkerligen att det är en hemsk värld,
medan en glad skulle känna tvärtom.

Ja.Glad
Den "jordliga" energin är egoistisk och den existerar inom oss alla.
Sen finns det ju som sagt människor som utvecklas ifrån den fysiska energin, till den psykiska och sen till den sista andliga energin.

Har du hört talas om studierna om hjärnan? Det sägs att dem redan vet allting om hjärnan.. förutom den procenten som sägs vara ritningen till själen, den som avgör om vi blir goda, neutrala eller onda.

Som Cortana sa i Halo origins "Doesn't matter how hard you tried to supress it,
it just fought harder to get out! It always.. got out."

Haha! På tal om Halo.. har spelat det sedan barndomen.
Kanske denna video kan ge dig inspiration?Skämtar
https://www.youtube.com/watch?v=tAG6v8JaO7A

Absolut.Förskräckt
Jag har endast varit omedveten en gång och det va då jag svimmade, förutom det naturliga omedvetandet.. såklart. Men jag skulle ärligt talat bli rädd om jag inte kunde hantera situationen personligen!

Tummen uppBra sagt K.R.J.T och Niklas.

Anmäl
2016-02-09 21:02 #33 av: [niklaeri02]

Det är en fin vision...

Det sägs att världens lidande är medvetandets "birth pains".

Kanske möter man sin tvillingsjäl då man är redo, men jag vet inte om det alltid behöver handla om romantisk kärlek så att säga?

Ja, man ser genom sina egna glasögon, hehe.

Jag har läst en del om hjärnan, men det var ganska länge sedan det också. Men jag tror dig om att det är en viss procent som är svår att forska i...det undermedvetna, den själsliga delen av kroppen...men det är intressant. 

Precis, ju mer man lägger locket på, med desto större kraft kommer det ut sedan. Som Mooji sade, man kan inte vinna en fajt med tankarna/sinnet, så det är inte värt att försöka Skämtar

Fin video, Halo har jag hört talas om en hel del men aldrig satt mig in i vad det handlar om Förlägen jag spelar dock en del annat ibland...Skrattar

Svimma har jag aldrig gjort, men min bror har det då vi var mindre. "Omedvetandet" kom för mig sakta, och till slut var jag så inne i mina föreställningar..att jag måste ha verkat galen..men med rätt vård och mediciner så försvann det beteendet faktiskt rätt snabbt. Tro det eller ej.

Ibland handlar det om att vara medvetet omedveten tror jag. Som när man mediterar och försvinner bort ett tag, men är medveten om det ändå..inte vardagsmedveten..men gudomligt medveten Kär..

Tack..Förlägen

Anmäl
2016-02-10 13:03 #34 av: Crystal93

Ah!Kär

Haha, ja. Man skulle kunna skriva så!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Det sägs att kärleken mellan tvillingsjälar (inte) är romantisk.
Men dem har i så fall lyckats missförstå..Yrar

Tvillingsjäl är en hel själ som delats till två halvor, där den ena är maskulin och den andra är feminin. Deras uppgift är därför genom att mötas och utbyta energier, för att sedan tvingas separera och därmed bearbeta dessa energier, så dem kan bli hela, på varsin väg.Cool

Det är som att representera olika dimensioner,
svart vs vit, ondska vs godhet, obalans vs balans osv..
Tvillingsjälar är därför varandras "nemesis" eftersom dem delar samma frekvens.

Så.. Människan älskar ingen annan mera än sig.
Som dem brukar säga, "Den du söker är dig".
Därför när du möter denna kvinna som är dig, så faller dessa intensiva (romantiska) känslor över dig och din själ säger dig att du skulle "dö" för denna kvinna, and no questions asked.Tyst

Men.. eftersom människan är så underutvecklad och vi tillbringar mestadels av våran tid åt våran karma och ego, så följer komplikationer därefter, som då kallas tvillingsjäls dansen, samt springaren och följaren.Pustar

Tvillingsjäls dansen finns stegvis,
1. Yearning (for the one)
2. Glimpsing (the one)
3. Falling in love
4. The fairytale relationship
5. Outer turmoil and inner purging
6. The runner and the chaser
7. Surrender and dissolution
8. Oneness

Den maskulina energin har blivit uppfostrad genom att tysta ned känslorna (Hjärtats chakra) som orsakar mannen till att fly ifrån känslorna, medan kvinnan följer, eftersom den feminina energin inte blivit uppfostrad till att va självständig.
Det sägs därför att mannen tillbringar sitt liv i det förflutna, medan kvinnan tillbringar tiden i det framtida.Funderar

Säkerligen 90% av alla Tvillingsjälar lyckas inte återförenas i sin mänskliga/fysiska form, eftersom deras kärlek inte är jordisk. Det är en kärlek så intensiv, som vrider och vänder hela dig, ut och in. Det är inte förrän båda överlämnar sig åt kärleken, som dem kan återförenas.Kramas

BlommaTill skillnad ifrån en själsfrände som kan va vilken själ som helst.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Absolut.. Psyket är verkligen fascinerande att studera!Tummen upp

Precis, vi kan inte bekämpa det som redan finns där, utan vi kan bara tygla den.

Hihi.FörlägenJag älskar Halo eftersom den har följt mig hela livet och har en sådan djup handling! T.ex den handlar inte om en, utan alla. Hela spelet går egentligen ut på att vi ska se oss själva som "Master Chief" därför han aldrig.. någonsin tar av sig sin hjälm. Dessutom "Cortana" som då är hans tvillingsjäl, fast som A.I, ska va hans medvetna och känsliga sida, vilket förklaras senare.

Aw..Ledsenstackars din broder. Tack gode gud i så fall att det fanns medicin till att återvända ditt medvetande, det måste verkligen ha känts obehagligt!

Jag förstår va du menar.. kan få så ibland, genom att bara sitta och stirra in i väggen. Det är som om man blir paralyserad!Förskräckt

Hjärtava så lite utav så mycket!

Anmäl
2016-02-10 21:23 #35 av: [niklaeri02]

Intressant det där om  tvillingsjälar, jag hade som sagt känslan (intuitionen) men inte faktan.

Jag är glad att kunna leva ett relativt balanserat liv, och vardag, efter sjukdomen. Men det tog tid, och mycket jobb...

Det handlade mycket kring det andliga, mina vanföreställningar och hallucinationer. Ledsen därför är jag särskilt försiktig nu för tiden i att skilja det verkliga mot det overkliga. Så gott det går... men är så lättad att ha kommit över tröskeln och kunna intressera och engagera mig mer andligt igen, utan vanföreställningarna! 

Intressant, man brukar säga att meditation "bara är att sitta"Får idé

Brukar du få insikter och liknande under meditationen? Om man får fråga.

Anmäl
2016-02-11 15:10 #36 av: Crystal93

Desamma..Cool
Jag brukade va skeptisk, tills min tvillingsjäl aktiverade min själ.

Jag förstår att Tvillingsjälar kan va komplicerat till att förstå.. eftersom det finns så himla mycket information. Har personligen studerat ca 100sid om Tvillingsjälar bara för att kunna inse helheten..FunderarTvillingsjälarna bevisar att mytologin om Adam och Eva, delvis är sann.

Den maskulina energin gjordes före den feminina energin, därför är mannen den första som vet vilken kvinna som är hans, eftersom han är den som bär livets frö. Men mannen kan (inte) utvecklas utan sin kvinna, så när dem sen möts, planterar dem fröet tillsammans och ser hur fröet växer, tills tiden faller in, då hon ska föda. Så mannens frö, är hans idéer men utvecklingen och födseln sker inom kvinnan, förstår du? Älskar personligen den romantiska teorin.Förlägen

Det finns flera teorier,  som att solens energi dras till mannens solar plexus och sen dras den till kvinnans solar plexus, för att sedan dras tillbaka till solen.
Det bildar en 8 mellan solen, mannen och kvinnan. Som då aktiverar hjärnans, halsens och hjärtats chakra. Tvillingsjälar brukar ha siffrorna 4+4=8 som min tvillingsjäl och mig. 4:an är den mest stabila siffran till relationer och 8:an är känt som evighetens siffra, men även villkorslös kärlek.

Som sagt finns det en teori för varje människa!
Matematisk, kemisk biologisk..osv.

Men alla människor har sin egen (intuition) om Tvillingsjälar.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
LedsenDet kan jag förstå.. eftersom jag själv haft hinder.
Men det är också därför vi blir så starka!Skämtar

Jag finner det komplicerat till att förstå sjukdomar, men ändå så finns dem.
Vad fick du för sorts hallucinationer? Men det är ju självklart att det va en sjukdom eftersom det finns medicin.. men det känns så underligt för mig.Funderar

Jag brukade bli dränerad och höra ondskefulla röster under min barndom..
men då förstod jag att en demon va bakom allting.

Jag är så glad för din skull!Skrattar

PrecisCool

BlommaAh!

Anmäl
2016-02-11 20:16 #37 av: [niklaeri02]

Jag förstår detta med tvillingsjälar Glad 

Hörde röster, och mötte även personer, trodde jag, här och var, som egentligen inte existerar. Jag trodde att andra ville att jag skulle ta självmord, och jag var nära en gång men ångrade mig.
Har inte läst så mycket om sjukdomen, men det finns ju böcker i ämnet. Kanske ska jag läsa om det nån gång sen.

När du säger det så såg jag skräckinjagande bilder som liten, i huvudet...Och hade svårt att styra tankarna.

Anmäl
2016-02-11 20:32 #38 av: Crystal93

BraTummen upp
Jag funderar om det verkligen är en sjukdom som du har, eftersom demoner är lika vanliga. Men jag vill inte dra dig över en linje.. utan vill bara beskriva att jag varit utsatt för en demon och då har jag varit med om fruktansvärda syner, känslor och röster, en stund där.. ansåg jag mig själv som sinnessjuk. Men efter mitt liv stabiliserade sig.. så försvann allting.Funderar

GladDet va då som jag valde den goda sidan och började utöva goda handlingar.
Finns inte en chans att jag skulle kunna bli ondskefull.. aldrig!Oskyldig

Anmäl
2016-02-11 20:46 #39 av: [niklaeri02]

Jag tycker det är klokast att se det som en sjukdom, så som har beskrivits för mig av sjukvården. Min erfarenhet är att man kan falla tillbaka annars om man förnekar det så att säga.
Men jag tänker också och funderar om det kanske var andliga upplevelser jag hade, men det spelar inte så stor roll egentligen för mig Glad

Det är bra att du valde den goda sidan.
Hjärta

Anmäl
2016-02-11 21:09 #40 av: Crystal93

Precis..Glad
Främst av allting är att va på den säkra sidan!
Kanske inte, men vi alla har ju olika erfarenheter och svar.

BlommaJa.Vinkar

Anmäl
2016-02-12 06:06 #41 av: [niklaeri02]

Det är ju iaf intressant att tänka på, om inte annat...man ska ju inte bli för rädd heller menar jagPustar

Blomma

Anmäl
2016-02-12 13:11 #42 av: Crystal93

BlommaGivetvis inte.Förlägen

Anmäl
2016-02-14 10:07 #43 av: [niklaeri02]

Även jag upplevde demoner förr. Jag trodde mig ha en demon inom mig som  jag skulle fördriva, och när jag gjort det låg jag på golvet och hörde min guide kalla på mig från "andra sidan", så jag tänkte "om jag dör så dör jag", gick genom ljuset och trodde ett tag att jag verkligen skulle dö, men när det hela var över hade ett skimmer sänkt sig över mig och jag kände närvaron i bakgrunden...Detta har inte lämnat mig än.Hjärta

Men jag vet inte riktigt var gränsen går mellan medialt, och vanföreställningar, sinnessjukdom och demoner, med mera??Funderar Hm.

Psykvården tror nog att allt är inbillning, men jag vet inte. Har dock inte dessa upplevelser längre...I stort sett. Vilket jag mestadels tycker är skönt faktiskt..Förlägen

Anmäl
2016-02-15 03:29 #44 av: natsage

Hej Syster!

Har inte last igenom alla kommentarerna sa det kanske ar nagon som tolkat den pa samma satt som jag redan!

Det jag far till mig av drommen ar att musen kan symbolisera din inre kvinnlighet och ormen symbolisera din inre manlighet. 

Det kanns som att det kan handla om fragor som ror makt, sexualitet, pengar, stabilitet osv. 

Eftersom att du i slutandan hjalper ormen sa kan det betyda att du ar redo att 'make peace' med dom har delarna av dig sjalv - dom delarna av dig sjalv som kravt valdigt mycket energi och som antagligen skapat stress.

 Musen kanns pa nagot satt valdigt oskyldig i sammanhanget medan ormen ar som en forovare. [som sagt bara min egen tolkning, du maste kanna efter vad som kanns ratt for dig!] 

Hoppas du far den klarhet du soker min van!

Karlek till dig 

xx Nat Sage

Anmäl
2016-03-02 13:21 #45 av: Crystal93

Tack Niklas för att du ville dela med dig utav din upplevelse,
men det måste ju kännas obehagligt att inte kunna skilja mellan
verklighet och fantasi! Särskilt när alla har olika upplevelser.

Jag hoppas verkligen att du finner svaret som du söker.Skämtar
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Tack för ditt svar Nat Sage!Glad
Du behöver definitivt inte oroa dig över att du inte läst i genom alla svaren,
då dem flesta kommentarerna är varierade diskussioner och
än så länge har ingen givit mig samma svar som du gav mig.

Det gav mig givetvis en tydligare bild av helheten, och det kändes faktiskt som om den vita musen va feminin (oskyldig) medan den svarta ormen va maskulin (förövare). Och som du skriver, så känns det som om den kvinnliga och manliga energin har bildat en form av balans och fred i mellan varandra, och inom mig.

BlommaKärlek även till dig, systern min!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.