Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktuella världshändelser Andlig utveckling - Psykologi Astrologi Boktips Bön - Invokation - Affirmation Chakran - Psykiska kroppar - Hälsa Devor - änglar - naturväsen Esoteriskt/Teosofiskt Evenemang - Retreats - Kurser Gud Healing - Hälsa Hjärtat - Kärlek Humor Inspiration-Förebilder Konst - foton Livsprocesser - Utvecklingsproblem Ljusarbete - Tjänande Läsvärt - tänkvärt Meditation Medlemspresentationer Medvetande - själen Musik - Film - Youtube OT - off topic Om sajten/om iFokus Omröstningar - undersökningar Ordförklaringar Själen - anden Stjärn - Änglamänniskor Tal och symboler Universum Upplevelser Övrigt
Aktuella världshändelser

Jordens befolkningsökning

2015-06-25 08:37 #0 av: Gaiatri

Temat om jordens ökande befolkning  kom upp i en annan tråd

Här är länk till en video där Osho talar om födelsekontroll och lite annat:

https://www.youtube.com/watch?v=MaA5aOpPRoM

En annan video sett utifrån ett vetenskapligt perspektiv:

https://www.youtube.com/watch?v=dymPP9RhPjw

Sajtvärd på Andlig utveckling

Anmäl
2015-06-28 19:05 #1 av: Gaiatri

Jag håller personligen inte med det som Osho säger i den första länken. Jag tycker däremot att den andra länken är mycket bra och informativ. 

Jag tänker också att I första videon så säger Osho: "Om världens befolkning kan minskas till en fjärdedel, finns det ingen fattigdom, inget våld,  - tusentals problem skulle försvinna."

Detta stämmer inte med historien. När vi var betydlig färre än vi är nu så fanns det fattigdom och det fanns våld. Det heller inte de fattiga som oftast sätter igång krig. Våld i relationer är dessutom inte förbehållet fattiga eller rika. 

Om man tittar på wikipedia om världens befolkning så var vi ca 5 miljarder när denna videon spelades in (nån gång mellan 1980 och 1990. En fjärdedel av 5 miljarder är 1.25 miljarder. Igen om man då tittar på världens befolkning enligt wiki så var vi ca 1.25 miljarder ca 1850. År noll var vi ca 300 miljoner (0,3 miljarder). Det fanns både fattigdom och våld när vi var betydligt färre än vi är nu. 

Det som är intressant med den andra videon är att man har lyckats hejda kurvan genom information och utbildning. 

Som  det står i Bailey; först kommer förståelse, därefter ekonomisk sharing (att dela med sig av) och därefter kommer fred.

Sajtvärd på Andlig utveckling

Anmäl
2015-06-29 13:46 #2 av: mulac

Kan det handla om människans evolution? 

Jag misstänker om inget ändras med hur vi beter oss så räcker det tyvärr med två personer för att våldshandlingar kan uppstå, eller vad tror ni?

Anmäl
2015-06-29 13:54 #3 av: rara

#1

Men för att man ska kunna komma till en andlig förståelse måste man först ha grundbehoven uppfyllda och nu har en stor del av jordens befolkning inte det och det är dessa människor han syftar på och våldet som sker bland dessa. Det är precis som hos djuren som måste döda varandra för att själva överleva. I samma situation är också dom fattiga, t.ex som föds i ett ghetto. Där överlever bara dom starkaste. Våldet som fanns 1850 var till stor del i samband med slaveri, rasism i stor stil och andra saker som i dag inte är lika vanliga längre. Fattigdomen hade andra orsaker än brist på resurser och även dessa orsaker är inte lika aktuella längre i dag i vårt mycket socialare system än förr. I dag orsakas den största delen fattigdom för att vi är för många människor, så att de flesta som föds i den tredje världen föds i en fattigdom som de inte har en chans att komma ut ur och dessa kan heller inte komma till en andlig förståelse. Att du uppfattar det så som att all våld och fattigdom skulle upphöra är en ordagrann uppfattning av en metafor. Inte har man väl garanti på att t.ex när mannen kommer hem berusad inte blir våldsam.

Anmäl
2015-06-30 13:29 #4 av: vallhund

Det produceras tillräckligt med mat för att föda hela jordens befolkning. Svält är ett logistiskt problem o beror till stor del på avsaknad av politisk vilja till förändring.

Våld i hemmet är lika vanligt hos nykterister.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2015-06-30 17:00 #5 av: Hukanson

Vi behöver se att vi har tillräckligt för att fördela resurser till alla. Om vi prioriterar livet och dess ofrånkomliga behov av mat, kläder, husrum och vettig sysselsättning i alla delar av världen så kan vi drastiskt förändra världen från grunden. Vi kan bygga en positiv värld! En värld byggd på självförverkligandetrappans förverkligade första steg för alla människor! Vi vill inte höra talas om de mörka negativas tvångs och våldsdoktriner...aldrig mer! Nu bygger vi bort nöden!

Oneness can not be divided.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.