Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktuella världshändelser Andlig utveckling - Psykologi Astrologi Boktips Bön - Invokation - Affirmation Chakran - Psykiska kroppar - Hälsa Devor - änglar - naturväsen Esoteriskt/Teosofiskt Evenemang - Retreats - Kurser Gud Healing - Hälsa Hjärtat - Kärlek Humor Inspiration-Förebilder Konst - foton Livsprocesser - Utvecklingsproblem Ljusarbete - Tjänande Läsvärt - tänkvärt Meditation Medlemspresentationer Medvetande - själen Musik - Film - Youtube OT - off topic Om sajten/om iFokus Omröstningar - undersökningar Ordförklaringar Själen - anden Stjärn - Änglamänniskor Tal och symboler Universum Upplevelser Övrigt
Andlig utveckling - Psykologi

En Kurs I Mirakler

2014-04-25 11:11 #0 av: Lightofglory

Hej på er där ute!

Jag undrar om det finns några Mirakelelever (som läser En Kurs i Mirakler) där ute som skulle vilja starta en studiecirkel? Min ide var att studiecirkeln skulle göras över internet via web cam eftersom att jag har haft svårt att finna Mirakelelever där jag bor.

Kram

Anmäl
2014-04-25 11:55 #1 av: Lightofglory

Att diskutera Kursens principer, att hjälpa varandra till större förståelse, tillåta Helige Ande (Högre Jag) att ta plats och förenas i förlåtelse. Och vi kan även diskutera här.

Studerar ni Kursen? Jag har studerat Kursen sedan 2011 och har ännu inte tagit mig igenom hela arbetsboken (men snart) och jag har nyligen börjat med lektionerna.

Eftersom att det är en mycket djupgående kurs så känner jag att det hade varit trevligt att få möta andra elever.

Kram

Anmäl
2014-04-26 23:16 #2 av: [Kathja]1

En super intressant idé! Gör gärna reklam för den inne på morgondagens tro iFokus, jag lägger upp lektionerna där och har några som följer dem. Själv har jag inte gått någon kurs men gillar upplägget och tanken och bollar med mig själv efter eget huvud så jag skulle gärna hänga på om det blir något.

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-04-30 13:47 #3 av: WinZent

Jag var riktigt insnöad i denna "obligatoriska kurs" i två år, men genom en välsignad sjukdom, som fick mig att inte orka läsa/praktisera något under två veckor, kom jag ur det hela. Nu vet jag hur det är att vara med i en sekt och sluta tänka kritiskt. För detta är numer "En kurs i hjärntvätt" för mig. Och det är den väl inte ensam om om man ser på allt vad religion och new age stått och står för.

Du/Ni kan ju googla "A course in miracles MK Ultra" och läsa vad ni hittar med ett kritiskt öga - åt båda håll - och inte bara läsa det som skrivits av kursfolket angående kritiken.

Jag skulle iaf vilja varna folk för denna text samt allmänt använda vänster hjärnhalva lite mer och inse att det finns folk därute som under generationer siktat på världsherravälde och att hjärntvätta folk på diverse vis. Jag menar, vad bättre sätt än att få slavfolket att "förlåta" alla övergrepp som sker i denna värld? Denna värld är ju ändå "bara en illusion"... -JÖSSES!!!Gapskrattar

Visst finns det bra grejer i denna text men det gör det ju alltid, det går ju inte att sälja folk 100% trams och tro att de sväljer det.

Anmäl
2014-04-30 14:55 #4 av: [Kathja]1

WinZent Tack för att du delar med dig av din upplevelse. Min åsikt är att det alltid är bra att vara kritisk och inte köpa vad någon säger med hull och hår utan känna efter om det känns vettigt. ACIM är inte mer sektlikt än själva Bibeln men inom alla områden finns det människor som använder Guds gåvor till att styra människor. Men kursen och budskapet i sig är det inget fel på som jag ser det.

Jag hoppas att du har hittat till en sund relation med Gud idag. ♡

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-04-30 17:37 #5 av: WinZent

Nej jag vill ju absolut inte påstå att bibeln skulle vara någonting bättre. Där är det på många sätt än mer uppenbart att det är ett maktmedel och "mind control" som det handlar om. Visst, man kan debattera kyrkan å ena sidan och det som står skrivet i Bibeln (och vilka texter man där vill inkludera) å det andra, men jag vill nog ändå dra dem bägge över samma kam. Sedan har vi ju t.ex. ett sätt att se på det som i Joe Atwill's "Caesar's Messiah: The Roman Conspiracy to Invent Jesus"
(http://amzn.com/1461096405)

Men visst, man kan plocka de russin man finner hjälpsamma och sanna för en själv. I slutändan måste nog svaren och det man söker komma inifrån en själv och jo tack, jag tror jag har fått en del av det för egen del de senaste åren. LerMed detta i åtanke så är nog det enda ACIM gav mig så här i backspegeln en personlig insikt och erfarenhet i ämnet "Mind control". Och det tackar jag för...! Oskyldig

Stay critical people...!

Anmäl
2014-04-30 18:20 #6 av: [Kathja]1

Alla texter är bara texter, vissa inspirerade av Gud som Bibeln och ACIM men missbruket står människorna för, då det kommer till det som med allt annat. Texten kan inte vara "dålig" eller "ond" och den kan bara påverka dig om du tillåter det. Det är iaf min fulla övertygelse.

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-04-30 19:39 #7 av: Gaiatri

Jag får nog erkänna att jag inte läst A course in miracles även om jag haft boken i snart 20 år. Men jag har vänner som har använt boken och som utvecklats genom att göra lektionerna. Det är som med andra texter att man får vara sin egen lärare och tänka själv. Ta till sig det som känns rätt och riktigt och ifrågasätta det som man inte håller med om. 

Förlåta handlar mycket om att befria sig själv från de känslor som plågar en själv. Det är inte att acceptera våld, övergrepp eller förvridning av sanningen utan det är att släppa taget om de känslor som gör att man inte kan gå framåt i livet. Erfarenheten och insikterna som man fått av erfarenheterna finns fortfarande kvar även när man förlåter. 

Det är snarare så tycker jag att man lättare och mer sakligt kan agera när man ser att något är fel om man har erfarenheten och insikten samt öppnat upp hjärtat för förlåtelse och kärlek.

Sajtvärd på Andlig utveckling

Anmäl
2014-05-01 10:53 #8 av: Lightofglory

Kathja & WinZent & Gaiatri  - Tack för era svar! Skrattar Det är som sagt inte en kurs för alla, men det är en kurs i inre frid och som jag har förstått och upplevt så ser en del människor på det som hjärntvätt och andra ser det som nödvändigt. Just för att det är en Kurs i Inre Frid så upplever jag det, både logiskt och nödvändigt. Och vi alla gör det som vi blir vägledd att göra. Varför den tilltalar mig är just för att jag upplevde världen så hemskt och jag gick under av att försöka "rädda" den. Kursen går tillbaks till Orsak där orsaken är tron på separationen från Gud. Hela världen är en projektion från den tanken. Det kurs elever gör är att hela sig själva på Orsakens nivå och eftersom att vi är Guds Enda Son så helar vi inte bara oss själva, utan oss alla. Tanken och förståelsen på att vi alla är Guds Enda Son, som upplever olika perspektiv på samma dröm tillåter per automatik en mer förlåtande natur eftersom det du gör mot andra gör du mot dig själv. Genom att döma andra, kommer man själv alltid känna sig mer dömd. Men så länge vi följer vår egen vägledning och intuition så är vi på rätt väg <3 

Kathja vad kul att du gör det ska gå in och kika mer! :) Det kan jag göra, vad är morgondagens tro? :D

Kram <3

Anmäl
2014-05-01 11:55 #9 av: [Kathja]1

Det är en sida här på iFokus ~http://morgondagenstro.ifokus.se
Titta gärna in, vi är ganska nya ännu men det är allt Lite folk som har hittat dit.

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.