Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktuella världshändelser Andlig utveckling - Psykologi Astrologi Boktips Bön - Invokation - Affirmation Chakran - Psykiska kroppar - Hälsa Devor - änglar - naturväsen Esoteriskt/Teosofiskt Evenemang - Retreats - Kurser Gud Healing - Hälsa Hjärtat - Kärlek Humor Inspiration-Förebilder Konst - foton Livsprocesser - Utvecklingsproblem Ljusarbete - Tjänande Läsvärt - tänkvärt Meditation Medlemspresentationer Medvetande - själen Musik - Film - Youtube OT - off topic Om sajten/om iFokus Omröstningar - undersökningar Ordförklaringar Själen - anden Stjärn - Änglamänniskor Tal och symboler Universum Upplevelser Övrigt
Universum

Buddha at the gas pump

2014-01-17 16:18 #0 av: retep

Intervju med John Hagelin

Anmäl
2014-01-18 11:00 #1 av: Ghosthunter

Och vad ska Buddha med bensin till.....han behöver väl knappast något fordon att färdas i??Skrattar

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl
2014-01-18 16:05 #2 av: Tride

Nä, han promenerade väl för det mesta. Kanske rad han på en eller annan elefant. Åtminstone gör hans efterföljare det, ofta för att hedra honom. 

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

Anmäl
2014-01-18 17:31 #3 av: retep

Det är inte heller bensin man tankar på Buddhas mack!🔑

Anmäl
2014-01-18 18:28 #4 av: Yon

men det är väl inte buddhas mack, utan buddha besöker en vanlig mack, och påståendet vill påvisa att buddha liksom är den där "avarage joe" som alla kan identifiera sig med. :) han är en alldaglig människa som har vanliga åtaganden som alla andra, men han råkar bara vara upplyst...

men jag har inte sett klippet.. kanske pratar de om buddha-mackar

Anmäl
2014-01-18 18:35 #5 av: Yon

det är meningen att vi ska föreställa oss buddha som en vanlig kille som står där och tankar sin bil, och så råkar vi få syn på honnom, när vi själva står mittemot och tankar vår egen bil, och plötsligt upptäcker vi buddhas pillemariska och harmoniska blick, där han fridfullt tankar sin bil, och hur han tycks fascineras av alla intryck -- bensinlukt och asfalt -- liksom ett spädbarn som ser världen för första gången; fullständigt i nuet. Åsynen av denna buddha fullständigt trollbinder oss, och för en stund inser vi harmonin och lyckan i allt. Vi inser lyckan i något så enkelt som att tanka vår bil (och vi finner lyckan i att vara fullständigt blinda för exxon brutala exploatering av människan och moder jord, i vår underbara kapitalistiska värld :P -- jag var bara tvungen ;)

Anmäl
2014-01-19 11:40 #6 av: retep

Intervju med Mooji

Anmäl
2014-01-20 21:36 #7 av: retep

Intervju med Hilary Jordan

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.