Annons:
Etikettenergiarbete-healing-aura-chakran
Läst 90 ggr
FataMorgana
2021-12-01, 16:50

Energier och "uppstigningssymptom"

Det här om "uppstigningssymptom" är ett tema som man ofta hör talas om på diverse sidor. Det finns listor med symptom som innehåller allt möjligt, från huvudvärk och ilska, till yrsel och smärtor osv och sen frågar sig en hel del, om deras trötthet, eller förkylningar kan bero på uppstigningssymptom. Men jag undrar ju, vart vill man stiga upp? Var är vi inte redan?

Dom som talar om "uppstigningssymptom" utgår ifrån att hela mänskligheten håller på att gå igenom en stor transformation. De talar om energier som skulle komma utifrån som rättar till vårt chakrasystem, så att vi kan gå emot en ny era som den upplysta människan och att när energierna utifrån når oss, att det är då som vi får dessa symptom.

Men är det inte snarare ett tecken på att man inte är så helt i harmoni och inte helt så frisk, om man lider av symptom av något slag?

Vårt chakrasystem är ju bara en direkt återspegling av vårt temporära sinnestillstånd, av hur vi mår just nu och vad vi för tillfället är sysselsatta med. I meditation är vi lugna och harmoniska och kan erfara inre frid. Då flyter energin fint och det återspeglar sig i vårt chakrasystem. Är vi däremot på jobb och t.ex väldigt stressade och har svårt att vara i meditation. Ja då flyter energin sämre och vi är inte i lugn och harmoni. Det återspeglar sig också i vårt chakrasystem. Är vi fysiskt sjuka är det likadant. Då är det någonting som inte står rätt till i vår kropp och även det återspeglar sig i vårt chakrasystem.

Så om man inte mår bra, är det tecken på att man har obalanser och är i behov av läkning. Det betyder att finns någonting att jobba på, någonting att rätta till. Känner vi ilska behöver vi fundera på varifrån ilskan kommer och varför den har uppstått och se in i oss själva. Har vi ont någonstans beror det på någonting som kan vara bra att låta undersökas av någon doktor.

Sen har vi alla obalanser från och till, ibland mer och ibland mindre. Vi har alla perioder där vi mår bättre och perioder där vi mår sämre eller är sjuka och åldras gör vi alla, när krämporna blir fler. Våra chakran ändrar sig konstant, från stund till stund , som när man i ena stunden är ledsen och i den andra glad eller från att ha varit smärtfri till att plötsligt få ont. Så återspeglar det sig i våra chakran hela tiden. Energin flyter som sagt ibland bättre och ibland sämre.

Men utan att man jobbar på sig själv kan man heller inte rätta till några obalanser. Man kan använda sig av den gudomliga energin som vi alla har tillgång till genom att ge sig själv healing, man kan arbeta på sig själv psykologiskt för att befria sig från olika mönster. Man kan göra yoga för att sätta igång energiflödet och man kan meditera för att tysta ner sina tankar och komma till ro och för att komma närmare sin inre gudomlighet.

Det finns alltså inga yttre energier som kommer till oss och gör det här jobbet till oss, utan hur den gudomliga energin flyter inom oss beror på oss själva, på hur vi mår och på vilket sinnestillstånd vi befinner oss i.

Och det handlar heller inte om att stiga upp någonstans, utan om att upptäcka det vi redan är och var vi redan befinner oss, den upptäckten kan vi också bara själva göra. Andlig utveckling sker inifrån och inte utifrån. Den högsta energin har vi redan inom oss.

Annons:
Condor
2021-12-01, 17:29
#1

#0:

Sådana här "uppstigningar" har jag sett att folk har väntat på redan på 80-talet. I varje generation finns det en "uppstigningssmainstream" som väntar i ett antal år och när ingenting händer inser de att det var flum.

Men det tråkiga är, att om de tolkar obalanser som uppstigningssymptom, avstår de att arbeta på obalanserna. Men för egot känns det förstås bättre att ha uppstigningssymptom än att ha obalanser.

Upp till toppen
Annons: