Annons:
Etikettövrigt
Läst 166 ggr
FataMorgana
2021-08-08, 19:29

Illusionen om 5D

Eftersom det finns så många som tror att vi är på väg upp till en femte dimension, så vill jag förklara lite hur det här med dimensioner fungerar.

1D är ett streck. 2D är en yta. 3D är ett rum och eftersom rummet hänger ihop med tiden gjorde Einstein rumtiden av det och det är den fjärde dimensionen (4D). Alla andra dimensioner är bara fysiska teorier som t.ex strängteorin. Enligt strängteorin finns det t.o.m flera dimensioner av rum och tid. Enligt den bosoniska strängteorin finns det 26 dimensioner av rumtid. Sen finns det 5 stycken andra strängteorier där rumtiden består av 10 dimensioner.

Att lämna 3D och 4D skulle innebära att vi inte befinner oss i ett rum och heller inte i en tid, dvs ingen förändring skulle mer vara möjligt och allt skulle stå stilla. Men egentligen finns det heller inte ens ett rum där någonting skulle kunna stå stilla. Vi skulle alltså inte existera alls mer som personer.

Annons:
Condor
2021-08-09, 12:41
#1

#0:

Men dom som pratar om uppstigning till 5 D har helt andra föreställningar om vad en dimension är. För dom är dimensioner ingen fysikalisk storlek, utan dom tror att när man lever i den femte dimensionen är man t.ex. "gudomlig guidad", har en högre frekvens, blir av med blockeringar osv.
Dom beskriver saker som händer i den tredje dimensionen eller säger vi fjärde, om man tar rumstiden som en extra dimension. Men det har ingenting med en annan dimension att göra. Det är bara flum.

Upp till toppen
Annons: