Annons:
Etikettandligt-inspirerat-texter-dikter
Läst 65 ggr
FataMorgana
2021-05-31, 18:40

Du är inte din kropp och ditt förstånd.

Det finns en annan tolkning av rädsla, en mer andlig tolkning. Den säger att du är det odödliga, men att du har glömt bort det och identifierar dig med den du inte är, alltså med din kropp och med ditt förstånd. Då uppstår gilla och ogilla och sedan följer rädslan för att gå förlorad och för att förlora det man har, för att det som du identifierar dig med är inte så permanent som du skulle vilja ha det.

Men kom ihåg: det finns ingen anledning att vara rädd. Du är inte din kropp och ditt förstånd. Var medveten: Du är det odödliga, ett med världens själ, oändligt medvetande. Så kan du bli fri från rädsla och förödmjukelse, om du inser det. Att du är det odödliga som inget kan hända och som inte kan dö.

Du behöver inga dyra kläder och inte många prylar och du behöver inte leva ett liv i lyx. Ditt namn behöver inte att kommas ihåg och går allt åt skogen gör det heller ingenting, för du är inte din kropp som bär dessa kläder och som äger saker och ting och du är inte den som förödmjukas eller vars namn folk kommer ihåg. Var medveten: Du är det odödliga och inte din kropp och ditt förstånd.

Bild Källa: Pixabay

Annons:
Upp till toppen
Annons: