Läst 842 ggr
testbilden
2019-01-22, 13:46

Språkligt mentalt glapp verbalt / skrift

Vet inte om detta är rätt forum, andlig utveckling eller psykologi skillnaderna är väl inte glasklara. Men jag har tänkt på en sak - jag upplever ofas mellan jag verbalt i verkligheten och jag i skriftform. Jag har alltid gillat att skriva och är datorvan, så när jag tänker i skrift skriver jag ”för mycket” nästan. Fingrarna rör sig som tankar. Därför känns tankarna snabbare. Ofta tänker jag när jag skriver , och att skriva hjälper tanken på något vis. I kommunikation med andra har jag insett och tagit till mig och kunnat vara mer klar och självreflekterande än i ren tanke ej kopplad till skrift Med munnen när jag diskuterar är jag långsam och dröjande , nästan trög. Jag tystnar, funderar., Jag tar inte in saker folk säger på samma vis eller bearbetar dem på samma sätt. Tanken fastnar, jag är liksom trög. Det handlar inte om blyghet eller så. Jag kan tycka det är lite synd på ett vis att jag inte kan tänka medan jag tänker, klarare, med en verbal kommunikation. Kan det bero på att jag tänker långsamt ? Även om jag upplever att jag skriver väldigt fort och för mycket , så tar ju ändå den processen betydligt längre tid än ett direkt utbyte ansikte mot ansikte !

testbilden
2019-01-22, 13:54
#1

Det kanske är en dum tanke, detta at någons språk med munnen borde avspegla dennes sätt att kommunicera i skrift? Att det vore mer ”sunt” på något vis om det fanns en likhet mellan dessa två personer? Om man läser det jag skriver tänker jag att andra får en korrekt bild av mina tankar och känslor, men också en felaktig bild av hur jag ”är” i verkligheten och vilken ”energi” jag har, det ser ut som jag är någon sorts tjattrande högenergiskt neurotisk woodyallen-figur men att jag är en sengångare egentligen!

Sommarek
2019-01-22, 13:57
#2

De flesta skiljer sig ofta ganska mycket åt i tal och skrift. Skrift har den fördelen att man kan redigera den innan man skickar den, och man kan även läsa den igen om man är osäker på innehållet, vilket inte alls går på samma sätt när man talar.  Skrift brukar därför vara lättare för de som behöver några extra sekunde på sig att bearbeta det som sagts, för det är mer naturligt att ta längre tid på sig när man skriver. Kanske är det bara så att du har lättare för skrift, medan många som har lätt för att tala i sin tur kämpar med att skriva? Vi är ju alla bra på olika saker.

Sajtvärd på Wicca ifokus och Halland iFokus

testbilden
2019-01-22, 14:58
#3

Är långsamhet i tanken något som räknas som en del av ointelligens?

JRSN
2019-01-22, 15:07
#4

Det kan ju hända att du är mer intuitiv än intellektuell, 'testbilden'. Att skriva kan kanske aktivera en slags "Automatisk skrift" som huvudsakligen engagerar högerhjärnan. Sen vet jag inte om talcentrum resp. skrivcentrum motsvarar olika delar av hjärnan, det skulle möjligen kunna förklara den upplevda skillnaden.

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

testbilden
2019-01-22, 21:20
#5

Jag kan ingenting om hjärnan eller dess olika delar och vet inte egentligen om den här tråden har någon allmängiltighet

Kanske skillnaden mellan den jag är i skrift och den jag är i köttet illustrerar den där splittringen mellan tankar och kropp jag alltid känt. Jag har upplevt mig hela livet som en hjärna/ett medvetande som drar omkring på en liten blindtarm som är en kropp. Kroppen är betydelselös, den kan man göra vad man vill med. Den irriterar mest. När jag mår dåligt, såna perioder, då är kroppen ofta väldigt stilla och allt sker i huvudet. När jag mår bra så rör sig kroppen och jag känner kroppens behov

Jag tänker mig nånstans ändå att jag borde bli  "mer fysisk".  Vad nu det betyder. Använda kroppen mer kanske?  Anstränga den mer, vårda den bättre, känna att den finns.  Men sånt kanske kommer av sig själv ju närmare nuet man lever?

JRSN
2019-01-22, 22:01
#6

Jag skulle vilja rekommendera någon form av kroppsövning. Tänker då på Tai Chi, Chi Gong eller Yoga. Dessa tre är något olika i inriktning så man får pröva vad som passar en själv. Bra just för att synka, koordinera tanke, kropp och själ. Själv har jag ägnat mig åt Tai Chi, vet att det är bra för mig men det är svårt med disciplinen, är nog en smula lat helt enkelt.

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

Eilrahc
2019-03-21, 13:14
#7

Nej, du är inte ointelligent. 
Jag (utan att låta märkvärdig) har högt IQ och är precis likadan som du, testbilden.

Även det enklaste ordet som ska förklara det jag försöker beskriva tappar jag bort, jag tar god tid på mig med svar ibland. 
Helst av allt skulle jag vilja höra den andres åsikt, gå hem och reflektera, komma på ett svar och nästa dag leverera mitt svar, haha!

NiklasTyreso
2019-03-23, 20:11
#8

Att vara eftertänksam och ta lite tid att tänka igenom något ser jag som klokhet och ev även ett tecken på integritet. Folk som pratar för mycket i talade samtal eller med för långa skrivna forum inlägg kan oxå vara intelligenta men jag misstänker att de är ännu mer egocentriska än oss andra egocentriker.

Upp till toppen