Läst 3410 ggr
lunarcat
2013-03-28, 23:19

Spirituellt "mellanläge" - finns det?

Hej alla. Hoppas verkligen att någon har några ord att dela med sig om detta.

Det är så att jag i perioder i livet får "spirituellt cravings" i vågor… Då jag bara känner att allt på ytan är så tomt, så tomt, jag blir otroligt ensam, känner ingen glädje i något "tillfälligt" mer utan bara törstar efter något bestående, och att finna min kärna, återgå till the oneness eller hur det nu är med allt, ni vet.

Mitt PROBLEM är… att jag varenda gång samtidigt bara vill skjuta bort det. Skjuta upp det. Ta det en annan dag. Jag har så svårt att förklara detta, men det är lättare för mig ikväll då jag går igenom en sån här period precis nu (har undrat ibland om jag är känsligare för detta när jag har PMS, märker ibland samband, plötsligt blir världen grå och jag behöver något "äkta"…).

Liksom, jag kan sitta timmar på YouTube och nätet, läsa om allt om spirituality, the third eye, meningen med livet, Teal Scott's videor, Spirit Science… Går på spirituella bokgruppsmöten, information om ex Maum Meditation (dela gärna om ni har erfarenhet av det)… Men sen är det bara blankt ändå. Jag vet inte var jag ska fortsätta. Och mitt i smeten blir jag så trött, så trött, att jag bara längtar tillbaka till när jag kunde sitta framför TVn och trycka en muffin, "vila", och inte känna att det var så jäkla TOMT och ogivande.

Det är som att min kärna bara velat återkoppla till "det högre" i så otroligt många år men mitt ego eller något, har svårt att släppa taget? Jag vet inte hur jag ska göra. Ska man TVINGA sig till meditaiton? Och vad ska jag meditera på? 

Jag undrar om det vore lättare ifall inte vardagen bestod av att försöka socialisera med människor som inte alls har samma tankar och känslor som jag om den här världen och så vidare. Men det är så svårt att hitta umgänge av "rätt" kaliber känns det som… Hm.

Några tankar? Ord? Allt uppskattas… Jag blir väldigt ensam under dessa perioder. Tack på förhand. <3

PS; Har läst om både Autentisk Kabbalah, Buddhism och fåtalet andra metoder för att utvecklas spirituellt… Inget har känts helt rätt ännu, samt att ex Buddhism kostar 700 kr för 4 meditationstillfällen. Jag vill inte ha något spirituellt mellanläges-citylife liksom. Jag vill känna mening. Komma någonstans. Jag vet bara inte vad som saknas.

Pampamesayoq
2013-03-31, 23:48
#1

Hej Lunarcat

Min magkänsla berättade att du ska ge följande http://www.se.dhamma.org/pages/introduktion.html

en chans. Kostar inget mer än lite tid, längtan, vilja…och en 'spännande nyfikenhet' över vad det kanske kommer att kunna ge dig. Så känner jag det… att det kan läka och fylla ditt 'tomrum' med värme.

Lite spännande rak info från Youtube: 

Del 1: https://www.youtube.com/watch?v=U9Q8ToQDJEA&list=PLxKyGOTw4n8YHtD9M6keZHDKBP2z7qgML&index=1

Del 2: https://www.youtube.com/watch?v=K22aLDB0tvU&list=PLxKyGOTw4n8YHtD9M6keZHDKBP2z7qgML&index=2

Sedan kan du även på Youtube hitta jättespännande berättelser från andra som provat.

Gnistor* / Pampamesayoq

##Bitte##
2013-04-18, 17:47
#2

Hej Lunarcat….Ganska komiskt för jag är PRECISi samma situation,tror att vi kvinnor blir väldigt påverkade av PMS mentalt.En gnagande oro,man får liksom ingen ro någonstans.

Tog mig i kragen för ett par veckor sen och var på healing…hade fruktansvärd huvudvärk ett par dagar och nu befinner jag mig i ett viloläge…det är bara tomt..Idag var jag på apoteket och köpte medicin mot PMS…och nu ska jag försöka att meditera mig till lugn och harmoni igen…Om du kan ta dig till havet,ut i naturen,det stärker och laddar själen igen…Jag hoppas på att detta ska hjälpa mig och kanske även dig. Kram❤️

Man mår bäst om man vill!

Gaiatri
2013-05-19, 08:51
#3

Hej lunarcat!

Ett sent svar på din fråga, hoppas du fortfarande läser här…

Jag tänker att det handlar om att personligheten protesterar mot att gamla invanda mönster inte längre passar. 

I början av den andliga utvecklingen så vill personligheten gå den andliga vägen och komma i kontakt med själen och svara an på själsimpulsen. Sen kan det komma perioder när personligheten protesterar just p.g.a. att gamla intressen och vanor förändras. 

Det är ganska vanligt att andliga impulser går i vågor. Man kan då pendla mellan att i perioder hålla på med meditation eller andliga intressen och däremellan så tar man en paus och fokuserar på det yttre livet. 

Det nya själsliga livet behöver ibland integreras och förankras i personlighetens yttre liv. Man kan då integrera nya insikter och inre förankring i relationen till gamla vanor, till familj, gamla vänner, gamla intressen, gamla sätt att se på världen, etc,. 

I dessa perioder är det bra att ändå försöka hålla en kontakt med sin inre själ. Man behöver inte meditera mycket, men en daglig uppkoppling är ändå bra för att få perioden att gå så smidigt som möjligt. Det kan räcka med fem minuter eller att kanske lyssna på musik en stund som ger en inre ro och näring. Man kan säga en bön eller ett mantra som tilltalar en och får en att komma till sitt inre. 

Det har hänt att när jag är i en sådan period när det gamla livet och vanorna känns tomt och ointressant, och samtidigt inte känner någon andlig inspiration, så behöver jag göra något som ger mig inspirationen tillbaka. Det kan vara att prova något nytt, träffa andra som håller på med andlighet, eller ta upp gamla tekniker eller böcker som tidigare gett mig insikter, lyssna på musik, etc.

Sajtvärd på Andlig utveckling

Gaiatri
2013-05-19, 09:05
#4

Här är några artiklar som kanske är intressant att läsa:

Andlig ensamhet

Själskontakt - Vår livskälla           

En tråd med invokationer, mantra och böner: invokationer

Sajtvärd på Andlig utveckling

essentiella
2013-07-02, 23:30
#5

Hej lunarcat!

Jag känner igen mig väldigt i det du skriver. Perioderna då jag blir en andlig "junkie" kommer allt tätare. Samtidigt intensivare och nu har jag svårt att se mening med mitt tidigare "jag" /"liv". Vilket får mig att känna mig ensam och att ingen förstår mig. Familj och vänner pladdrar på om helt meningslösa saker (enligt mig). Blir så frustrerad över att inte veta vem jag är. Utan det enda jag vet är att jag inte är den jag trodde att jag var. Egot börjar flippa ur och jag ser mig själv mycket tydligt. Har också letat väldigt mycket efter en förklaring och processen "Dark Night of the Soul" eller själens dunkla natt som det också kallas på svenska verkar beskriva vad jag går igenom. 

Känns som jag är fängslad på jorden och egot vill stanna i den 3:e dimensionen. Påfrestande.

Denna sida hjälpte mig, kankse kan hjälpa dig också 🙂

http://www.themystic.org/dark-night/

Tack även Gaiatri för din respons.

Upp till toppen