Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktuella världshändelser Andlig utveckling - Psykologi Astrologi Boktips Bön - Invokation - Affirmation Chakran - Psykiska kroppar - Hälsa Devor - änglar - naturväsen Esoteriskt/Teosofiskt Evenemang - Retreats - Kurser Gud Healing - Hälsa Hjärtat - Kärlek Humor Inspiration-Förebilder Konst - foton Livsprocesser - Utvecklingsproblem Ljusarbete - Tjänande Läsvärt - tänkvärt Meditation Medlemspresentationer Medvetande - själen Musik - Film - Youtube OT - off topic Om sajten/om iFokus Omröstningar - undersökningar Ordförklaringar Själen - anden Stjärn - Änglamänniskor Tal och symboler Universum Upplevelser Övrigt
Änglar och devariket

Änglar

2012-04-17 21:59 #0 av: yamher

Änglar har funnits med oss så lång tid tillbaka som vi har funnits som civilisation. Det är vitt spritt över hela jorden och omtalade i de allra flesta religioner som finns och har funnits på jorden. Jag vill med mina rader dela med mig av mina upplevelser av andra sidan och ge er en reflektion av dem och presentera dem så som jag har sett dem jobba.

Först och främst vill jag ta upp skyddsänglar. Kärt barn har många namn men jag refererar till den eller de som finns där vid vår sida för att vi ska känna oss säkra, föra våran talan, och se till att vi följer de vägar vi ska. De stöttar när vi behöver det. De finns där när en extra hand behövs.

Genom alla tider har det berättats om skyddsänglar, hur de har vingar och det lyser om dem. Enklast har det blivit att bara säga eller tro att det är änglar. De ser ju väldigt snarlika ut, beskrivs ofta med vingar och ljus. Men skyddsänglar fyller olika funktioner och vem som kan vara skyddsängel skiljer. Främst tre olika ”sorters” skyddsänglar finns det.

Själen

Många har kommit fram till, så som jag, att vi har någon form av mening med våra liv på jorden. Att vi alla har en själ som kommer tillbaka liv efter liv för nya erfarenheter. Vi återupplever samma vad vi kan kalla väsentliga bitar; vår födsel, vår uppväxt, tonår, vuxen (relationer, familj oftast, jobb oftast), ålderdom och död. Vi erfar olika aspekter och ur olika perspektiv få förståelsen av bredden på erfarenheterna och hur nyanserat det kan vara. Vart och ett av våra liv upplevs olika allt beroende på våra känslor, vår miljö, våra uttalade och outtalade regler, våra handlingar, konsekvenserna av våra handlingar, andras samt våra och andras livsuppgifter.

Men det som oftast har glömts att belysas är den andra delen av en själs livsuppgift. Att vara skyddsängel. Detta är en uppgift minst lika viktig som att leva.

Den vanligast skyddsängel är just själen. Här är det oenighet bland mediala, det vet jag. Troligtvis för att det inte kanske skulle kännas starkt nog eller tillräckligt maffigt ?! Men själen har den livsuppgiften att vara skyddsängel till en själ på jorden lite då och då. Här finns en stor källa till att samla kunskap och förståelse. Att få vara delaktig även från andra sidan. Banden som finns mellan själarna är allt som oftast starka redan innan man blir skyddsängel. Det handlar i regel om känslomässiga band i form av familjeband, släkt band, vänskap eller från relationer ur tidigare liv. Den kärlek som förenar oss är de starkaste band som finns; En mors kärlek till sitt barn, ett älskat barnbarn, en livskamrat, en bästa vän eller till och med syskonkärlek. Det kan inte jämföras med något annat.

En form av symbol för de själar som är skyddsängel är att de har ”tillgång” till vingar (tillskillnad från de som inte är skyddsänglar). Jämfört med att allt som oftast upplevs kontakt med dem från andra sidan som kylig, kall eller skrämmande. Kontakten med vår skyddsängel, oavsett vem det är, får aldrig vara skrämmande på något sätt utan alltid inge en känsla av trygghet och värme.

Änglar

Änglar är skapt precis som själarna med ett syfte - uppgiften att hjälpa, skydda o försvara själarna samt att stå tillhands till högre makter. De har lite mer kraft och kunnande än vad den vanliga själen har och sluter upp vid deras sida, vid vår sida så som i svåra sitautioner (trauman) som vid viktiga. Deras djupare kunskap om att hjälpa oss gör det möjligt att lätta på en tung börda. De får oss att bearbeta extrema känslor (när en ensam känsla är eller blir oerhörd stark).

Änglarna finns också hos oss som skydd. När vi på jorden kan behöva ett extra skydd, så som många mediala ofta behöver, behövs den styrkan att kunna försvara och beskydda oss gentemot andra sidan. Änglarna är stridsdugliga vilket kan kännas oerhört skrämmande för många. De allra flesta kommer i kontakt med någon ängel då och då genom livet. Oftast handlar det om kortare stunder i våra liv. Som jag nämnt innan så sluter de upp vid vår sida när vi går igenom traumor, oerhörd sorg eller i andra livssituationer som kräver extra stöd.

Andra har en ängel vid sin sida längre. Det kan ibland röra sig om starka självmordstankar där de kommer in i våra liv och hjälper oss att möta i stället från att ”fly” från livet. Men även till personer som är utsatta och känsliga gentemot andra sidan. Betyder inte att personen är svagare utan just vilket behov av skydd var o en av oss behöver. Inget vi själva kan begära att få alla gånger.

Änglarna kan mycket väl lära känna oss och få varma känslor för oss men ofta håller de aningen distansen som en mer arbetsreleterande relation. Utan att vara skrämmande, mindre välkomnande eller otryggt. Även de har vingar. Oftast möter man en stor respekt när man träffar dem, mer än vad man i regel gör när man träffar en själ.Ärkeänglar

Den sista kategorin skyddsänglar är ärkeänglar. De är långt färre till antalet än änglar och själar. Jag har fått lära mig av mina besök och samtal med andra sidan att det finns ungefär 300 stycken (jag vet att antalet varierar och de allra flesta namnen finns dock  kända på jorden). Ärkeänglarna skiljer sig
lite från de vanliga änglarna. De är ungefär huvudet längre och större än
vanliga själar och änglar. Deras utstrålning är mer respektingivande än en
ängels och de är oerhört självsäkra.

Möten med dem är oerhört starka och inger oss ofta med mod och trygghet. Styrkan de har och deras självkänsla finns med från ”barnsben” och en rättighet för var och en av dem. Vi på jorden kan uppleva dem olika beroende på hur de väljer, eller låter oss välja hur vi ska möta dem. För många räcker det med ett ljus eller symbol.

Ärkeänglars främsta uppgift är att försvara och skydda själar och änglarna. De av några för vår talan mot högre makter. De har också var och en blivit tilldelade specifika ansvars områden. Ää Gabriel tex har ansvaret över bla skyddsänglarna. Michael är soldaternas skyddsängel - han som ska inge dem mod och styrka i krig eller liknande situationer (därav att han också anses som polisernas skyddsängel ibland). Även här varierar det stort vad som är känt och hur mycket som har misstolkats genom tiderna. I o med deras olika ansvarsområden är de ytterst sällan skyddsängel åt en enskild människa.


De kommer till oss för att hjälpa till och täcka upp om våra skyddsänglar behövs någon annan stans. Det kan också gälla när vi behöver det där lilla extra skyddet. Liksom änglarna är ärkeänglarna också oerhört stridskunniga.
Detta ser vi ofta bevis på i kyrkornas målningar hur dessa ärkeänglar strider
mot det onda. Kunskapen de besitter är vidare än änglarnas och själarnas. De
rör sig högre upp i hierekin och har mer rättigheter. Ärkeänglarna har också
vingar.

Vem vi ber till spelar ingen större roll till när det gäller trygghet, skydd eller något annat. De hör oss och hjälper oss oavsett om vi ber ärkeängel Michael om hjälp eller någon annan.

Andra ”varelser”


Det finns andra varleser som påminner om änglars utseende. Bland annat så finns det en form av väktare och för enkelhetens skull kan jag beskriva deras uppgifter som att de vaktar ”himlen”. Vi kan se dem lika ljusa som änglarna och med vingar men aningen större. Det finns också snarlika väktare som är ”svarta” skyddar oss mot andra delar som vi inte bör komma i närheten av. De hjälper även till med att hämta själar ibland när det behövs.Vingarnas betydelse

Är ett extra lager självförtroende och respektingivande  men även något som berättigar den som bär dem mer rättigheter (även skyldigheter). Mer rättigheter att beskydda och försvara. De fungerar också som ett ”alarm” när det vädras fara i närheten. Utöver dess praktiska betydelse (flyga) och det jag nämnt så är det också till att vara skrämmande (när det behövs).

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2012-04-18 05:51 #2 av: [Heike]

Kanonbra artikel Yahmer så läsvärt och så sant.Tack för dom givande raderna Kyss


Anmäl
2012-04-18 06:14 #3 av: yamher

alla har minst en skyddsängel om det inte fram kom, och de allra flesta av oss har en själ som skyddsängel. Jag tex har två skyddsänglar varav den ena är min farfar ;)

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2012-04-18 06:27 #4 av: Gaiatri

Tack för en intressant artikel!

Sajtvärd på Andlig utveckling

Anmäl
2012-04-18 06:45 #5 av: [Heike]

Den enda jag har med är min guide,vi släpper varken in änglar eller övriga guider utan vi jobbar bäst för oss själva.Så vi har ju alla minst en skyddsängel som du skriver oavsett dom bär vingar eller ej,Wolf är min men jag kallar honom guide inte ängel.Vingar har han inga men är en underbar själ att samarbeta med .

Ibland händer det andra vill tränga sig på men då kör vi bort för vi har valt att arbeta på det sättet ,vi kompleterar varandra perfekt Glad


Anmäl
2012-04-18 07:32 #6 av: Fjäril

Tack yamher, jag tycker du har skrivit artikeln både proffsig och intressant! Jag känner också att vi har ungefär samma tankar/erfarenhet så det var roligt att läsa.

Tack!

Sajtvärd på Övernaturligt

Anmäl
2012-04-18 07:40 #7 av: yamher

visst finns det undantag som bekräftar reglen. Det finns änglar, själar och ärkeänglar utan vingar beroende på deras arbetsuppgifter. Men eftersom det brukar vara undantaget så tog jag inte upp det för de är sällan skyddsänglar då ;) Vingar är är både en symbol för "status" (det är vi som lägger något negativt i ordet status) och beskydd (rättigheter och skyldigheter)

Det kan vara så heike att du har eller har haft en men som faktiskt valt att backa eftersom du klarar dig med din Wolf.

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2012-04-18 12:37 #8 av: szirius

Tack för artikeln!Glad

Inom antroposofin så sägs det att skyddsängeln/änglarna kan gå in och hjälpa utan att man ber om det tills man går igenom sin 28-årströskel, därefter drar de sig undan lite och man kan känna sig ensam, lämnad (ofta en oförklarlig känsla som vissa har iom sin "30-årskris" ). Skyddsängeln/ änglarna finns kvar hela tiden men efter denna period har man större ansvar att själv ta kontakt med dem s.a.s., de "inkräktar" inte i ens liv på samma sätt utan man har då ett ansvar att själv hålla liv i relationen.

#5  Åh, wolf låter så finGlad. Min son är 10 år och säger bestämt att han har en varg som totem, han ritar ofta vargteckningar och jag tycker det hela är väldigt intressantGlad. Han berättar en massa saker, som tex ibland kan han säga " vargen i mig behöver kött idag!" ( vi äter annars oftast vegetariskt här hemma). Jag är inte alls så insatt i detta med totemdjurOskyldig men jag litar på hans intuitionFlört och vargen verkar ge honom kraft och trygghet, som en osynlig vän han alltid har med sig. Väldigt fint.

Anmäl
2012-04-18 14:28 #9 av: [Heike]

# 8 Vad härligt,har varg med mig  också men en av mina egna katter tog över den rollen för en vecka sedan när han dog men vargen finns med ännu.Underbart att läsa om din son och suveränt av dig att lita på hans intuition,barn är ju så naturliga med detta och vi har mycket att lära av dom.Härligt att läsa ,blir varm inombords Cool


Anmäl
2012-04-18 19:55 #10 av: Gaiatri

Yamher, du skriver att själar kan ibland vara skyddsänglar. Är det när själen är ur inkarnation eller kan en persons själ vara "skyddsängel" även när personen är inkarnerad. Eller att själen hjälper någon på det inre planet då och då även när själen fortfarande är inkarnerad?

Behövs det tid efter döden (för process) innan en själ kan bli skyddsängel?

Sajtvärd på Andlig utveckling

Anmäl
2012-04-18 20:34 #11 av: yamher

Om man tänker sig att själen är vår sanna identitet. Vi är någon på andra sidan. Den personen tar vi med oss ner och "blandar" med vår biologiska och fysiska kropp här. Vi ärver egenskaper och lär oss egenskaper av vår omgivning men vi har också en personlighet som är oss själva. Den är ofta mer självsäker och mer genuin.

När vi lämnar jorden behövs det tid att acceptera förändrigarna och att förstå. Vi behöver också tid att gå tillbaks till den vi är. Vår identitet på jorden blir en "bok" i vår egna bokhylla. Närhelst vi behöver tex "besöka" våra nära och kära tar vi fram identiteten och visar oss som den vi var. Det handlar om trygghet och identifikation. Vi har tillgång till alla våra liv då. När vi har funnit "oss själva" då kan vi vara redo att bli skyddsängel.

Tiden det tar är individuell och låt oss inte heller luras av tiden. Tid finns över allt, den är inte skapt av människan men den går olika fort. Se tiden som gravitationskraften; den skiljer sig från planet till planet för att ge den mest gynnsamma levnadsförhållanden - för mycket kan inget röra sig - för lite och inget liv kan stanna kvar. Dessutom är tiden böjbar jämfört med allt. Det betyder att om två olika mediala etablerar kontakt med andra sidan. För den ene är den timmen ett ögon blick för den andres besökare 2 timmar.

Generellt är deras tid oftare längre än jämfört med vår dvs. ett liv på jorden går i regel ganska snabbt för dem.

Att vara skyddsängel är vi mellan två liv. Om och när man är skyddsängel beror på vad jag ska lära mig. Jag har gjort betydligt mycket färr liv som skyddsängel och gjort ovanligt många liv på jorden. Andra gör fler som skyddsänglar och vissa följer varandra ;) Min farfar är också en av mina skyddsänglar och han gick bort ca ett halvår innan jag föddes men kom till min sida ganska snabbt.

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2012-04-18 21:58 #12 av: [mosshus]

Och innan man är helt grundad;

 

 

Anmäl
2012-04-23 09:29 #13 av: maribell

Vad trevligt att läsa om dina erfarenheter av  änglar, det bekräftar det som jag har förstått och sett också, skönt att få höra andras erfarenheter om dessa otroliga fantastiska varelser, så jag inte tror att det bara är min fantasi.

En  ängel som jag sett var ca. 240 cm hög, hade mörkblå fotsid dräkt och lila linne kappa och en 6 uddig guld stjärna runt halsen. Han var lite mörk i skinnet och hade mörklockit blankt hår med lite grått i , väldigt stilig och en utstrålning av elektrisk energi och ett ofattbart lugn och styrka. Han lämnade efter sig en känsla av vetskap om att han alltid skulle vara där och hjälpa mig..

En annan bild av en ängel? En otroligt stor och stark soldat med rustning av silver och rosa med en självsäker och självklar utstrålning.

Jag har bara sett dessa och fler en gång, och det har gjort så starkt intryck att de alltid finns i mina tankar efteråt.

Så intressant och hoppfullt att de verkar komma närmare och närmare oss.

Tack för bra läsning.Skrattande

Anmäl
2012-04-23 16:29 #14 av: yamher

tack själv. Den höjden lutar det snarare åt en ärkeängel ;) Men det finns så mycket olika där än bara änglar, själar och ärkeänglar. Det är det som är det stora att inse och ta in

Kul att fler kan känna igen sig och bekräfta det jag skriver om

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2012-04-23 22:24 #15 av: szirius

#13 jag tänkte också, som #14  direkt på ärkeänglar Flört

Anmäl
2012-04-24 00:05 #16 av: [truck70]

#13 fin beskrivning, och jag har mött liknande  människor med denna utstrålning.Glad

Anmäl
2012-05-05 15:15 #17 av: Charizq

jag älskar änglarna! och jag är väldig intreserad av teman.

Anmäl
2012-05-12 09:37 #18 av: Maria Katarina

Jag hittade en sida med änglameditationer om nån är intresserad (tyvärr på engelska). Jag har testat ett par med goda resultat! :-) Jag träffade också min skyddsängel och fick t.o.m. hans namn, det var roligt! Och insåg samtidigt att alla änglar inte är klädda i långa fotsida vita kläder... :-).
Här är länken med meditationerna! https://lisabeachy.com/Angel_Meditations.html

Anmäl
2012-05-12 19:29 #19 av: yamher

vad kul! nej de är de inte. Jag upplever oftare tycker jag snarare våra vanliga skyddsänglar (de som är själar o en del änglar har det) de andra har ofta bekväma plagg, väldigt likt dem i antiken faktiskt ;) Men smaken är som baken och det gäller dem med liksom deras stora bredd på olika personligheter (som vi)

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2012-07-12 21:50 #21 av: lizaohman

Vad såg jag då? Jag blev attackerad av någon en natt då varken Fader Vår eller mitt vanliga mantra hjälpte (hit är ingen välkommen som inte vill gott), så till slut sa jag att Nä, nu får du komma, Mikael, och ta bort "honom". Attacken upphörde. Jag somnade till och vaknade av ett SVOOOOOOOOOSH och tittade mentalt upp. Såg en hög ljuspelare med vad som kan uttolkas som huvud med ljusa lockar. Ingen kroppsform alls eller tydliga ansiktsdrag. Vad som fångade min uppmärksamhet var vingarna. Svoshet var när vad det då var slog ihop vingarna framför sig (som en fladdermus), kanske i en beskyddande gest. Och plopp så var han borta.

Fotnot: Attack betyder att någon från andra sidan är för närgången.

Anmäl
2012-07-12 23:20 #22 av: yamher

låter som du har haft besök hos dig, och om det är en ängel eller en ärkeängel, men oavsett är det en mäktig upplevelse. Om det hade varit den ena eller den andra spelar ingen roll för de är lika mäktiga i sig själv. Det underbara med ärkeänglarna som ofta känner till namnen till är att oavsett om vi ber Mikael om hjälp så kan  vem som helst av dem komma. De hör oss och hjälper oss om de kan (o får) dvs Rafael är lika mäktig som mikael som de resterande x antalet av dem.

Jag hade en ängel som hette amadeus och var som en kaxig yngre ängel. Han gick inte av för hacker och ivrig att göra sig jobb även om han saknade erfarenheten. Fast varmaste o tryggaste relationen kommer jag ändå ha till min farfar som följt mig genom hela mitt liv och till min andra skyddsängel som jag har nu, som jag också har band till.

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2012-07-13 09:27 #23 av: lizaohman

Tack, Yamher. Vad som förvirrade mig var att andra skriver om detaljer, färger och utpyntningar. Det är så långt från min upplevelse att jag blev osäker. Det var i så fall min första ängla-syn. Mycket androgyn, ljus och mäktig!!!

Anmäl
2012-07-13 11:47 #24 av: yamher

De har möjlighet att använda sig av oss, dvs som ondska kan söka vår rädsla och visa det vi räds mest för, kan änglar nyttja det vi finner trygghet i. Dessutom tror vi oss uppleva något, på ett visst sätt, allra helst om andra hänvisar att det ska vara på ett alldeles speciellt sätt. Det finns så mycket om o men vad och hur vi upplever ett möte med en ängel. Eller vad vi symbolerar med just en viss person, känsla eller situation.

Som exp under ett jordskalv har vi alla olika upplevelser eller i af olika ord att beskriva samma sak. Oavsett om man kommer att beskriva det som ett mindre obetydligt eller en nära döden upplevelse så kommer det ändå vara ett jordskalv.

Ett möte med en ärkeängel kan alltså upplevas på många olika sätt beroende vad de väljer att visa dig, din egna mediala gåva (om du är seende tex) eller vad du önskar att se osv. Betyder inte att just din upplevelse lizaohman är falsk, utan kanske närmast det "verkliga" medan den som upplever tex en symbol och en färg  är längre i från, oavsett vad som händer.

Det är mäktig upplevelse och fint att du fick respons på din bön att få hjälp. Att få hjälp får iaf mig att känna mig speciell (utan att göra mig speciell bara att jag finner det så mäktigt och en sådan enorm upplevelse).

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2012-09-09 13:16 #25 av: Liealiaa

I just need to know one thing... what does it means when you see angel cry while you are having a hard time because 2 of the people you care a lot about wont eat or sleep?? i'm just wondering ..... Yes and one more thing : I have an old friend who's working with healing, she told me once that I'm an angel and asked me why I came down to earth - she told me then that I'm soooo much of an angel that I can easily get quite hurt if I'm not careful..... What does this mean?? PLZ?? can u help me to understand this correctly?  감사합니다 ( thank you ) ^^

Anmäl
2012-09-09 19:10 #26 av: Lill-Mari

Jag har varit på en Workshop i dag "Lyssna till dina Änglar",fick lära mig att den skyddsängel,skyddsänglar el.guid som man har aldrig är släktingar (nära).

Och att änglar inte har vingar,jag trodde att det fanns änglar med vingar och även utan vingar??

Anmäl
2012-09-10 08:27 #27 av: yamher

okej, Lill-Mari. Jag kan inte svara på vad workshopen baserar sitt material på. Jag utgår från det jag ser på andra sidan samt andras uppfattning och mitt lärande med min mentor.

Jag kan ta mig som ett exp. Min farfar har mer eller mindre varit min skyddsängel sedan han gick bort i samband med min egna födelse. Han har varit den närmaste kontakten jag har haft och också den personen som jag har "bett" om hjälp till innan jag blev medveten om vilka jag har vid min sida.

När jag var 16 gick jag igenom en del traumatiska upplevelser. Då fick jag en kvinlig ängel (själva väsendet ängel). Hon fanns där som ett extra starkt skydd till mig som då hade det riktigt tufft.

Vanliga änglar, dvs väsendet - inte själar som går över till andra sidan, är naturligtvis inte släkt med oss. De tillhör ett egetsläkte. Som jag skrev innan så fyller de en funktion av att värna om oss människor. Ibland behöver vi en vid vår sida under jobbiga perioder genom vårt liv. Några har en vid sin sida under hela sitt liv. Ingen mer värdig. Ingen mer betydelsefull för att man har dem.

skillnaden mellan än själ som skyddsängel eller en ängel är väll som att skyddas av din mamma (själ) eller en hunk (ängel). Den ena känner du, har varma band till och som älskar dig, den andra känner du inte men är ett starkt beskydd.

Dessutom själens egna lärande att faktiskt vara skyddsängel. Det är andra sidan av myntet. Andra delen av meningen med livet (livet som själ). Leva på jorden för att lära sig - att vara skyddsängel för att lära sig den aspekten också. För maximalt lärande.

Jag, personligen skiljer guide och skyddsängel. En guide eller som jag kallar mentor är någon som ska lära mig, ge mig uppgifter att jobba med osv. Min skyddsängel kan lära mig massor också om man e mottaglig men främst se till att jag är säker och håller mig på min väg osv.

Beroende på sin egna kunskap och vad man behöver lära sig så finns det olika lärare. Om det är en själ (tex en indian) gör det inte till en sämre lärare än tex en lärd ängel. Det beror vilken kunskap de besitter. Det e lite fördömsfullt att säga (tycker jag) att själen inte kan vara någon som kan lära mig något för de inte "duger" till.

Om igen, jag baserar min iaktagelse på mina egna erfarenheter, mina möten och vistelse på andra sidan. Naturligtvis respekterar jag andras upplevelser, men det gör mig nyfiken bara var de har fått sin erfarenhet ifrån?!

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2012-09-10 09:19 #28 av: Lill-Mari

Tack yamher för en bra förklaring,jag tror att egna erfarenheter är det man måste lita till.

Anmäl
2013-05-04 15:05 #29 av: [alfy]

Tack för en bra bra förklaring.

Anmäl
2013-08-16 09:04 #30 av: undrarens

vad spännande läsningHjärta detta är yamher och tacksam att en individ(finns säkert flera som gjort det, ingen är ju allsmäktig och "vet" vad som skrivits och berättats överallt ifrån i världen) vill upplysa om tron på sånt här.

har tyvärr aldrig ännu i mitt liv fått uppleva änglar(vilka de nu än må gälla) på det viset som du så klarsynt beskrivit/förmedlat .

med uppleva menar jag då att på de sätt som andra beskrivit deras upplevelser i denna tråd(visst alla fall/upplevelser blir ju unika , är jag fullt medveten om), de var så jag menar.

ej heller andra sidan (fast jag tror att de nog kan finnas nån sån, har sett för mkt som inte går förklaras bort eller att förneka en sådan sida existerar)för jag har inte kontakt med den än på nåt sätt och känt wow kan den se ut såhär ...

tänk vad mkt man kunde få uppleva om man visste sig eller rättare sagt kunde vara mer öppen för att kunna förstå hur ev nåt i dessa fall andra sidan och änglasamspelen det mkt komplexa som det nu kanske är och för evig tid, kommer att vara, så länge mänskligheten(människor alltså) existerar på denna jord. 

jag tänker lite såhär nu vissa själar har ju fått blivit begåvade med vissa "gåvor" (bra tolkare av framtid, bra på att tala , eller förmåga att hitta de "rätta" orden vid the right moments,ser tecken direkt sådär bara, vissa socialt experter sådär direkt utan att de behöver nästan använda nåt ur sitt register,vissa bara "ser" är klarsynta,var så jag menade).

allt detta är ju på nåt sätt bara grader av nåt annat större(vilket har jag dock inte funnit i denna stund jag nu skriver) känns(ifrån mitt "själsregister") det som.

men en sak som nu kom upp en  fråga snarare  när i mänsklighetens historia(5-10 tusen år sedan, hugger bara till med siffror, för sånt borde ju de högre änglarna "veta") bestämdes det när mänskligheten uppnått så pass visdom att ängla-indelning  blev definierad för mänskligheten.

de här anser jag vara information som vore öppet för alla eftersom det beskrivits så väldigt mkt i inledningen av denna "tråd".

jag menar nån ängel måste ju minnas  de.

ja vem vet sin väg...de är väl som med de där myntets 2 sidor igen alla val(hur ljusa dom än är) har ju en baksida som  man kanske inte tänker på att man direkt väljer bort då man gör sitt val, och de där med erfarenheter vilken de nu än må vara kan ju i slutändan bli ett hinder om man nu upptäcker nya insikter(vilket de nu än må gälla),t ex. oj att jag inte hade tänkt i dom banorna förut...

men goda vanor är nog att föredra om man vill hålla livsgnistan upp hela sitt liv, för det vill väl alla som lever.

ingen vill ju se sig själv som "offer" eller "förbrytare" i längden(vem mår bra av såntSpöke genom livet, ingen absolut ingenBomb) ,då tror jag man dör en smula invärtes , och förlorar tron på nåt här i världen.

TårtaTårtaTårtaTårtaTårta till alla (och gör det alla som vågar och kan och har vishetens vindar bakom sig) som vill förmedla goda saker för mänsklighetenVågHjärtaSol.

mörker kan dra iväg nån annanstans.


Anmäl
2013-08-16 10:20 #31 av: yamher

tack undrarens!Blomma

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2013-08-16 12:01 #32 av: [Kattuggla]

Tack yamher för en fin artikel! Blomma

Anmäl
2013-09-12 11:23 #33 av: [saradomin]

var har du fått den informationen, 300 ärkeänglar,  det är omöjligt och möta en ärkeängel, fysiska människan dör vid ett sånt möte.


Anmäl
2013-09-12 15:56 #34 av: yamher


absolut inte. Det är bara felaktigt. Något som sprids av människor av någon anledning. Man dör inte av att möta en ärkeängel. Snarare att du känner oerhört starka känslor i ett möte med dem. Så det beror på hur du hanterar den biten.

Siffran bygger på studie av andra sidan, förfrågningar, möten, erfarenhet, bekräftelse. Det gäller att gå till den bästa källan - vilket oftast är direkt dem som är involverade. Så om jag träffar tio ärkeänglar och de svarar samma sak så är det mer intressant och troligtvis närmare sanningen en vad en människa predikar på jorden om (att det bara finns ett fåtal, eller att det inte går osv).

Jag kan ju ställa samma fråga tillbaks, var har du tagit del av att man inte kan se/möta en ärkeängel? Känner du någon som tycks ha dött efter att ha sett eller mött en? Hur dör man då? Bryter man naturens egna lagar o dör oförklarligt?

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2013-09-12 16:23 #35 av: [saradomin]

vadå har du träffat ärkeänglar, du babblar för mycket, jag försöker förklara för dig av egen erfarenhet, inte av någon bok jag har läst,

Eller av någon studie, och sen vem skulle våga sprida ut det, detta är den dolda kunskapen, och jag upprepar igen det är omöjligt att du skulle ha träffat en ärkeängeln, och hade du isåfall träffat en skulle du inte ha suttit och bloggat om den, den andliga sidan vill också vara dold.


Anmäl
2013-09-12 16:45 #36 av: yamher


okej, vi har lite olika uppfattningar om detta. jag respekterar din åsikt och hoppas att du respekterar min.

Naturligtvis är bekräftelse oerhört viktig del. Och jag är inte ensam om mina upplevelser eller kunna beskriva saker, platser eller personer.

Så din dolda kunskap får vara för dig, och vad som känns rätt för dig. Och om igen nyfiken på vilka som har kilat vidare efter ha träffat en ärkeängel, och av vad de i så fall skulle dö av? För stämmer det du säger så finns det bevis för det. Ingenting sker utan konsekvenser. Så självklart så skulle det vara välkänt om så är fallet. Och personer som inte skulle ha överlevt.

Vem berättar i så fall att de har dött av det? Att det är just så med ärkeänglar? Eller kanske en levande person som säger att det är så. Det är rätt vanligt att sådana idéer kommer från människor. Varför skulle den vara dold? För vilket syfte? Vill de inte att det ska komma till människornas kännedom - då gör det inte det. Inte ens till en grupp utvalda (med den s.k. dolda kunskapen). Vad skulle meningen med livet vara för dig/er då? Får gärna förklara dig mer. Här.

Det är rätt många personer som du i så fall skulle ifrågasätta som har mött änglar och ärkeänglar. Alla uppskattar kanske inte att deras upplevelser blir det ;)

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2013-09-12 16:58 #37 av: [saradomin]

Den är dold för att folk skulle missbruka den, andliga är jättestort, hela detta fysiska livet är beroende av andliga sidan, och den dolda kunskapen och sanningen kanske sitter jag på den, vem vet, men den kan jag bara ge till en sökare, men hittils har jag inte mött nån sökare, nu har du pressat mig så ja har sagt för mycket.

Anmäl
2013-09-12 17:02 #38 av: yamher


okidoki, man brukar kunna ha belägg, bevis eller något som kan bekräfta det.

Jag håller med dig att den s.k. andra sidan finns överallt, och de är del av allt. Bara det att människor tror att allt utgår från dem och allt snurrar runt mänskligheten.

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2013-09-12 17:09 #39 av: J-Artur-K

#33 Jag håller med Yhamer. Jag har själv mött en Ärkängel. Man kan ju möta Gudar o Gudinnor med. Glad Bara för du inte möt en betyder det inte att det inte är möjligt. Så är strunt prat att man dör i så fall i min åsikt SkrattarMen du får ha din åsikt så har vi våran. Glad

Ny dag nya möjligheter
Anmäl
2013-09-12 17:19 #40 av: J-Artur-K

Att det andliga  vill vara dolt stämmer inte heller i min åsikt, Är konstigt att man kan göra astral resa till himlen o gå runt o träffa Gudar o Gudinnor där o även Gud, Väldigt konstigt om dom vill vara dolda. Att man kan göra det. Glad

Ny dag nya möjligheter
Anmäl
2013-09-12 17:28 #41 av: [saradomin]

har du träffat gud

Anmäl
2013-09-12 17:34 #42 av: J-Artur-K

#41 Ja är därför jag skriver det jag skriver. Är ifrån egna upplevelser när jag varit i himlen :)

Ny dag nya möjligheter
Anmäl
2013-09-12 17:38 #43 av: [saradomin]

kan du hjälpa mig, jag vill också träffa gud.

Anmäl
2013-09-12 17:52 #44 av: J-Artur-K

Har du gjort astral resor ? 

Ny dag nya möjligheter
Anmäl
2013-09-12 18:53 #45 av: [saradomin]

nej

Anmäl
2013-09-12 19:43 #46 av: Yon

Det vore en behaglig död isåfall ;)

Det är vår egocentriska syn på allt, som döljer det andliga för oss, men det andliga döljer sig inte för någon.

Molnen döljer solen, men solen har ingen avsikt att dölja sig.

Anmäl
2013-09-12 19:58 #47 av: yamher


Sant Yon! På alla punkter!

Saradomin - borde inte din dolda kunskap åtminstone kunna tillåta dig till det? Måste ändå säga att det är en basal och grundläggande kunskap att besitta för att få lite mer insikt? Jag menar främsta källan till att faktiskt lära sig kunskaper o få insikter om andra sidan faktiskt är från andra sidan? Inte någon människa som säger sig besitta något. Inga böcker. inga egna filosofier. 

Som med alla källor bör man gå till den ursprungliga. Ju högre upp i hierarkin desto bättre är det, när det gäller att få bra svar. Det är ändå ao. Men vi jobbar olika naturligtvis. Med all respekt!

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2013-09-12 20:06 #48 av: [saradomin]

vet du vad laster är

Anmäl
2013-09-12 20:12 #49 av: yamher


ja, det beror på vad du syftar på för laster...

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2013-09-12 20:23 #50 av: [saradomin]

lasterna som driver människan, de som skickar tankarna

Anmäl
2013-09-12 22:08 #51 av: yamher


aha..

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2013-09-12 22:31 #52 av: [saradomin]

ta bort dina laster först, och sen kan du snacka om andlig utveckling, ni är på fel väg allihop, jag vet att ni har andliga förmågor, men till vilken nytta, i detta livet gäller och utvecklas andlig så man inte ska behöva inkarneras igen till detta helvetet, det räcker inte och träffa gud eller någon ärkeängel, eller har kontakt med andra sidan, och tror att man har utvecklats andligt, det känns inte som det finns någon andlig här, ni bara nonchalerar mig, så beter man sig inte om man kallar sig andlig.

Anmäl
2013-09-12 22:34 #53 av: J-Artur-K

Du låter mer som en skeptiker som håller på driver med en  Skrattar

Ny dag nya möjligheter
Anmäl
2013-09-12 22:42 #54 av: [saradomin]

jag förstår inte riktigt vad du menar med skeptiker

Anmäl
2013-09-12 22:57 #55 av: J-Artur-K

Du driver ju med oss, du kan ju inte vara seriös , Skrattar

Ny dag nya möjligheter
Anmäl
2013-09-13 07:45 #56 av: yamher


Jag har inte nonchat dig, du svarar ju ändå inte på några frågor och jag kommer definitivt inte höja dig till skyarna. Så jag vet inte vad du vill att jag ska göra?

Den där trappan av visdom är också ett påfund av människor i strävan att aldrig behöva komma ner o leva mer. Rent önsketänkande att vi kan påverka allt omkring oss. Ett kontroll behov. Lika mycket som att det skulle vara vi själva som skapade våra egna liv. Man måste förstå meningen med livet, med själen och alltet för att få ett hum hur komplext detta är samt vikten av att alla bidrar med sitt om de har levt jätte länge, helt nya eller vilken väg de än har tagit. :) 

Misstänker att du är inte så mycket sökare själv annars borde du ha hittat den du söker. Riktiga sökare hittar det de söker :)

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2013-09-13 09:13 #57 av: [saradomin]

jag är på denna sajten för att jag känner mig ensam, inte för att lära mig något av er, det behöver jag inte, jag söker en andlig partner, och det har jag sökt i 3-4dagar inte i flera år, gumman. Och sen vad kan jag lära mig av schizofrena personer. Jag sitter själv på den ultimata sanningen. 

Du behöver hjälp med dina laster, de är väldigt starka, och styr dig hur lätt som helst.

Anmäl
2013-09-13 11:14 #58 av: yamher


aha skriver som jag redan har skrivit, det återstår att se :)

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2013-09-13 11:29 #59 av: [saradomin]

Jag vill inte argumentera med dig mer, ta bort den negativa energin från dig först, sen kan du komma och kommentera något om andliga, det känns obehagligt och diskutera något med dig yamher, jag ser inget andligt i dig, jag kan hjälpa dig om du vill, då får du sluta och se ner på mig, och jag kan förklara varför du gör så, dina laster är rädda för mig gumman, de är vakna och har redan läst av mig. 

Anmäl
2013-09-13 11:35 #60 av: [saradomin]

Och sen om du är andlig så borde du veta att det finns inget slump, bara ödet att jag hamnade på detta sajt. Istället för och döma mig efter en kommentar.

Anmäl
2013-09-13 12:43 #61 av: lizaohman


Saradomin: Jag känner mig inte bekväm med inlägg som är direkt nedlåtande. Dina "gumman" känns inte alls bra i ett offentligt forum där en seriös diskussion pågår. Ingen har varit särskilt dömande mot dig?  Självklart händer det att någon ber om ett förtydligande ibland.

Du talar om inkarnation till jorden IGEN, vilket alltså är reinkarnation. Detta är långt ifrån självklart anser jag. Av alla de guider och ledare samt andra andar som jag hört uttrycka sig har inte en enda en sagt att det är omöjligt MEN att de inte känner någon som varit nere på jorden fler än en gång. Så jag vet inte vad jag ska tro. Och det är väl det det handlar om till syvende och sist. TRO. Inte vetenskap.

Anmäl
2013-09-13 13:04 #62 av: [saradomin]

Jag syftar på yamher, och det är inga kommentarer som du kan se, jag har haft lite mejlväxling med yamher,  jag förstår inte vad du menar jag har själv varit här tidigare, och känner flera som varit här tidigare, men tidigare liv intresserar inte mig, jag har fullt i detta liv, så vem orkar tänka på tidigare liv, det är en anledning att själen blockerar oss och minnas de, hade vi minns de alla  tidigare liv,  som vem kan veta, miljoner eller miljarder liv på olika planeter, hade vi blivit mentalt sjuka allihop.

Anmäl
2013-09-13 14:31 #63 av: yamher


Ärligt talat saradomin var det du som kom klampande in och var fördömande. Jag behöver inte ange vad du ansåg om mediala eller andra personers upplevelser eller liknande. Jag var öppen och ställde frågor till dig som du snabbt avvisade. Jag har varken sett ner på dig, varit negativ eller haft för avsikt att lära dig något.

Så jag med fler tycker att det är otrevligt. Kanske du ska se om i ditt eget hus innan du vet vad du ger dig in på?

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2013-09-13 14:47 #64 av: [saradomin]

Okej då jag ber om ursäkt om jag har retat något. Jag har varit ensam  en längre tid, behöver kanske tid med det sociala, och jag är på denna sajten, bara för god syfte, jag har kanske gått hårt fram, ja ska skärpa mig. 

Anmäl
2013-09-13 15:31 #65 av: lizaohman


Jag tänker att vi ska hålla oss till ämnet - änglar. Fler med upplevelser, som vill dela med sig?

Anmäl
2013-09-13 16:45 #66 av: yamher


tack lizaohman! Skulle vara jätte intressant att få höra fleras upplevelser!

 

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2013-12-31 03:45 #67 av: love and ligh

The Angels Love us

Anmäl
2014-03-21 17:01 #68 av: Twiro

Jag tror verkligen inte att den andliga sidan försöker hålla sig dold. Jag är  inte bra på att se...än, men jag kan känna dem hela tiden och ber ofta att de ska vända mina tankar åt det håll som blir till det bästa för mig o mina närmaste, jorden....etc, det är svårt att slutaSkämtar

Det finns en gammal bok av Marianne Williamson som heter Åter till kärleken. Änglarna förmedlar villkorslös kärlek, det är inte svårare så.......och ändå så svårt.

Meen, det fungerarGlad

Anmäl
2014-03-21 18:02 #69 av: Älvan

Hej

Jag har sett vingar på människor. (Ser ibland auror)

Någon som kan något om änglar i människokropp?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.