Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktuella världshändelser Andlig utveckling - Psykologi Astrologi Boktips Bön - Invokation - Affirmation Chakran - Psykiska kroppar - Hälsa Devor - änglar - naturväsen Esoteriskt/Teosofiskt Evenemang - Retreats - Kurser Gud Healing - Hälsa Hjärtat - Kärlek Humor Inspiration-Förebilder Konst - foton Livsprocesser - Utvecklingsproblem Ljusarbete - Tjänande Läsvärt - tänkvärt Meditation Medlemspresentationer Medvetande - själen Musik - Film - Youtube OT - off topic Om sajten/om iFokus Omröstningar - undersökningar Ordförklaringar Själen - anden Stjärn - Änglamänniskor Tal och symboler Universum Upplevelser Övrigt
Andlig utveckling

Hjärtchakrats utveckling

2008-02-20 19:45 #0 av: [Mariann]

Vad händer när själen knackar på hjärtats dörr? Hur och i vilka steg utvecklas hjärtat? Hur rensar man hjärtat och hur använder man det? I denna artikel kanske du kan hitta några av svaren.

Vad händer när själen knackar på hjärtats dörr?

När strömmen blir starkare från själen ner genom personligheten, när själen kallar på oss, uppstår det en inre oförklarlig längtan efter ljuset - hemlängtan- som vi alla säkert känner igen. Denna ström, eller snarare dropparna som droppas ner från själsplanet, ska bli till en strid ström och denna ström är inte bara själens uppgift att bygga, utan det har vi som peronligheter lika stort ansvar för att bygga den nerifrån och upp.

Efter många livs sökande och liv i kloster/meditation, så har strömmen blivit starkare och starkare och därmed aktiverar den i oss allt gammalt skräp som vi inte längre har behov av. Så allt som vi har byggt in under många, många liv här på Jorden kommer till ytan så som rädsla, ångest, ensamhet, skuld, tyngd , gråhet mm. Allt detta ligger som lager runt hjärtchakrat och ska efterhand rensas bort och förvandlas. Dessa lager hindrar oss i att kunna vila i hjärtats stillhet och att känna livsglädje. Dessa måste rensas bort så vi återigen kan känna ljuset och kärleken, och att vara själsgenomströmmade, dvs vara själar.

Dessa tre lager omkring hjärta är

1 Traumerna, som ligger närmast hjärtat

2. Uppgivenhet- självmedlidande- gråheten, ligger som ett lager utanpå det första av traumerna.

3. Stolthet- trots- överlevnads jag, detta lager ligger ytterst utan på de andra. Detta lager gör att vi får större fundament, större indiviualitet. Vilket är mkt positiv.

Detta som ligger i lager 2, ångest, sorg, smärtor, tyngd, ensamhet, hoplöshet, besvikelse, uppgivenhet, vred mot Gud, skuld mm är det som hindrar oss i att vila i hjärtat stillhet.

Så vad man kan konstatera är att för att komma åt traumerna måste vi förbi först vår stolthet = ödmjuka sig, och att be om hjälp är inte alltid lätt här. vi kan också vara trotsiga som små barn... vill inte... men förbi detta måste vi, om vi ska ha en chans att komma åt lager 2 och 1. Livet självt gör ju oss också ödmjuka, så att vi kan symboliskt falla ner på knä och be om hjälpen. Men i de få terapier jag dels gjort och dels hört talas om är det inte alltid lätt att falla på knä, att göra sig naken inför Gud. Isynnerhet om lager 2 innehåller en vrede mot Gud.

Faserna på hjärtas väg

1. AVSLÖJANDE AV DET VI SAKNAR. Egostyrd, Gud stöttar mig, tror sig kunna mer än man kan, högmod, missbruk av förmågor, glamour

2. BEGRÄNSNINGAR. fysisk smärta, fastlåst, upptäcker att Gud inte hjälper, mister materiellt och/eller image, mister hjärtlinjen

3. MAN GÖR SIG HÅRD. vrede mot Gud-livet- andra, sköld framför hjärtat, stolthet, mister tron, vreden gör en tom, jaget har blivit en garanti för ett säkert liv "tryggt" liv.

4. EGOTS NEDBRYTNING. inget lyckas, inre tvångströja, ev sjukdom, inre smärta, ensamhet, skuld, sorg, självmedlidande, längtan efter kärlek och frid, ödmjukhet, bön om hjälp.

5. VILJAN TILL KÄRLEK. rening av hjärtat, acceptera vad livet bringar, kalla på Kristus, bön, meditation och andliga studier, etik, hjälpa andra, frid och djup.

6. KÄRLEK. aktivering av hjärtat genom daglig användning, glädje, medkännande kärlek, varsamhet, frihet från bekymmer, själuppoffrande, ansiktslös tjänande, tacksamhet, leva av Guds nåd, frigivande av förmågor, förbunden med Jorden, tjänande, världstjänare i det Gyllene nätverket.

Självklart är det glidande övergångar mellan dessa faser, som jag bara satt nyckelord på. De flesta av oss är i faserna 4 och 5 och några i fas 6.

Hjärtchakrats utveckling och de 12 bladen

Hjärtat innehåller 12 blad som motsvarar olika stadier i utvecklingen. Mänskligheten som helhet har inga blad utvecklade utan de två yttersta håller på!

1. 1-3 bladen. En viss frid, god vilja, humanitet. tar sig också utttryck i en längtan efter partner. Det handlar mer om det fysiska det konkreta.

När man har alla 3 eller delvist alla tre i aktivitet så övar man i att vara bra föräldrar, goda partners osv. dvs förmågan att offra sig för de närmaste.

2. 4-6 bladen. Djup frid, tillit, glädje. Handlar mer om självet, inre kriser, presige, mista det man håller av, djupare förlåtelse och ömhet, vänskap, önskan om att bygga bro till andra. positiv hållning. Vegetarism kommer in här.

3. 7-9 bladen. Djup övergivning till Gud. Helgon, Mystiker. Längtan efter Gud. Andlig utveckling, själen inkarnerar till viss del. Religiös. Redo till invigning, Att ha ett Gudsförhållande och en holistisk livssyn är här naturlig. Här finns också en stark fas av att överlämna sig till Gud. Hela personligheten önskas förlöst.

4. 10-12 bladen. Hjärtat koordinerat med den gudomliga viljan och visdomen. 1-3 invigningen. identifikation med det kollektiva lidandet, jorden och mänskligheten. en djup smärta förbinder människan med Jorden och mänskligheten. Livet upplevs succesivt med Guds ögon. Ser att Gud är med i allt liv. Djupare självuppoffring för världen. Praktisk mystiker.

Alla mästarna i Det stora Vita Broderskapet har 12 blad fullt utvecklade.

När använder och hur rensar vi hjärtat?

Hur rensar vi och vitatliserar hjärtat? Genom att vara i hjärtats stillhet - sträva efter det. genom Hjärte meditation som är en dynamisk och skapande meditation. Meditation från 3 ögat skapar ingen andlig utveckling, men den kan skapa en vis frid och harmoni.

Hjärtemeditation skapar kontakt till själen och till universums hjärta/Gud. Regelbunden hjärtemeditation är en träning i diciplin. Det gör att de inre ljusvärldarna kan börja lita på dig och desto fler ljusväsen dras till dig och hjälper till med att rensa, beliva och förvandla dina kropapr. Änglar och devor bygger in ljus och kärlekspartiklar i våra kroppar, de förvandlar, rensar och belivar oss genom stillhet i hjärtat och hjärtat vitalieseras, när det rensas och förvandlas inifrån, genom inströmning av Kristusljus och när det används till gagn för andra. t.ex. ställa sig till förfogande i daglig ljusförmedling och meditation som inte är personlighetsrelatera.

* t.ex. genom daglig öppning för ljuset punkt 1-2-3

*meningar som: Kristus kom in i mitt hjärta och gör det levande (innerligt= genom längtan kallar man på Gud/Kristus mer desperat= störrre gensvar).

* Gud manifestera dig i mitt hjärta

* Universums hjärta jag öppnar mig för dig, genomströmma mig, använd mig!

*Kristus skapa en levande ljusström genom mitt hjärta till tjänst för världen.

* Kristus/Maria/Heligeanden kom in i mitt hjärta och gör det levande/ låt mig känna din närvaro.

* Visualisera solen i hjärtat.

* Hjärteböner: Jag ger efter... jag överlämnar mig...

* Ev. Meningarna från punkt 4 i Daglig Öppning för ljuset (samklang med universums hjärta)

*Hjärtemusik

*Använda hjärtat

Med tiden blir strömmen från själen mer stabil och det blir lättare att vara i hjärtats stillhet och glädje, oavsett vad som händer i det yttre och i din personlighet.

Hur använda hjärtat?

* när man öppnar sig i nära relationer

* ber för andra

* Välsignar

* Healar

* skapar ett grupphjärta

* deltar aktivt i tjänster

* tänker globalt och universellt

* När man ber Gud - Kristus o änglarna vara med

* inre korsfästelse och uppoffring

* en hållning av ihållande bön

* identifierar sig med det Gyllene nätverket

 

Vi får alltså räkna med att vi har ett hårt arbete framför oss i 2-3 inkarnationer för att kämpa för att ljuset ska vinna i oss!

Mariann Andersson

 

Anmäl
2008-02-21 07:56 #1 av: [Mariann]

Ifall det finns människor här som har fler tillägg i hur man använder hjärtat. så känn er fria att bidra med ert här!!

Anmäl
2008-02-27 19:50 #2 av: gyllenehjartljuset

Du nämnde inte hur ont det gör när man släpper blockeringar i hjärtat. Har först de senaste två åren fattat att det är hjärtöppningar lite i taget som jag känt de sista 10 åren. Jag trodde det var fel på mina njurar eller njursten, gallsten. När man vet vad det är kan man slappna av i smärtan på ett annat sätt.

Anmäl
2008-02-27 21:27 #3 av: Hoppfull

Men alltså hur vet du att det är det som gör ont gyllenehjärtljuset? Jag har smärtor som jag trott varit lever, bukspottkörtel, njurar och galla jag med... fullt frisk, alla prover är toppen. Menar du att det kan vara detta? Kan man få andra fysiska problem av den här utvecklingen man håller på med?

Anmäl
2008-02-27 22:21 #4 av: [Mariann]

T.ex. kan hjärtklappning dvs hjärtat dansar polka, kan mkt väl vara utrensningar av gammal ångest...

#2 Klart att det kan göra ont att rensa blockeringar, men artikeln handlar inte precis om det, utan om hur man använder hjärtat och lägger mer fokus på HUR man rensar hjärtat. Men framför allt ville jag nå ut med infon om att hjärtat utvecklas genom dessa faser och dessa blad, genom denna artikel.

"Biverkningarna" är en annan sak... Flört

Men visst kan dessa diskuteras här också...

 

Anmäl
2008-02-27 22:34 #5 av: Ijin

Jag använder knappt mitt hjärta, logik har tagigt över..

Anmäl
2008-02-27 22:35 #6 av: [Mariann]

klart du använder ditt hjärta annars hade du inte levt ;)

Anmäl
2008-02-27 23:18 #7 av: Ijin

#6 Jo, men inte det mentala hjärtat, bara det fysiska:p

Anmäl
2008-02-28 07:39 #8 av: [Mariann]

#7 finns det ett mentalt hjärta?

Får jag fråga... har/haft du nått djur? typ hundar, katter, ormar, möss osv...

Anmäl
2008-02-28 08:24 #9 av: Gronstedt

Nog finns det väl ett mentalt hjärta! Och ett emotionellt, skulle jag vilja säga. För mig har nog det mentala varit det som varit svårast att acceptera, eftersom det gör mig sårbar på ett så att säga vuxet, vardagligt plan. Det emotionella hjärtat, den biten av en som liksom sväller när man ser en gullig katt, eller gråter när man ser ett skadat djur, är mer direktkoplpad till reptilhjärnan och inte alls så jobbig.

Anmäl
2008-02-28 09:46 #10 av: Hoppfull

Aha, då är det i reptilhjärnan jag har mina blockeringar!

Anmäl
2008-02-28 09:48 #11 av: Gronstedt

Vaddå, blir du inte hjärteknipt av gulliga katter Förvånad?

Anmäl
2008-02-28 09:54 #12 av: Hoppfull

Knappt... kattungar är väl söta, men helst på avstånd och djur gillar jag inte alls (nu kommer jag att få skit, har fått det förr men så är det för mig...).

Anmäl
2008-02-28 10:02 #13 av: Gronstedt

#12: Du slipper för min del! Men finns det inget som berör dig så där direkt, utan genväg över intellektet - antingen du blir glad, ledsen, arg eller rädd? Andra brukar dra fram små barn som objekt som påverkar sådär, men de inger mig mest avsmak (vilket är ännu mindre comme il faut att tycka).

Det behöver väl inte vara fel att köra mer på intellektet än på reptilhjärnan? De flesta brukar tycka att intellektet är den "bättre" delen. Jag tror dock att man bör ha kontakt med sin reptilhjärna, eftersom den styr så många "automatiska" funktioner, att man kan bli förvirrad om man inte vet vad den ställer till med och varför. Fast det gäller kanske bara mig, som är mer reptil än intellekt i vissa avseenden?

Anmäl
2008-02-28 10:15 #14 av: Hoppfull

Jodå jag blir berörd av känslomässighet. Människor som visar känslor för varandra, blottar sig kanske man kan säga. Fast det kanske egentligen är det djuren gör men det är helt naturligt för dem? Precis som bebisar... det är ju ofta så att bebisar berör just för att de är så helt naturliga. Barn som blivit lite större och protesterar upplevs ju sällan som lika tilltalande Förvånad jag tycker oxå att bebisar är fina... särskilt om de ligger i någon annans famn Förvånad Oskyldig

Jag tror oxå så, och jag skulle behöva ha bättre kontakt med min reptilhjärna! Den styr ju de naturliga funktionerna som rädsla, ilska, sexualitet men även glädje och eufori. Alla dessa har jag från barnsben lärt mig att undantrycka!

Anmäl
2008-02-28 13:55 #15 av: [Mariann]

Det ni snackar om (för mig) är rotchakrat och sakral chakrat har inget å göra med hjärnan, för mig alltså...

Anmäl
2008-02-28 14:20 #16 av: Hoppfull

Aha, och de har ingen koppling till hjärnan? Jag trodde i min enfald att allt var sammakopplat och hängde ihop liksom...

Anmäl
2008-02-28 19:33 #17 av: gyllenehjartljuset

Jag tänkte bara säga att när man arbetar med att öpna hjärtchakrat och använder hjärtmeditationer kommer smärtan och att jag till slut fattade vad det var är tack vare en clairvoyant läsning. Nu kan jag välkomna smärtan för jag vet att den hjlper mig at känna mer.

Anmäl
2008-02-28 19:53 #18 av: Ijin

Finns få djur jag gillar.. Väldigt få..

Anmäl
2008-02-28 20:12 #19 av: [Mariann]

#17 Absolut, Glad

det händer mkt när man jobbar med hjärtat  ;)

Det kan också vara motsatt att när man börjar jobba m hjärtat försvinner de smärtor man eventuellt hade för att det fattades att just rensa o använda hjärtat... så det finns en variant av "biverkningar"... och de kan variera under ett liv också....

Anmäl
2008-02-28 20:18 #20 av: gyllenehjartljuset

Precis, mina smärtor var borta under ett antal år när jag hade hållt på med ljusarbete rätt så intensivt. Men jag gick nog in i en annan djupare fas för ca 2 år sen för de kom tillbaka på ett lite annorlunda sätt

Anmäl
2008-02-28 20:26 #21 av: [Mariann]

#16

jag ser ingen koppling till hjärnan på så vis mer än att man tänker efter man känner

Men självklart hänger allt ihop också...

alla chakran hänger ju ihop och sakral korresponderar med halsen och solarplexus med tredje ögat om jag inte minns fel osv...

Jag är inte gör kunnig i chakra historierna... då får jag läsa på...

men Asger skriver så HÄR om hjärtchakrat, där läser jag inte in nått om nån mentalt hjärta...

jag är övertygad om att man förväxlar mentalkropp med känslo/Astralkropp och de lägre chakrana här i detta fallet.

Så känns det för mig iaf...

Anmäl
2008-02-29 08:40 #22 av: Gronstedt

#21: När jag säger "mentalt hjärta" menar jag de reflekterade känslorna, till skillnad från de kortvariga känslor som inträffar till följd av yttre stimuli (rädsla när det morrar i en buske, till exempel).

Exempel: En hastig förälskelse till ett tilltalande objekt är en sak, en reflekterad känsla är det när man känner kärlek och arbetar på ett förhållande. Det sistnämnda engagerar det "mentala" hjärtat, och det är jag inte bra på att använda. Jag brukar oftast låta djupare känslor fara för att de inte är värda ansträngningen - i den mån jag alls har dem.

Anmäl
2008-02-29 08:43 #23 av: [Mariann]

Ok, tror jag förstår bättre... du använder hjärnan och analyserar känslorna? Dvs tänker efter före?

Anmäl
2008-02-29 08:57 #24 av: Gronstedt

#23: Det är nog mer att mina känslor av "högre" art är ganska svaga. Därför säger intellektet "Äh, skit samma, det är jobbigt!" i stället för att jag engagerar mig i något emotionellt.

Jag har några "passioner", men de är mer fysiska än emotionella (hästar, hojar, huset, trädgården). För mig kommer nog intellektet först, därnäst köttet (fysiska upplevelser och förnimmelser) och en bra bit efteråt känslorna. En kall fisk!

Anmäl
2008-02-29 09:25 #25 av: Hoppfull

Hmmmm Gronstedt!! Kall?? No way!! Du är ju varm nästintill glödhet i din passion (alltså så som jag uppfattar dig).

I viss mån kan jag känna igen mig i det du beskriver, att tillåta sig/visa känslor gör en ju sårbar och har man blivit sårad skaffar man sig starkt skydd. Bl.a. genom att rationalisera bort känslor. Det kanske inte gäller för dig förstås men jag har nog gjort så.

Anmäl
2008-02-29 09:28 #26 av: [Mariann]

I hjärtchakrats utveckling står det om att man gör sig hård för att skydda sig själv och hjärtat.. man kör upp en sköld framför hjärtat. Denna sköld krakelerar tillslut och det gör ont....

Anmäl
2008-02-29 09:39 #27 av: Hoppfull

Jo... jag läste visst det det där...*host host* men när den väl brister är det även oerhört befirande... visserligen mår man jättedåligt både fysiskt och mentalt men ändå (man och man, jag menar jag förstås)!

Anmäl
2008-02-29 09:42 #28 av: Gronstedt

#26: Word! Det gör skitont! När jag jag för ett antal år sedan upptäckte att hatet som varit mitt liv hade sipprat bort, bröt jag ihop totalt och hade inget centrum och ingen riktning i mitt liv. Många år av sjukdom och övervikt blev följden innan det började vända. Att jag är här och breder ut mig är en nyhet, för 1,5 år sedan hade jag hellre låtit hala mig över glödande kol än vara så här öppenhjärtig, och jag hade hellre påträffats död i ett dike än stått hela dagar på mässor och pratat oavbrutet med okända människor.

#25: GeneradKyss. Du är för snäll, Hoppfull! Du vet ju att jag egentligen är ett stört fetto vars roll i livet är att vara slagpåse, eftersom jag inte är riktigt mänsklig - så då kan det där inte vara sant! Fast egentligen förändras jag nu så snabbt att jag inte egentligen vet vem och vad jag är eller blir. När jag miste mitt hat var det en plågsam process att inse att jag över huvud taget hade känslor - men när jag insett det var det nästan lika jobbigt att inse att jag inte hade speciellt mycket av dem, eller i alla fall att de inte liknande andras riktigt. Jag blir liksom upprärd av fel saker.

Anmäl
2008-02-29 09:49 #29 av: Hoppfull

Hahaha, möjligen när du beskriver dig själv så där är du en knasboll!! Men i mina ögon en oerhört sympatisk sådan vars tankar och åsikter jag värderar mycket högt!

Men å andra sidan Gronstedt, vem har fått patent på att bestämma vilka saker som är rätt eller fel att bli upprörd över! Jag tror att alla vi som valt "kostigarna" vid sidan av den stora breda motorvägen blir ifrågasatta vad vi än gör! Så det är nog bara att gilla läget och försöka gilla sig själv (fast det är väl mest mitt problem...).

Men att inse att man inte liknar andra är i sig en process av acceptans som tar en stund. Jag har ägnat stora delar av mitt liv åt att försöka passa in, det har inneburit att bära våld på min egen person och det har uteslutande gjort mig olycklig, troligtvis mest för att jag inte själv förstod att det var det jag höll på med! Först nu de senaste åren har jag kommit närmare att bara låta mig få vara jag.

Anmäl
2008-02-29 10:11 #30 av: [Mariann]

Jag gillar er två!!! Kyss

Anmäl
2008-02-29 10:13 #31 av: Hoppfull

Tack detsamma Mariann!!

Anmäl
2008-02-29 10:23 #32 av: Gronstedt

#29: Det är inte min "beskrivning", det var min verklighet under en följd av år. Därför är det svårt att tro att jag nu hittat ett sammanhang där det inte är sant längre. För ett år sedan kom jag hem från ridskolan och sade till min Significant Other: "Konstigt, de verkar inte veta att jag är en paria". Fast de har inte upptäckt det än Förvånad!

#30: Kyss.

Anmäl
2008-02-29 10:34 #33 av: Hoppfull

Vem/vad är det som gett dig den bilden av dig själv?

Anmäl
2008-02-29 10:35 #34 av: Gronstedt

#33: Mina så kallade klasskamrater i grundskolan. De hade åtta år på sig att göra det, så bilden sitter/satt rätt hårt.

Anmäl
2008-02-29 10:42 #35 av: Hoppfull

Aha, hm känner igen mig i det för mig var högstadietiden värst! Och faktum är att de var det svåraste för mig att förlåta för att det satt så hårt, men det gick och det är jag oändligt tacksam över idag.

Anmäl
2008-02-29 11:12 #36 av: Gronstedt

Fast jag har inte själv beskrivit mig så eller känt mig så, bara varit väldigt van vid att bli behandlad så och betraktad så. Kanske därför jag tycker bättre om djur än om människor.

Anmäl
2008-02-29 11:30 #37 av: Hoppfull

Vad tänker du om sådana tankar som att man kan bara bli behandlad på det sättet om man tillåter det själv?

Jag tycker ju att det stämmer i viss mån men inte fullt ut. Jag tror inte att jag hade kunnat förhindra deras syn på mig, möjligen om jag inte hade varit mig då... Nu som vuxen har man ju lite andra valmöjligheter än man hade som barn.

Anmäl
2008-02-29 11:47 #38 av: Gronstedt

#37: Det där var det sannaste jag läst på länge: "möjligen om jag inte hade varit mig då..."

Jag hade kunnat ta emot lite mindre och slagits lite mer, men skillnaden hade förmodligen blivit marginell. Eller så hade jag fått mer stryk. Som vuxen kan man ju välja var man ska finnas, som barn i skolan sitter man där man blivit satt. Om när skolpersonalen talar om för en att man måste bjuda till lite att vara som andra om man vill slippa kompanistryk, så har man inte orden att hålla det där brandtalet som ska reformera världen ...

Det skulle vara VÄLDIGT spännande att få veta vad det som tycker att det bara händer om man tillåter det tycker att jag borde gjort. Kom igen, svara gärna!

Anmäl
2008-02-29 13:10 #39 av: [Mariann]

#38

Jag tillhör inte dom som tror det, att saker händer för att man tillåter det...

Jag tror det finns många djup i det där, jag har också varit offer i skolan...

 

Anmäl
2008-05-01 11:26 #40 av: [Mariann]

Här finns lite mer om hjärtats 12 blad på engleska... mkt bra!

http://meditationtraining.org/Service/heart/12HeartVirtues.htm

 

Anmäl
2008-05-01 11:34 #41 av: marias777

ojojoj,här var det mycket att läsa och ta in...:)

Anmäl
2008-05-01 11:37 #42 av: [Mariann]

Jooo artikeln är riktigt bra, på så vis att den säger mkt... iaf sa just dessa förståelser om hjärtchakrats utveckling mig mkt när jag först stötte på det Oskyldig

 

Anmäl
2008-05-05 21:20 #43 av: [Mariann]

Om man kikar här på bladen och vad de står för vad som utvecklats i oss och vad som är på G.

Tycker ni att ni kan se var ni är?

Har ni en möjlighet att få en uppfattning om hur många blad som är utvecklade i ert hjärtachakra?

Ni behöver ju givetvis inte svara hur många...bara ja eller nej!

Anmäl
2008-05-05 21:29 #44 av: Hoppfull

Jag tycker att det finns blandningar... kan det vara så? Menar du uppe i artikeln eller nere i länken förresten?

Anmäl
2008-05-05 21:31 #45 av: [Mariann]

Nu fick ajg den eventuellt briljanta iden om å skapa en undersökning så det rä gjort...

det finns överlappningar så visst är det inte helt lätt... men ett cirka sådaär...

men gör det hellre i undersökningen man behöver ju inte röja sig genom å skriva...

här räcker med ja eller ett nej!

Anmäl
2008-05-05 21:41 #46 av: marias777

Det här tyckte jag var intressant.....hmmm låt mig seee.....:O))))

Anmäl
2009-02-21 17:04 #47 av: [Mariann]

till denna artikel har jag nu fått ritat up en kurva som passar stycket "faserna på hjärtats väg" punkt 1-6. Lägg in den text för varje punkt på denna kurvas motsvarande siffra.

Anmäl
2014-01-22 16:10 #48 av: [Alder]

En ingående bra beskrivning på hjärtchakrats utveckling som man har nytta av när man börjar känna dragningen inåt.Ler


Texten tåls att läsas noggrant och med öppenhet. Under ytan av alla karmiska lager döljs det en hel del som kommer fram.men man får inte se alla lager på en gång,för det skulle man inte mäkta med.utan det går hand i hand under resans väg så att säga.


Som TS Beskriver i slut ordet av texten:
Vi får alltså räkna med att vi har ett hårt arbete framför oss i 2-3 inkarnationer för att kämpa för att ljuset ska vinna i oss!
   

Anmäl
2014-02-25 15:53 #49 av: Älvan

Jag vill tipsa om en vacker låt jag lyssnar till varje dag som jag tycker sammanfattar allt i artikeln;

Servant of peace på spotify i mitten av låten kommer den engelska texten som är underbar!

http://open.spotify.com/track/4ZlPOeUfkliL7yuSzZcSg8

Anmäl
2014-03-11 08:05 #50 av: The_pearl

Oj så invecklat allt kändes när jag läste detta! :) haha
Jag har precis börjat meditera, öppna upp mina chakran för att till slut hitta mitt inre jag å få kontakt med andevärlden.
Jag har aldrig förr mediterat, men när jag nu gör det händer det hundra saker i min kropp, jag börjar gråta i meditationen (särskilt när jag går igenom hjärtchakrat å halschakrat), jag blir iskall, känner mig svimfärdig, får svårt att andas osv. Enligt mitt medium är det blockeringar som släpper.
Efter en meditation är jag helt slut, hade kunnat gå å lägga mig och sova!
Det är iaf spännande detta!
Jag är spänd på att se vart jag hamnar, se vilken utveckling det blir för mig själv.
Otroligt häftigt! :)
Tänk den dagen då allt släpper, så coolt! :D

Anmäl
2014-03-11 09:44 #51 av: Älvan

Detta är överhuvudtaget inte invecklat att öppna hjärtat däremot jobbigt ibland.

Hat och hämndbegär tar mycket mer energi än kärlek. Man blir inte sjuk av hjärtats rening. Man blir sjuk av avsaknaden av kärlek som då inte flödar genom hjärtat.

Jag tycker artikeln är bra på sina sätt men har minst följande begränsningar;

Om man är ny inom dessa begrepp skulle jag tro att det är bättre att skippa artikeln och börja med kärlek
. Kärleken renar hjärtat automatiskt om man bjuder in den och verkligen menar det med "hela hjärtat". Om man inte klarar det från början finns massor med metoder att hjälpa hjärtat öppna sig.

- meditation
- be änglar, guider, andra ledsagare hjälpa att vägleda
-mycket musik hjälper
-dans
-sång
-konst
-umgås m djur o små barn
-umgås med kärleksfulla personer
-effektivast enl mig att överlämna sig till Gud.
- skicka kärlek till människor man inte gillar. Då villkorslöst och med stor empati för personen. Detta renar mycket effektivt från hat. Detta är en buddhistisk metod.

-använd hjärnan och ihärdigt tala om för digsjälv att du vill ta emot och ge kärlek

-använd attraktionslagen för att tillföra kärlek i ditt liv. Finns bra råd här på ifokus på attraktionslagssidorna

Många böcker, religioner, youtubeklipp och ex Bibeln ger vägledning.

Jag sammanfattar hela hjärtats rening i en enda mening;

STÖRST AV ALLT ÄR KÄRLEKEN!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.