Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktuella världshändelser Andlig utveckling - Psykologi Astrologi Boktips Bön - Invokation - Affirmation Chakran - Psykiska kroppar - Hälsa Devor - änglar - naturväsen Esoteriskt/Teosofiskt Evenemang - Retreats - Kurser Gud Healing - Hälsa Hjärtat - Kärlek Humor Inspiration-Förebilder Konst - foton Livsprocesser - Utvecklingsproblem Ljusarbete - Tjänande Läsvärt - tänkvärt Meditation Medlemspresentationer Medvetande - själen Musik - Film - Youtube OT - off topic Om sajten/om iFokus Omröstningar - undersökningar Ordförklaringar Själen - anden Stjärn - Änglamänniskor Tal och symboler Universum Upplevelser Övrigt
Om sajten

Upphovsrätt

2008-02-21 18:29 #0 av: Cattis

Får jag låna en bild som jag hittar på en annan hemsida? Kan jag ta en text? Här beskriver vi kortfattat vad du får och inte får göra med material du hittar på nätet.

Enligt lagen om upphovsrätt är det inte tillåtet att använda bilder, texter, musik eller annat utan upphovsmannens tillåtelse. Detta gäller oavsett om det står att det är upphovsrättsligt skyddat eller inte. Det går med andra ord inte att skylla på att det inte stod något om "copyright" eller liknande på bilden eller vid texten. Det är ett brott i alla fall.

Det finns undantag från regeln ovan. Det är tillåtet att ta kortare citat ur en längre text förutsatt att det är motiverat av sammanhanget i övrigt. Med kortare citat brukar i allmänhet avses en eller ett fåtal meningar. Vid citering ska du skriva varifrån citatet är hämtat och om möjligt göra en länk så att den som vill kan läsa vidare i källan.

Om du vill använda upphovsrättsskyddat material här på sajten måste du be upphovsmannen om lov. Det gäller både om du vill ta något från en annan plats och använda här och om du vill ta något härifrån och använda någon annanstans. Ofta blir den som får frågan smickrad och ger sin tillåtelse.

Det finns bilddatabaser med bilder som upphovsmännen har givit sin tillåtelse att de används. Nedan är några:

http://www.sxc.hu/
http://www.istockphoto.com/
http://www.morguefile.com/

Fråga gärna om det är något du undrar om upphovsrätt.

 

Relaterade länkar

 

Av: iFokus

Datum för publicering

  • 2008-02-21

/Cattis

.:. www.shetlandsponny.com .:.

Anmäl
2008-08-17 01:37 #1 av: Lionadh

Copyrightlagstiftningen diskuterades redan vid sajtens lansering, och jag har letat fram den artikeln.

Mvh och på förekommen anledning,

Maud Lionadh Randall

Anmäl
2008-08-17 01:46 #2 av: Lionadh

Under fliken Länkar finns en rubrik Samarbetspartners och där står de uppradade, de som genom mejlkontakt och på annat sätt har gett sitt tillstånd till att vi publicerar och översätter delar av material från deras sajter och böcker. Vissa av artiklarna är också skrivna direkt för Andlig Utveckling Ifokus.

Anmäl
2008-08-17 08:41 #3 av: [Mariann]

Vi bör också tillägga att man inte får kopiera någon artikel eller inlägg från denna sajt utan tillstånd.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.