Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktuella världshändelser Andlig utveckling - Psykologi Astrologi Boktips Bön - Invokation - Affirmation Chakran - Psykiska kroppar - Hälsa Devor - änglar - naturväsen Esoteriskt/Teosofiskt Evenemang - Retreats - Kurser Gud Healing - Hälsa Hjärtat - Kärlek Humor Inspiration-Förebilder Konst - foton Livsprocesser - Utvecklingsproblem Ljusarbete - Tjänande Läsvärt - tänkvärt Meditation Medlemspresentationer Medvetande - själen Musik - Film - Youtube OT - off topic Om sajten/om iFokus Omröstningar - undersökningar Ordförklaringar Själen - anden Stjärn - Änglamänniskor Tal och symboler Universum Upplevelser Övrigt
Stjärn - änglamänniskor

Änglamänniskor / Stjärnmänniskor

2008-02-27 09:14 #0 av: [Mariann]

Ängla/Deva människor och Stjärnmänniskor är här för att hjälpa Jorden och också att utveckla sig själva. Vägarna vi kan gå ser lite olika ut och här ges en liten inblick i det.

Stjärnmänniskor & Änglamänniskor

Av Mariann Andersson

Änglar-budbringare                        Deva- den lysande

Människors hjälpare                       Arbetar under en större helhet

Förmedlare                                         Bygger formen

Väktare av olika kvaliteter                    Håller formen

och energier i universum.                      Är livet i formen

Självständigt medvetande

Självständig intelligens

Änglar och devor följer den strömmen de är med i, de är med i uppbyggnaden som sker på en planet. De lever i de stora strömmarna från Sol Logos. De är inte alltid självständiga väsen.  Det finns stora ängla och deva hierarkier. I dessa riken är det naturligt att någon är före och några efter i denna nedtransformering av energi/skapelseströmmar. Skulle man välja att bara vara på de inre planen så skulle utvecklingen gå väldigt långsamt.

Det tar 1000 gånger längre tid att utvecklas enligt "the line of least resistance" minsta motståndets väg. På dessa plan där man upplever Gud så direkt finns inget motstånd, bara lycksalighet.

De ska representera Moder Guds strålande ljusuniversum som ÄR genomträngd av det inre livets fullhet, varsamma kärlek, stillhet och glädje. Det är dessa kvaliteter de representerar i mänskligheten. Utan dessa blir mänskligheten tom och utan inre kvalitet. De ger familjen inre livsglädje och ro. Arbetsplatsen får hemkänsla, trygghet o glädje. Möter dom människor i nöd, ger de en vibration av varsam omsorg. I naturen transmitterar dom nytt liv till växter o djur. Deras verkan är ofta osynlig, men utan dom blir familjen, arbetsplatsen, bekantskapskretsen tom på liv, glädje och utan inre ljus. Devor och Änglar ger  LIV   FULLHET   VARSAMHET   KÄRLEK.

När dom återfinner sin identitet väcks det universum till liv i människans värld som de kommer ifrån och representerar. De är också naturligt religiösa. I de världarna är man van vid att "leva i gud", man lever i en form för gudomlig harmoni. Man känner inifrån vad Guds vilja är, vad Guds visdom är och Guds kärlek

Man är alltså delaktig i de olika skapelseströmmar som strömmar från Det stora Vita Broderskapet, dvs de 7 strålarna.

Syftet med att vara här på Jorden är att bringa ljus till jorden, vibrationer o ideal.Att utvecklas och förvandlas, att skapa hjärtats visdom = kristusmedvetande. Man tar sedan med sig sina uppbyggda erfarenheter, kunskaper, diamanten har slipats och det har byggts in Guld i auran. Vi ska ta med guldet = kristus medvetandet tillbaks till där man kommer ifrån och vidare ut i universum där vi sätts på nya arbeten, nya utvecklings möjligheter. VI BLIR ALDRIG ARBETSLÖSA I UNIVERSUM!

Devariket är feminint, 80% av devor-änglar inkarnerar som kvinnor.

Änglar och devor går också ofta någon väg . Invigningsvägen - Kristusvägen eller Maria vägen. Finns säkert fler. Se gärna denna för mer info om änglar i inkarnation.

IMG_1647.jpgVägarna.

Stjärnmänniskor på frigörelsens väg syfte är mer att hjälpa mänskligheten, civilisationen till en högre utveckling. Skapa en upplyst civilisation i ett samarbete med broder - systerskapet av heliga planeter. Sirius och Plejaderna kommer de flesta ifrån. Man uppfattar sig själv som gäster på jorden och önskar att frigöra sig härifrån igen.

De är knutna till det planetariska rådet och linjen till Hierarkin är inte så stark. Dessa ser det oftast som väldigt lätt att använda affirmationer, tankens skapande kraft och tar inte med i beräkningen att den tyngd och smärta som oftast är inbyggt i oss andra, gör att det INTE är så lätt. De av oss som går Kristusvägen -hjärtevägen - Invigningsvägen ska och kan inte frigöras så snabbt.

Vi har också Kristus vägen eller invigningsvägen. De som går denna går igenom fler lidanden, får mer tyngd inbyggd. Man har alltså ett större center på den lägre personlighetens nivå, med relativt tunga tankar o känslor. Man kan då inte använda sig av samma teknik som stjärnmänniskor på frigörelsens väg. De på Frigörelsens väg kan lätt lyftas av uppståndelse strömmen som skapar en högre frekvens på Jorden. Emedan de som går Kristusvägen har alltså gått en mörkare väg, man har en mycket djup smärta i sig.

Denna djupa hjärtesmärta är förbunden med mänsklighetens lidanden. När frekvensen höjs, väcks summan av alla smärtor till liv och den omedvetna samklangen med det kollektiva lidanden blir också aktiverad. Detta kallas för inre korsfästelse. Genom den är man förankrad in i jorden. Ju högre ljus man känner från sitt hemma plan ju större lidande är det vara inkarnerad på jorden. Genom detta lidande öppnas de djupare hjärtebladen. Man lär sig genom detta lidande att kämpa så mycket för att hålla ljuset, med ödmjukhet, övergivning och tacksamhet att man tillslut förvandlas till att bli ljuset inkarnerad i människostoft. Man tränas till att själv lysa som en levande cell i Guds immanenta- inneboende väsen

Det finns givetvis överlappningar omkring dessa olika vägar! Vi har inte den fulla förståelsen omkring stjärnmänniskorna o änglamänniskorna och dessa vägar. Så detta är vad vi tillsvidare får hålla tillgodo med.....

I andliga grupper kan vi se att det är olika i vikten om var man finner sin verkan.

Esoterisk andlig (studiegrupp) stjm 90% ängl 10%

Ljusarbetar grupp 50%  50%

Jordhealing/ljustjänst grupp stj 30%   70% ängl

 

Lev väl i ljuset och kärleken

Mariann Andersson

 

 

Anmäl
2008-12-17 19:42 #1 av: [Mariann]

Dessa vägar som nämns är det många som går inte bara änglar, vill betona detta så inga missförstånd uppstår.

God läsning!

Anmäl
2008-12-17 21:48 #2 av: szirius

Ni som levt med dessa texter en längre tid, kan ni "känna igen" dessa olika energier från stjärn/ink änglar?

Själv känner jag spontant att jag kanske mött en hel del stjärnisar, för de har haft den där lättheten i sig, som jag inte riktigt har - och som jag hela tiden kännt att jag inte SKA ha, av ngn anledning( kristusvägen känns bekant...)Men det har varit svårt att hävda denna vaga känsla i mig bland "flygenergimänniskor", som såklart sett deras väg som den rätta och att min " tyngd" var nåt som skulle bort.Och jag har känt mig helt misslyckad som inte bara kunnat vara i kärlek och ljus, utan alltid känt något djupare, alltid velat dyka längre ner, reda ut, öppna upp.

Det här är så viktigt arbete, att bli varse om människors olika uppgifter - och att man ska vara där man är.För även i andliga sammanhang kan man möta en känsla av att inte höra dit - då det kanske handlar om att man hamnat i "fel arbetsgrupp" haha? Talade nyss om detta med en god vän.Hon ser kärleken lättast i det glädjerika, lätta, i skratten.Jag ser kärleken lättast i nåden, när man sitter på sina knän i överlämnande bön.Så olika, men allt behövs.

Jag läser och läser för att insupa mer om dessa intressanta inlägg.Tack för ert arbete!

Anmäl
2008-12-17 22:32 #3 av: [Spanaren]

Denna artikel kändes som att det var indirekt skrivet till mig självGlad

Allt kändes så bekant och jag blev så glad då jag läste att det kunde beröra andra än änglar osv...

Mycket intressant artikel och tack för det/ kram Bappi

Anmäl
2008-12-18 07:10 #4 av: [Mariann]

#2 jag (inbillar) mig att jag kan känna skillnad när jag träffar människor, men om det är sant vet jag ju inte. Eftersom identiteten bakom kan vara uppblandad med mycket så kan det ibland bli riktgt svårt.

Det du säger där szirius om att ligga på knä och pratet om nåden tyder på att du tagit 1 invigningen och säkert mer, men det tyder i ala fall garanterat på den. (så som jag tolkar det)

jag har också mött mycket av denna "ytliga" andlighet och det finns många av oss som går frigörelsens väg. En artikel till som bör läsas i sammanhanget och som med garanti skulle säga er massor är att mista sig själv. del 2 är om stjärnmänniskor på just den vägen och del 3 är om änglamänniskor.

#3 Vi är ju många  olika identiter med diverse blandningar och för dem som går de djupare vägarna det är dessa som behöver veta om detta som förmedlas på denna sajt. Glad

De av oss på invigningsvägen som oftast har mött den största smärtan av att vara inkarnerad här och många av oss har än idag inte full förståelse för att den tyngd vi har inbyggt gör att vi inte ens är "hemma" bland de flest andliga idag. Även där uppstår "utanförskapet" på djupet för man blir inte 100 förstådd av detta det djupare i oss. Det är ju också en smärta i sig.

 

Anmäl
2008-12-18 15:31 #5 av: szirius

Jag vet inte vad dessa olika invigningar handlar om.Finns det några artiklar om det här?

Anmäl
2008-12-18 17:17 #6 av: Hoppfull

Här är i alla fall en artikel, men Mariann har mycket bättre koll på texterna härinne Skäms De 7 strålarna & invigning

Anmäl
2008-12-18 18:59 #7 av: JILE

GladÄr det någon som varit in påwww.vackravingar.com där står det lite om änglar. Har själv haft kontakt med en rar ängel Maria.

 

Kram Jile

Anmäl
2008-12-18 19:51 #8 av: [Mariann]

#5 den bästa är Discipelskapetsväg om man vill fördjupa ännu mer kan man läsa Hjärtsts visdom också för detta som beskrivs där om hjärtebladens utveckling och den Egoiska lotusen hänger ihop med invigningsvägen.

Om man vill fördjupa sina förståelser omkring just 1 invignnigen så kan man läsa mänsklighetens första invigninng, nycklar finns där till även den individuella 1 invigningen.

#7 Jag tror inte det, men jag ska kolla nu. Glad

 

Anmäl
2008-12-18 20:03 #9 av: Indiania

Det här var en mycket intressant tråd och nu kanske jag förstår varför min " sorg " sitter så djupt, den som jag inte kan sätta ord på.Jag skall fortsätta läsa här, det känns mycket givande.

" Var nära naturen - var när dig själv "

 

Anmäl
2009-02-06 22:50 #10 av: Hukanson

Just de Mariann en bra tråd är det. Det är bara en detalj som ger huvudbry och det är detta om att de feminina devorna skulle inkarnera vilket Aldebaran trycker under att det är omöjligt. De är inte samma rotras typ.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2009-02-07 01:35 #11 av: Aldebaran

Tänk nu har du svårt att hålla isär begreppen igen..Cool

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Anmäl
2009-02-07 10:48 #12 av: [Mariann]

#10 Rotraserna är väl mer människornas kroppar och devariket är ett annat evolutionsrike. Vissa tror att de olika rikena inte blandas, men jag tror det kan göra det, dvs vissa väsen inom deva/änglariket kan välja att snabba på sin utveckling genom att inkarnera i människoriket. Det är ju bara ca 0,5% änglar i inkarnation och ca 5% devor i inkarnation, enligt vissa förståelser.

 

Anmäl
2009-02-07 23:45 #13 av: EvaLeva

Ah, så underbart...jag drar efter andan...

Jag vet inte var ifrån jag kommer men jag är sannerligen en stjärnmänniska *L*

Anmäl
2009-07-09 02:01 #14 av: Ajnstajn

Hm... undrar. Jag har två gånger haft någon som läst av min aura. Första gången konstigt nog via datorn, och då sa han som gjorde det att min aura såg konstig ut i formen. Han frågade om det stod någon bakom mig lutad över mig, för auran stod ut. Knepigt tyckte jag bara, sen en andra gång har jag fått höra samma sak, att min aura står ut extra mycket från ryggen som ihopfälda vingar sa denna personen då.

Vad kan detta vara? Kan inte riktigt själv se mig som en änglamänniska. Är lite för självupptagen av mig hehe.

 

Ajnstajn

Anmäl
2009-07-09 08:53 #15 av: [Mariann]

Änglar som är inkarnerade som människor är människor fullt ut med alla fel o brister som finns här på jorden i en personlighet.

felet blir när vi tror att bara för att en människa har ett änglaväsen på ett plan( som vi inte är i kontakt med oftast) är den en ängel med alla de kvaliteter som vi nu ger änglar. Vi har dem inte, men vi har potentialen att plocka fram dem efterhand vi utvecklar oss framåt( invigningarna), precis som alla andra människor har. Då har vi mer o mer förmågan att förmedla de energier och kvaliteter som är vårt ängla väsens special, men det har som sagt andra också, för även de har ju en tillgång till energier o kvaliteter, alla hör vi ju hemma på någon stråle.

men att din aura ser ut som "några ihopfällda vingar" tyder på att du då har en deva/ängla väsen " i" dig.

Det torde tyda på att du inte fått inbyggt så stor andel av mänsklig identitet att den "tryckt" ihop din aura till att mer likna en mänsklig.

men veta går inte....

välkommen hit föresten! Glad

 

Anmäl
2009-07-09 13:03 #16 av: Ajnstajn

Tack Mariann för svaret.

=)

Anmäl
2009-07-09 16:50 #17 av: Hukanson

DEVOR bygger och håller FORMEN och ÄR LIVET i formen , står det skrivet i artikeln .

Vad menas med detta ? Handlar det om kroppen kanske , nja skulle inte direkt tro det . Det torde handla mer om den inre andliga formen som är intimt samarbetande med den gudomliga själ som Är Livet i människan och upprätthåller och bygger den fysiska kroppen GENOM DEN ANDLIGA FORMEN . Det är DEVA-nivån .

 

Änglar är då något mer yttre för människans kultivering av sina kvaliteter och discipliner . Änglarna hjälper människan och alla människor , som aktiv intelligens och självständigt medvetande , för Människans aktiva självständiga intelligens och medvetande .

Devor torde då vara gudomliga själar som ev kommit till Jorden för att på ett lysande sätt övervaka att Livet upprätthålls på ett bra sätt INUTI människorna . Devan skulle kunna samarbeta med inkarnerade änglar som skulle kunna effektivt arbeta för att kvaliteter förverkligades i Mänskligheten . Naturligtvis är den icke-inkarnerade änglaskaran också hela tiden aktiv som intelligens i processen .

Vi ställer oss frågan - har vi någon Deva på  Jorden och hur förhåller vi oss till den då ?

Oneness can not be divided.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.