Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktuella världshändelser Andlig utveckling - Psykologi Astrologi Boktips Bön - Invokation - Affirmation Chakran - Psykiska kroppar - Hälsa Devor - änglar - naturväsen Esoteriskt/Teosofiskt Evenemang - Retreats - Kurser Gud Healing - Hälsa Hjärtat - Kärlek Humor Inspiration-Förebilder Konst - foton Livsprocesser - Utvecklingsproblem Ljusarbete - Tjänande Läsvärt - tänkvärt Meditation Medlemspresentationer Medvetande - själen Musik - Film - Youtube OT - off topic Om sajten/om iFokus Omröstningar - undersökningar Ordförklaringar Själen - anden Stjärn - Änglamänniskor Tal och symboler Universum Upplevelser Övrigt
Andlig utveckling

Andlig utveckling vs personlig utveckling

2008-02-19 22:45 #0 av: [Mariann]

Andlig utveckling kan vara mycket svår att definiera, många blandar ihop den med personlig utveckling. Här försöker jag visa skillnaderna.

 

 

  

 

För mig så kan man förklara det väldigt kort och koncist, så här:
Personlig utveckling leder till en integrerad personlighet, dvs. en personlighet som kan tänka själv, ta hand om sig själv, kan skapa sig ett liv på jorden och förverkliga sig själv. Man är i grunden en positiv och harmonisk människa. Personligheten = begär/behov, att hjälpa sig själv.

Andlig utveckling är själsintegration, dvs. själen inkarnerar mer i personligheten. Att personligheten tänker själens tankar och utför själens handlingar. Förverkliga själen. All andlig utveckling leder till enhet, helhet, att glömma sig själv och tjänande. Själen = tjänande, att hjälpa andra.

Eftersom dessa båda utvecklingsvägar går hand i hand och överlappar varandra, så är det svårt att skilja dom åt. Den personliga utvecklingen har sitt fokus på personligheten. Att man själv som person mår bra, är lycklig och harmonisk som människa, att mina önskningar och begär uppfylls. Den personliga utvecklingen övergår till andlig utveckling när man har fokus på att göra en skillnad i världen. När man känner medlidande med människor och djur. När man oftare och oftare väljer idealism, framför att på kort sikt få mer själv. Från det ögonblick när idealism håller på att bli en vana, börjar själens glädje, harmoni, frid och enhetsförståelse att kunna prägla oss. Då upptäcker personligheten den stora fördelen med andlig utveckling.

Har man fokus utanför sig själv och ser sin utveckling som att man mer och mer är fokuserad på helheten och tjänar andra. Att man inte finns på Jorden för sin egen skull, utan man är här för att bidra med det som är ens förmågor. Förmågor man hade med sig från sitt ursprungs universum och som man har förvärvat under alla inkarnationer på Jorden. Dessa ska ställas till mänsklighetens förfogande/tjänst. Ser man mer sitt liv utifrån denna syn så är det andlig utveckling.

Vi går på båda vägarna samtidigt i en mycket stor del av vår tid på Jorden. För vissa av oss som är inkarnerade på Jorden är det först mot slutet, kanske de två-tre sista inkarnationerna på Jorden i denna runda, som helt uteslutande har fokus på andlig utveckling.

Om vi skulle välja ut ett par personer som verkligen har upphört med att vara centrerade omkring sig själva och har tjänat en större helhet, t.ex. Moder Theresa och Nelson Mandela. Så tror jag att de båda hade/har en inre drivkraft att tjäna och att hjälpa människor. De båda såg/ser sitt liv som att de är här för att göra just detta. Detta är ju i slutet av den andliga utvecklingen att ett liv ser ut så här! Många politiker och andra mer osynliga människor som tjänar helheten - mänskliga rättigheter har också denna drivkraft i botten. De lever inte helt uteslutande bara för sig själva.

Om dessa människor inte hade en personlig utveckling bakom sig, hade de inte kunnat hjälpa på ett så övergripande sätt. Självklart har de en bostad och ibland familj, självklart tjänar dom pengar och självklart har de en personlighet som själen verkar i genom. Men fokus ligger inte där, drivkraften och fokus är på att avhjälpa nöden i mänskligheten. Personligheten ser till att ordna livet och de fysiska omständigheterna på ett bra sätt, så själen kan verka på Jorden.

Man ser de personliga fysiska omständigheterna som de är och är de bra så är det en bonus, skulle det personliga livet vara mindre bra, så fortsätter de sin tjänst ändå. Där kan man återigen titta på Nelson Mandela och också Aung San Suu Kui mfl.

Tanken med denna sajt är att diskutera problemen som oundvikligen uppstår i samband med att man går dessa båda vägar samtidigt. Hjälpa varandra att växa in en större förmåga att förstå det komplexa som mänsklig och själslig utveckling är.

Denna lilla artikel visar på ytterligheterna på vägarna och vi som då befinner oss någonstans runt mitten eller mer åt andligt håll, har en svår balansgång att gå. Det finns många slitningar i oss. Det är dessa vi ska beröra här på detta forum, och förhoppningsvis tillsammans hitta lösningen efterhand.

Jag själv för min personliga del ser de förståelser som Asger Lortentsen presenterar och det esoteriska genom A.A.Bailey och översatt till begripligt språk av Asger Lorentsen, som det som hjälpt mig mycket på mina promenader på både den personliga utvecklingen och den andliga utvecklingens väg.

Kärleksfullt
Mariann Andersson

 

 

 

Anmäl
2008-02-20 19:16 #1 av: Lionadh

Tack för en fin beskrivning och ett klarläggande av hur du ser på detta med andlig utveckling.

Själens syfte lyfter. Glad

Anmäl
2008-02-20 19:25 #2 av: [Mariann]

#1 Jag hoppas fler än jag ser det så.... Oskyldig

Anmäl
2010-07-06 13:45 #3 av: Cathy

Ja det var en bra artikel Mariann. Så egentligen är det så att om man inte kommit långt med sin personliga utveckling och har vissa spärrar som hindrar en där. så är det svårt att komma någon vart med sin andliga utveckling med. eller?

Anmäl
2010-07-07 14:38 #4 av: [Mariann]

Man kan nog säga att det är så, för vissa, om man inte ens har börjat din andliga utveckling, så kommer man "ingen vart". Sedan är det ju som så att PU främjar ju AU Skrattande. Så problem med personligheten främjar den andliga utvecklingen. Flört

en artikel om ämnet kanske kan vara denna,

den beskriver ju hela resan på vägen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.