Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktuella världshändelser Andlig utveckling - Psykologi Astrologi Boktips Bön - Invokation - Affirmation Chakran - Psykiska kroppar - Hälsa Devor - änglar - naturväsen Esoteriskt/Teosofiskt Evenemang - Retreats - Kurser Gud Healing - Hälsa Hjärtat - Kärlek Humor Inspiration-Förebilder Konst - foton Livsprocesser - Utvecklingsproblem Ljusarbete - Tjänande Läsvärt - tänkvärt Meditation Medlemspresentationer Medvetande - själen Musik - Film - Youtube OT - off topic Om sajten/om iFokus Omröstningar - undersökningar Ordförklaringar Själen - anden Stjärn - Änglamänniskor Tal och symboler Universum Upplevelser Övrigt
Esoteriskt/Teosofiskt

De 7 strålarna & invigning

2008-03-05 21:47 #0 av: [Mariann]

De 7 strålarna är olika skapelseströmmar. Varje stråle har egenskaper/vibrationer som skapar en verkan i mänskligheten både positiv och negativ. Dessa de sju strålar distribueras av Mästarna i Det Stora Vita Broderskapet till Jorden, i olika kombinationer och till olika ställen på Jorden.

 

De 7 strålarna är olika skapelseströmmar. Varje stråle har egenskaper/vibrationer som skapar en verkan i mänskligheten både positiv och negativ.

Ta t.ex. 6 stråle som ju hela Mellanöstern är under. 6 Stråle har nyckelorden idealism och hängivenhet och i sitt negativa uttryck blir det fanatism. En liten parantes i sammanhanget så är Mellanöstern mänsklighetens solarplexus center. Dessa båda orsaker förklarar en hel del av problematiken i det området. Hela Mellanöstern konflikten är mänsklighetens konflikt!

Dessa de sju strålar distribueras av Mästarna i Det Stora Vita Broderskapet till Jorden, i olika kombinationer och till olika ställen på Jorden.  Änglar och devor är också verksamma på varje stråle det finns en sk. överordnad ärkeängel på varje stråle också med sina änglahierarkier under sig. Maria är en (5 stråle), Mikael är en annan (1 stråle) och en tredje kan vara Gabriel (4 stråle).

Man kan säga att fiskens tidsålder som vi håller på att lämna var påverkad av 6 stråle och vattumannens tidsålder som vi ju är på väg in i har 7 stråle som överordnad. 7 stråle har nyckelorden Ordning och ceremoniell magi.

Länder är också "på en stråle" dvs. en på personligheten och en på själen.

Sverige sägs vara på den 3 strålen, som har nyckelordet Aktiv intelligens.

Danmark på 2 stråle med nyckelorden Kärlek-Visdom.

Norge på 1 stråle med nyckelorden Vilja och makt.

1, 2 och 3 stråle är de tre aspektstålarna och de andra är de fyra attributstrålarna.

Mänskligheten har också varit och är starkt påverkad av 5 stråle med nyckelorden Konkret vetenskap. Vilket givit upphov till forskning och alla olika uppfinningar mm.

Mänskligheten som helhet befinner sig på 4 stråle med nyckelorden Harmoni genom konflikt. Den fjärde strålen är den som i grunden förfinar och den som frambringar fulländning inom formen! Det sägs att omkring år 2025 ska 4 stråle komma ännu närmare och frambringa ny konst, musik etc.

Vi som inkarnerade väsen har också stråle kombinationer, oftast nya för varje inkarnation. Den enda som är bestående är Monadens* stråle och den strålen är alltid en av de tre aspekt strålarna. Själens stråle kan ändras, men man har den samma stråle under en väldig massa inkarnationer, innan den så att säga slutar i en av de tre aspekt strålarna. När vi är "färdigutvecklade" (5 inv) så smälter personligheten samman med själen. Sedan smälter själen mer o mer samman med monaden efterhand som invigningarna går framåt.

Vi har alltså en stråle på personligheten, fysiska kroppen, astral kroppen och mentalkroppen. Vi har en kombination av fem oftast olika stålar. De strålarna växlar mellan inkarnationerna och också under ett liv!

T.ex. om man hade femte stråle på mental kroppen i sitt tidigare liv, då kunde man se allt i detaljer, man kunde t.ex. minnas allt vad människor sagt till en och när. Om man sedan i nästa liv får tredje stråle på mental kroppen då har man möjlighet att se allt i ett större perspektiv, mer abstrakt, då kanske man har svårt att se och minnas detaljerna. Eftersom man repeterar sitt tidigare liv upp till 25-30 års ålder så kan den gamla strålen "hänga" kvar ett tag innan den nya slår helt igenom.

Stråle       Nyckelord    Strålmästare    Färg

1          Vilja Makt             Morya              Blå

2          Kärlek Visdom      Kuthumi        gul

3          Aktiv intelligens    PaulVenetianaren   Rosa

4          Harmoni genom konflikt    SeraphisBay vit/kristall

5          Konkret kunskap vetenskap    Hilarion   grön

6          Idealism Hängivenhet          Jesus      Rubinröd

7          Ceremoniell ordning     Saint Germaine violett

 

Rek läsning för mer information: A.A.Bailey. Esoterisk Psykologi 1 och

Asger Lorentsen. Menneskets Indre Univers.

Invigning.

För att bli stråle mästare så har man "tagit" 6 invigning och man brukar placera Buddha på en 8 invignings grad och Kristus på 7.5. Kristus är ju också världsläraren för både människor och änglar, och ledaren för Hierarkin - Det Stora Vita Broderskapet.

Kristus är alltså ett ämbete!

Sanat Kumara - Jordens inre Kung är Ledaren för Shamballa (centret för Guds Vilja) och har en invigningsgrad 9. Buddha är förbindelseledet mellan Shamballa och Hierarkin.

Man ska vara medveten om att en invigning är en medvetande utvidgningsprocess, eller skapandet av Kristusmedvetandet. Man skulle också kunna säga att invigning är en process i själsgenomströmning.

Det är också viktigt att förstå att inget är bättre eller sämre än nått annat. Vi kommer alltid att ha människor som går före oss och sådana som går efter oss, det är fullt naturligt i evolutionen, precis som att alla blommor inte slår ut samtidigt!

Hur skulle Hierarkin kunna nertransformera vibrationerna av de sju strålarna om vi inte fanns "på golvet" att omskapa dessa till en för oss människor mottaglig frekvens? Likväl som en t.ex. renhållningsarbetare är lika viktig för samhället som en Statsminister o regering!

Hierarkin är Jordens inre regering!

Mänskligheten som helhet håller på att ta första invigningen som också kallas Födseln och symboliserades vid Jesu födelse i Betlehem. Då tänds Själsflamman eller Kristusflamman och man kan aldrig återvända till att bli en "vanlig" människa mer. Processerna upp till 1 inv. går mkt ut på att mista dvs. tappa prestige, mista arbetet, familj, barn och hälsan. Man kan sammanfatta det i meningen; man ska mista sig själv, för att vinna sig själv!

En annan mening som kan sammanfatta smärtan i detta är; man kommer till invigningens port med fötterna badande i hjärtats blod!

Mellan första och andra invigningen så handlar det om att rensa i astral kroppen dvs. känslorna. Det sägs vara den längsta period mellan första och andra invigningen ca. 10-20 inkarnationer. Fast nu ska vi veta att tiden går fort och att utvecklingen har snabbats på alldeles otroligt, så processen går fortare nu. Andra invigningen kallas för Dopet. Man blir alltså genomträngd av den Helige Andens renande vatten. Johannes döparen sänkte ner Jesus i vatten, symboliskt betyder vatten känslor dvs. renas i känslorna.

Mental kroppen ska rensas och utvecklas mellan den andra och tredje invigning.    Tänka lysande universella skapande tankar.

Tredje invigningen illustrerades av Jesus och förklaringen på berget, där det skedde en form för öppning och genomströmning. Det är den första Kosmiska invigningen - solinvigningen. Den tredje invigningen öppnar dörren till Sollogos** medvetande. Mer än 50% av personlighetens samlade energier är själens energier.

Jesus tog fjärde invigningen på korset den kallas också för Korsfästelsen. Den fjärde invigningen innebär att man måste möta tröskelväktaren och det brukar kallas Själens mörka natt. Återigen att släppa taget fullständigt om det fysiska = mista sig själv för att vinna sig själv i dess absoluta betydelse. Tröskelväktaren är den som vaktar tröskeln in till de andliga världarna. Tröskelväktaren är summan av hela den negativa personligheten = personlighetskärnan.

Man är då en själsgenomströmmad personlighet.

Femte invigning är Mästare invigningen.

Mästare = man mästrar de tre nedersta planen fysisk/eterisk, astrala och de mentala planen. Mästarna befinner sig på det Buddhiska planet - kärleksplanet som ligger över de mentala planen.

Sjätte invigningen är Chohan invigning dvs. strålmästar invigning . Kallas också för Det stora beslutet. Då börjar det hela att bli så abstrakt att det är svårt för oss att följa med. Strål Mästaren visas här sju nya vägar att välja mellan, för utvecklingen tar ju aldrig slut! Man kan t.ex. välja mellan Vägen vår Sollogos är på eller Vägen till Sirius, Strålvägen, Magnetiskt arbete, Jordtjänstens väg mm.

Sjunde invigningen är Kristus invigningen eller avancerad Chohan. Den riktiga Uppståndelse invigningen - Ascension.

Hela Hierarkin ligger på det Buddhiska och in i det Atmiska planet genom att Civilisationens Herre - Maha Chohan (styr 3, 4, 5, 6, 7 stråle), Manuen (styr 1stråle) och Världsläraren - Kristus - Maitreya - Hierarkins ledare i triangel arbete med Jesus (6 stråle) och Kuthumi (2 stråle), de alla har invigningsgrad strax under sju och upp till nästan åttonde invigningen som ligger på de Atmiska planen.

De återstående planen är, det Monadiska och där finner vi Shamballa med Sanat Kumara och Aktivitetens Buddhor och det högsta planet är det Gudomliga.

De sju planen: fysisk/eterisk, astral, mental, buddhisk, atmisk, monadisk och Gudomlig.

Alla dessa sju plan är det första planet dvs. det fysiska/eteriska planet av de Kosmiska sju planen!! Man kan inte låta bli att undra hur utvecklingen ter sig när vi befinner oss i t.ex. det Kosmiska Astrala planets första plan (fysiska)!?

Nu börjar det bli så abstrakt att det krävs mer än 3 stråle på mental kroppen, det krävs nog en helt utrensad mental kropp, om inte ett mästarmedvetande för att ha en suck att fullständigt förstå!

* Monaden är din högsta andliga aspekt, kan också kallas för Jag Är Närvaro. Monaden skapar eller nedsänker en liten del av sig själv som själ och själen skapar en personlighet att växa och lära genom. Monaden är inte det samma som ditt inre ljusväsen, för det är den du är mellan inkarnationerna.

** Sollogos är Gud för vårt solsystem. Den fysiska solen är den fysiska manifestationen av Guds Hjärta. Läs sista meningen en gång till, sakta.

Tänk på det nästa gång du solar dig!

 

Rek litteratur: A.A.Bailey Invigning. Asger Lorentsen Hjertets Visdom.

http://www.dengyldnecirkel.dk/


 

Anmäl
2008-03-05 21:54 #1 av: [Mariann]

När man då läser om dessa aspekt strålar no 1  2  3 alltså så är det dessa aspekter som är den trefaldiga flamman - andliga triaden i varje människas väsen... som jag förstått det...

kika här

Anmäl
2008-03-05 22:10 #2 av: [Mariann]

Man kan också ha nytta av denn översikt i denna artikel för den studerande...

Anmäl
2008-03-05 22:14 #3 av: [Mariann]

http://www.andligutveckling.ifokus.se/Default.aspx?ThreadId=5b13ec06-9195-474a-adb9-5491e95c0c82

här finns den också och under  i ett inlägg har jag förklarat mer omkring den...

Anmäl
2008-03-12 07:20 #4 av: [Mariann]

Denna är ju inte fel att läsa för att om möjligt förstå lite mer omkring strålarna.

Denna är ju bara en "skumma på ytan" artikel...

Anmäl
2011-11-28 11:20 #5 av: Tride

Läser och begrundar.Glad

Tride.

Sajtvärd på Indien.ifokus. Medarbetare på Andlig Utveckling

"Livet är inte lätt men intressant"  storafamnen

 

 

Anmäl
2011-11-29 16:57 #6 av: [Nidlo.]

Glad

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.