Annons:
Läst 6024 ggr
[Mariann]
3/17/08, 7:53 AM

Jesu liv visar Lärjungens väg till frigörelse

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Jesu liv i sin helhet ger oss en förståelse för den väg som lärjungen måste gå på vägen mot Gud, därför visar händelserna i påskveckan också en rad av de omständigheter som en lärjunge råkar ut för under sin utveckling.

**Födseln
**Födseln representerar födelsen av kristusmedvetandet i aspirantens hjärtcenter (1. invigningen). Denna händelse representerar början på lärjungaskapets väg och starten på en djupare, dedikerad tjänst.

**Dopet
**Efter längre tids andlig utveckling och genom att lära sig genomskåda det astrala (känslomässiga) bländverk och att motstå de astrala frestelser (begär) mm. kommer lärjungen till dopet (2. invigningen), varvid det känslomässiga lidandet upphör. Vid denna tidpunkt behärskar lärjungen känslorna, och han har också förlöst de väsentligaste känslomässiga blockeringar. Dopet är en rening av den astrala kroppen.

Transfigurationen
Så som Jesus på förklarelsen berg förvandlades inför ögonen på Petrus, Johannes och Jacob, så kommer det en transfiguration av lärjungen när han i allt väsentligt har lärt att behärska illusionerna - de mentala förvrängningarna - och när kärleksförmågan har blivit djup nog. Det slutliga provet innan transfigurationen är rening av mentalkroppen och att ge avkall på personlighetens sista men mäktiga skuggsidor - mötet med tröskelväktaren. När detta möte väl har genomförts, sker en sammansmältning av själ och personlighet vid transfigurationen (3. invigning).

Korsfästelsen
Korsfästelsen betecknar det sista fysiska, astrala och mentala som avhåller lärjungen ifrån den totala frigörelsen. Det som här håller lärjungen tillbaka är kausalkroppen. När lärjungen förmår att kasta sig ut i intigheten (medvetandet släpper sitt fokus i det högre mentalplanets själsmedvetande) sker frigörelsen (4. invigning).

Uppståndelsen
Äntligen därefter kan de sista slöjorna av omedvetenhet dras bort vid den inre uppenbarelse som kallas uppståndelse (5. invigning).

Lärjungen som går invigningens väg måste hela tiden genomgå test, som liknar dem som genomlevdes av Jesus Kristus i lidandeveckan. Han eller hon måste utsättas för förödmjukelse och han/hon måste se sina närmaste vända ryggen till.
Sådana upplevelser skall utveckla lärjungens ödmjukhet, kärleksförmåga och inre styrka. Tre gånger ramlade Jesus under korsets vikt. Dessa tre fall symboliserar människans fall under materiens slöjor (fysisk/eterisk), under de jordbundna begär (astralt) och på grund av inflytandet från glamour (mentalt). Människan faller på vägen för jordelivets frestelser gång på gång, intill kropparna är tillräckligt rensade . Men till slut kommer det att lyckas för lärjungen att kämpa sig fram till sitt personliga Golgata, där korsfästelsen och uppståndelsen sker genom medvetandets sista kamp och frigörelse från kausalkroppen, som har hållit lärjungen bunden till materiens kors.

Annons:
Hoppfull
3/17/08, 1:12 PM
#1

Jag har en fråga angående dessa mycket intressanta tolkningar. Var kommer de ifrån? Är det Asgers tolkningar eller kommer de någon annanstansifrån och i så fall vartifrån?

Behöver du en medmänniska att prata med? Känner du dig ensam?

Titta in här medmanniska.net och se om det är något för dig.

[Mariann]
3/17/08, 7:53 PM
#2

De är Asgers tolkningar men de finns på ett eller annat vis i den esoteriska litteraturen och/eller teosofiska…

[Mariann]
3/17/08, 8:20 PM
#3

http://en.wikipedia.org/wiki/Master_Jesus

här hittade jag nått, det står i bailey böckerna och i hemliga läran av Blavatsky…

Hoppfull
3/17/08, 8:30 PM
#4

Aha, Tack, det ska jag läsa i morgon (eller någon annan dag när huset inte är fullt av febriga människor suck) ;)

Behöver du en medmänniska att prata med? Känner du dig ensam?

Titta in här medmanniska.net och se om det är något för dig.

[Mariann]
3/17/08, 10:18 PM
#5

http://www.visdomsnettet.dk/a-25/

Här finns ännu mer att läsa om just Påsken! OBS Dansk artikel

[Mariann]
4/27/08, 11:30 PM
#6

Här är också bra beskrivning av invigningarna… vår väg till frigörelse!!

Annons:
[Mariann]
12/16/09, 2:57 PM
#7

lyfter denna igen….

Upp till toppen
Annons: