Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktuella världshändelser Andlig utveckling - Psykologi Astrologi Boktips Bön - Invokation - Affirmation Chakran - Psykiska kroppar - Hälsa Devor - änglar - naturväsen Esoteriskt/Teosofiskt Evenemang - Retreats - Kurser Gud Healing - Hälsa Hjärtat - Kärlek Humor Inspiration-Förebilder Konst - foton Livsprocesser - Utvecklingsproblem Ljusarbete - Tjänande Läsvärt - tänkvärt Meditation Medlemspresentationer Medvetande - själen Musik - Film - Youtube OT - off topic Om sajten/om iFokus Omröstningar - undersökningar Ordförklaringar Själen - anden Stjärn - Änglamänniskor Tal och symboler Universum Upplevelser Övrigt
Esoteriskt/Teosofiskt

Vad är Hierarkin?

2008-05-15 18:51 #0 av: [Mariann]

Hierarkin som namn på Det Stora Vita Borderskapet, håller nog på att försvinna. Kärt barn har många namn sägs det, Det Gyllene Ashramet är ett annat. Här kommer det en liten inblick i vad det är.

Vad är Hierarkin?

Hur många medlemmar har Hierarkin?

Hierarkin är ett syster och broderskap av alla väsen under människoevolutionen, som hör hemma på det buddhiska och atmiska planet. Det finns tusentals av väsen, varav några få är kända med namn. I en större betydelse kan man säga att discipler på det mentala planet efter den första invigningen är också medlemmar av Hierarkin.

Vad är en mästare?

En mästare är en femte invigd, som mästrar energierna på personlighetsplanet. En mästare tar ofta till sig discipler som tränas till att övervinna motstånd i tid och rum, under utförandet av uppgifter i mänskligheten. En mästare behärskar minst en stråles energi på det buddhiska planet.

Vad är en Choan?

En choan är en sjätte invigd. En choan behärskar alla 7 strålars energier på det buddhiska planet. Några choans blir fokuspunkter för en stråles energi, dessa kallas då strålmästare.

Vem är ledarena v Hierarkin?

Ledaren av Hierarkin är Kristus, eftersom Hierarkins viktigaste uppgift är att representera Guds kärlek på planeten. Guds vilja representeras av det fokus som kallas för Shamballa och som ligger på ett lite högre medvetandeplan. herren Buddha bygger bro mellan de två fokus punkterna med visdomens och illuminationens ljus.

Var är Hierarkin?

Hierarkin är ett rike i klotets aura. Det befinner sig i en ljusfrekvens med fokuspunkter för var och en av de stora ämbeten, retreats och inre tempel, varigenom ljuset sänds in i de materians plan. Några mästare och choans har iklätt sig en eterisk kropp och fokuserar därmed sitt medvetande starkare i tid och rum. Några få är fysiskt inkarnerade, men verkar i det dolda.

Varför känner vi bara några få kvinnliga mästare?

Mästarna har inte ett kön i vår förståelse av ordet. De har en viss polaritet av maskulina och feminina energier, som kommer från vilket kön de mest har varit inkarnerade i. Varje stråle är representerade av både "maskulina" och "femenina" väsen. Vilket väsen som tar det yttre embetet och blir känd i männskligheten beror på de större tidscykler med maskulina och femenina energier. Vattumannens tidsålder blir mer femenint präglad och fler "kvinnliga" mästare kommer träda fram på yttre poster.

Vad sker det när vi påkallar en mästare?

Vår påkallelse går in mot vår själ och går in på den stråle som mästaren verkar på. här berör den ljusutströmningen från mästaren. Hur nära den når mästaren själv, beror på i viken frekvens vår påkallese kan nå. Oftst svarar(energi, meddelande eller annan hjälp) från vår själ och från bestämda väsen som arbetar i mästarens ljusutströmning eller ashram. Mästaren verkar då som en bestämd energikod: några mästares aura håller på att närma sig mänskligheten starkare än förut.

Kan vi komma i kontakt med mästarna?

Kontakten med mästarna går oftast genom dessa discipler som arbetar i mästarens aura. Frekvensen och nivån i inspirationerna är då anpassade vår egen nivå och mästaren själv är inte involverad i själva formuleringen, men kan ge dn en överordnad vibration, vision eller förståelse bakom inspirationen. När mottagaren når en viss frekvens, kan man uppnå en direkt kontakt som oftast kommer glimtvis och kortvarigt. Det är många övergångar mellan inspiration från ljusutströmningen, direkt telepatisk kontakt och överstrålningar, där en del av mästarens eget väsen är närvarande i mottagaren.

 

Kristus och Hierarkin

Kristus är:

Hierarkins ledare.

Världsläraren: står bakom alla religioner och filosofier som leder mot Guds kärlek.

Representerar Guds kärlek på Jorden.

Omsluter alla mästarna och hela den Gyllene Asram.

Omsluter och genomströmmar alla själar.

Solens son: förmedlar solströmmen från Sollogos hjärta.

Utströmmar Den Gyllene Bron till människornas hjärtan.

Vinträdet, där hjärtats världstjänare är grenarna.

Genomströmmar hjärtas tjänare med korsfästelse och uppståndelseströmmen.

Korsfäst in i Jordens mitt.

Skapar Jordens uppståndelse genom sin egen uppståndelse genom Jorden.

Genomströmmar och heliggör Jorden, som om den var "hans" egen kropp

 

Mästarna är:

Våra äldre bröderr och systrar

Våra inspiratörer, vägvisare och illuminatörer.

Känner människornas väg, lidanden och svårigheter inifrån.

Har balans mellan kärlek och visdom.

Har förmågan till att vara i världen men inte av världen.

Ser allt från orsakernas värld.

Söker att verkliggöra Planen för Jorden och mänskligheten.

Håller visionen för Jordens framtid.

Verkar genom alla 7 strålarna.

Verkar genom sina discipler och inre ashrams

Medlemmar av det andliga riket och kan därför inte handla för människoriket.

Karakteriserade av kärlek, överinseende, tålamod, humor, visdom och överblick över civilisationen.

 

Utdrag ur  undervisning på Världstjänar utbildningen.

Mariann Andersson

 

 

 

 

Anmäl
2008-05-15 20:12 #1 av: Hoppfull

Ska läsa och kommentera detta i morgon, idag är jag för trött och sliten... :) 

Anmäl
2008-05-15 20:45 #2 av: Hoppfull

Läste nu i alla fall... orkade inte med Bolibompa... det här var väldigt intressant! Kan man gå den utbildningen Mariann? Hur fungerar det och vad behöver man kunna i förväg i så fall?

Anmäl
2008-05-15 21:35 #3 av: [Mariann]

Den världstjänar utbildningen under mysterieskolan är underbar väldigt basic, ska leta lite om den återkommer...

Anmäl
2008-05-15 21:49 #4 av: Hoppfull

Jag är så sugen på att gå något där jag får träna på meditation och sådant bland andra. Meditation blir ju oerhört kraftfullt om man är flera och jag skulle vilja få en kick plus att jag skulle vilja lära mig mer.

Anmäl
2008-05-15 22:03 #5 av: [Mariann]

den har bytt namn till mysterieskolans grundutbildning... gyllenehjärtljuset har precis avslutat den...

Anmäl
2008-05-16 01:33 #6 av: Ijin

Yeck... Svårt för gud och kristus, varför har jag så svårt för det<.<

Anmäl
2008-05-16 08:16 #7 av: [Mariann]

Tolkar det som en fråga fast utan ?

Det är för att vi alla har ett så enormt grundmurat motstånd på dessa religiösa ord, som har missförståts under så lång tid kanske 2000 år...

I otaliga inkarnationer har vi ömsom kämpat för o sedan emot.

Så förtryckande som religionerna varit mot många, där de har förtryckt livet, det inre livet, och det har många av oss känt och uplevt på många olika sätt. När vi har försökt berätta hur vi ser livets mångfald och hur vår Guds förbindelse är, har det mötts med förakt och ofta med förvisning och död...

Då är det ju inte något konstigt att vi nu sitter med så mkt gammalt motstånd mot det vi allmänt kallar kyrkan att vi inte klarar av att ens höra/läsa dessa ord...

Men det som nu är grejen är ju att vi ska förstå dessa ord i sin rätta betydelse dvs i sin rätta energi, genom det inre livet, den inre förståelsen.

När vi får den, återupprättar den inre  och djupare förståelse vi alla har bakom motståndet och fördömmandet. Då försvinner dessa motstånd...

Första steget är att inse att man har motstånd, när man gjort det kan man jobba vidare, inser man inte att man har det får man helt enkelt vänta.... och det är helt ok det också...

 

Anmäl
2008-05-16 09:59 #8 av: Hoppfull

Jag har varit som du Ijin, motståndet har varit sjukt starkt! Samtidigt som jag på något sett hela tiden tyckt att kyrkan missbrukat såväl bibeln som skrift och alla orden som de tagit och liksom knådat in i religionen utan att de skulle vara där från början!

Nu börjar jag kunna skilja på detta och se att det är inte den traditionella religionen jag håller på med (den som jag INTE vill förknippas med) utan något annat, något med djupare eller större, högre andlighet (jaja, nu drar väl den karusellen igång igen :).

Anmäl
2008-05-16 10:02 #9 av: [Mariann]

*asgarv*

ja vad f n säger man då om man inte får använda ord som högre djupare...

men hallå vänner ska vi inte ha kommit så långt (oooppsss också ett ord  ;)  )  att vi kan se över sådana värderingar?

Anmäl
2008-05-16 10:23 #10 av: Hoppfull

Hahaha, undrar hur man ska kunna göra sig förstådd att detta inte handlar om värderingar?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.